ingemaakte persimmon Ebony – lange lever, persimmon, heeft andere namen – dadelpruim, wilde dadel, hartvrucht. Zou er een pitpersimmon-potgewas kunnen zijn? Thuis is de teelt van exoten mogelijk, maar het gaat gepaard met het naleven van een aantal voorwaarden. Een tropische plant heeft het hele jaar door een bijzonder microklimaat nodig. In de winter laat de plant zijn bladeren vallen, heeft rust en een lage temperatuur nodig. De vruchten van de huisboom zijn gezond. Zelfbestoven variëteiten Khachia en Jiro – om de tuinman te helpen.

Lees het artikel: voordelen en nadelen voor de gezondheid van persimmon!

Hoe kom je aan plantmateriaal

kaki enten voor vruchtvorming Vaker thuis groeiend, wordt persimmon verkregen uit de steen. Het is belangrijk om een ​​vrucht te kiezen uit een zelfbestoven soort. De bes moet rijp zijn zonder schade. Je kunt geen bevroren fruit nemen, de zaden zijn niet langer levensvatbaar. Als er beschimmelde bladeren naast de vrucht zijn, moet het zaad worden weggegooid. Om de kaki warm te houden, kun je hem bij de verwarmingsbatterij houden..

De verwijderde zaden moeten 2 dagen worden bewaard in een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat. Alleen verdronken botten zijn geschikt om te zaaien. Voer vervolgens de behandeling van zaden uit met een groeistimulator, stratificatie gedurende 2 maanden bij +50 C, houd ze na een week bij de verwarmingsbatterij. Vijl de harde ribben met schuurpapier voordat u de zaden zaait.kaki botten

Tegelijkertijd kunt u eenvoudig een persimmonzaad zaaien:

 • eet de vrucht en haal de zaden eruit;
 • plant onmiddellijk tot een diepte van 1,5 cm in een pot met losse grond, dek af, zet op een warme plaats;
 • af en toe het oppervlak irrigeren, ventileren, de spruit moet binnen twee weken verschijnen.

Je kunt een kant-en-klare gekweekte zaailing in de kwekerij kopen, het kost niet goedkoop. Op uw eigen zaailing kunt u vaccineren tegen vruchtdragende huisbomen.

Vereisten voor het zaaien van dadelpruimen, zorg voor zaailingen

zaad persimmon spruitDe grond voor het zaaien van zaden moet licht en dun zijn. Een mengsel van zand en turf in gelijke verhoudingen is geschikt. Thuis worden zaadkaki’s ontkiemd in een kleine container, van bovenaf afgedekt om verdamping te voorkomen. Je kunt een batterij niet als warmtebron gebruiken – de aarde droogt snel uit. Je moet een mini-label bouwen. De spruiten zijn moeilijk te verwijderen van de helften van de zaden, je moet helpen door te bevochtigen met een spuitfles en de pot een nacht in een polyethyleen omhulsel te plaatsen. Zodra de zaailingen de eerste echte bladeren geven, moeten ze worden geplant, of met rust gelaten, de krachtigste zaailing. Breng de plant over naar de voorbereide grond:

 • weide humus;
 • turf;
 • rivierzand.

Om de samenstelling van nuttige eigenschappen te geven, kun je er EM-1 Baikal aan toevoegen, maar slechts 2 weken voor het planten.

kaki op de vensterbankThuis kan het kweken van persimmon uit een steen zonder verplanten tot 3 maanden worden uitgevoerd. De zaailing groeit snel en vult een kleine container met wortels. Elke volgende pot moet 3-4 cm groter zijn dan de vorige. Het is niet meer mogelijk – de vrije aarde zal zuur worden. Vanaf het moment dat de zijtakken worden gevormd, moet de boom worden geknepen zodat de takken struikelen en de kroon bolvormig blijkt te zijn.

Het kweken van persimmon uit steen als sierplant is verkrijgbaar bij elk fruit. Maar je kunt alleen een gewas krijgen van een geënte plant. Inoculeer persimmon met een kleine stekken van een vruchtdragende zelfvruchtbare boom. Zo’n telg kan worden genomen in een botanische tuin, in een kwekerij of van goede vrienden. Het is belangrijk dat de boom gezond is. Indien geënt op een jaarlijkse zaailing, kan vruchtvorming in 5 jaar worden verwacht..

Agrotechniek van zelfgemaakte tomatenboom – kaki

zachte persimmon bloesemThuis kweken van dadelpruimen wordt geassocieerd met het creëren van “tropische” omstandigheden voor de plant. Het betekent:

 1. Een potplant heeft veel diffuus licht nodig, in het voor- en najaar met extra verlichting gedurende 2-3 uur. Persimmon kan niet tegen direct zonlicht; op een heldere zomerdag moet het raam worden afgedekt met gaas.
 2. In de zomer houdt de plant van frisse lucht, maar geen wind, schaduw.
 3. Je moet de boom in kleine porties water geven, zonder stagnatie en vuil in de doos te veroorzaken..
 4. Dagelijks sproeien op de bladeren is verplicht..
 5. Tijdens de rustperiode laat de boom zijn bladeren vallen en kan worden bewaard bij temperaturen tot – 150. Meestal +5 -10 graden in een donkere ondergrond, met periodieke bevochtiging van een kluit aarde.
 6. Tijdens het groeiseizoen is matige voeding, herbeplanting of vernieuwing van de bovenste laag van het substraat vereist..

persimmon transplantatieThuiszorg voor een persimmon van een steen om een ​​​​vruchtbare boom te verkrijgen, wordt geassocieerd met het handhaven van een evenwicht tussen stressvolle omstandigheden en gunstige. Zo worden bomen gedwongen vrucht te dragen in voor hen ongebruikelijke omstandigheden. Beperkte doses meststoffen laten de vegetatieve massa niet groeien, anders kunnen de wortels het niet aan. Aan de andere kant is kunstmatige aanvullende verlichting en de afwezigheid van tocht comfortabel voor dadelpruimen. Regelmatige kroonvorming remt de groei van het bodemdeel en helpt de wortels.

Het water geven van persimmon is een speciale wetenschap. Als de boom in een lichte ruimte met een hoge temperatuur staat, drogen de bladeren uit. Het is noodzakelijk om de plant vaker met warm water water te geven, maar maak geen vuil waarin geen lucht is, de wortels verstikken. Matiging is in alles nodig. Water geven kan de dagelijkse besprenkeling niet vervangen, waardoor er mist in de kruin ontstaat. Bij warm weer wordt meerdere keren per dag op de bladeren gespoten. Om de luchtvochtigheid te verhogen, plaatst u een aquarium, schotel of bak met kiezels en nat mos in de buurt van.

Hoe een persimmon uit een steen te laten groeien – video in 3 delen