Kinderpeer Het moment waarop de eerste zomervruchten van de tak kunnen worden geplukt, wordt door zowel volwassen tuinders als vooral kinderen reikhalzend uitgekeken. De vroege zomerpeer van het ras Children’s is een van de eerste die de zomerbewoners behaagt.

De oogst begint half juli, wanneer andere peren net beginnen te stromen. De overvloed en uitstekende smaak compenseren honderdvoudig voor de kleine, zoals ze zeggen, “kinderachtige” grootte van de vrucht.

Beschrijving van het perenras Children’s

rijpt rang Children's De variëteiten van peren die vroeg rijpen en geschikt zijn voor de teelt op de middelste baan zijn op één hand te tellen. Wetenschappers van het All-Russian Institute of Horticulture and Nursery zijn erin geslaagd om bomen te kweken die opbrengst, zomervruchten en een hoog uithoudingsvermogen combineren.

De nieuwe variëteit, verkregen door het kruisen van de hybride vorm nr. 8 en de oude Engelse variëteit Williams of Duchess Summer, is goed voor zomerbewoners en tuinders als een peer van de Children’s-variëteit. Na succesvolle tests wordt het ingeschreven in het staatsregister in de centrale regio van Rusland. Je kunt grote bomen ontmoeten, al midden in de zomer versierd met zoete peren, in de regio’s Moskou, Ivanovo, Ryazan, Bryansk, Smolensk, Tula. Een pretentieloze variëteit kan verder naar het zuiden worden gekweekt, terwijl de rijping, vanwege de vroege bloei, zelfs eerder begint.

Perenzaailingen die op een vaste plaats zijn geplant, vertonen een gemiddelde groeisnelheid. Vrij dikke scheuten, bedekt met lichtbruine of geelachtige schors, vormen eerst een ronde en vervolgens, naarmate ze ouder worden, een piramidale kroon. Omdat de takken stom zijn gevormd, is de kroon doorlaatbaar voor zonlicht, beschikbaar voor bestuivende insecten.

De hoogte van de babyperenbomen is ruim 5 meter. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het planten en corrigerend snoeien..

Vruchtvorming van deze perensoort vindt plaats op lokken, die vaak overblijvende takken bedekken. De bloei begint iets eerder dan de gladde, middelgrote bladeren opengaan. Hierdoor kunnen de bijen zoveel mogelijk grote witte bloemen bestuiven..

perenbloesemsDe eerste eierstokken op jonge planten verschijnen 4-5 jaar na het planten van jaarlijkse zaailingen in de grond. Geleidelijk aan neemt de opbrengst toe. Rijpe perenbomen worden gekenmerkt door regelmatige vruchtvorming..

Beschrijving van de vrucht van de kinderpeer

perenfruit voor kinderenVruchten met een gewicht tot 80 gram hebben een korte peervormige vorm en een licht oneffen oppervlak. Op de takken worden ze bevestigd met behulp van de gemiddelde lengte van de stengel. Naarmate het rijpt, krijgt de groene kleur van de eierstok een lichtgele tint. Peren in de zon zijn versierd met een oranje-roze blos.

De doorsnede toont duidelijk gesloten zaadkamers met goed gevormde bruine zaden. Het sappige vruchtvlees van de Kinderpeer heeft een vleugje gebakken melk en een goede smaak. Het ras wordt gekenmerkt door een geleidelijke opbrengst. U kunt de vruchten verwijderen van juli tot half augustus. De opslagcapaciteit is, net als andere zomervariëteiten, laag, dus het ideale doel is de verse consumptie van fruit dat geliefd is bij kinderen en volwassenen. Peren blijven tot een maand sappig en vers in de koelkast..

Peren kunnen worden gebruikt voor zoetwaren, conserven, zoete gebakjes.

Voor- en nadelen van de kinderperensoort

de voor- en nadelen van de kinderperensoort

Door de vroege rijpingstijd is het ras uitstekend geschikt voor de teelt in achtertuinen en zomerhuisjes. De sterke punten van de peer zijn:

  • vorstbestendigheid van bomen die niet zijn beschadigd door koud weer in de middelste rijstrook;
  • regelmatige vruchtvorming;
  • hoge productiviteit;
  • geleidelijke terugkeer van een vroege oogst;
  • weerstand tegen veel voorkomende schimmelziekten;
  • uitstekende smaak van peren.

Bovendien classificeren zomerbewoners het ras als gedeeltelijk zelfvruchtbaar. In aanwezigheid van bestuivers zet de kinderpeer echter tot 40% meer vruchten af. Tegelijkertijd bloeien perenbomen met haar Chizhevskaya, Lada, Cathedral.

Peren hebben weinig nadelen. Een daarvan is de hoogte van de bomen. Om geen deel van het gewas te verliezen, zal de tuinman regelmatig moeten snoeien. Bovendien kunnen de vruchten van deze variëteit niet groot worden genoemd..

Een plek kiezen voor het planten van peren Children’s

de plaats van het planten van perenrassen Children'sPeren zijn lichtminnende planten, daarom worden plaatsen gekozen voor zaailingen waar de bomen niet worden overschaduwd door andere gewassen of gebouwen. De beschrijving van de kinderpeer zegt dat hoe meer zon de eierstokken krijgen, hoe eleganter en zoeter de vruchten zullen zijn..

Het is belangrijk dat het wortelstelsel geen last heeft van wateroverlast. Als het grondwater op de locatie dichter dan 2 meter ligt, of er is een risico op voorjaarsoverstromingen, worden kunstmatige taluds onder de boomgaard aangebracht, wordt drainage aangelegd.

Houd er bij het kiezen van een plaats voor perenzaailingen rekening mee dat het voedingsgebied van een volwassen boom 20 vierkante meter bereikt. Het is belangrijk dat er een opening van minimaal drie meter is tussen aangrenzende planten..

Bomen groeien het beste op lichte, vruchtbare grond met een pH van 5,6 tot 6,0. Voor het planten wordt zand, veen en voedselrijke humus in de kleigrond gebracht. Overmatig zure grond wordt gedesoxideerd met dolomietmeel.

Een kinderpeer planten en verzorgen

voorbereiding van een plaats voor het planten van perenPutten voor het planten van fruitbomen worden een paar dagen voorbereid voordat de planten naar de grond worden overgebracht. Hierdoor kan de grond bezinken en is er geen risico op overbelasting van de boom. De uit de put verwijderde grond wordt vermengd met humus en houtas of een kant-en-klaar NPK-complex. Voedingsrijke bodem zal het aanpassingsproces versnellen.

Als er een peer met een open wortelstelsel moet worden geplant, kan er geen verse mest worden gebruikt. Dergelijk organisch materiaal zal niet alleen niet nuttig zijn, maar zal ook de wortels verbranden..

Kwekerijen bieden zaailingen met gesloten en open wortelstelsels. De eerste kan worden geplant van het vroege voorjaar tot het late najaar. Je hoeft alleen maar de aarden bal nat te maken, de container te verwijderen en de boom naar een vaste plaats over te brengen.

Wanneer de wortels in turf zijn gewikkeld of zijn verwerkt met kleipuree, hebben ze meer aandacht nodig en is het planten en verzorgen van de peer iets moeilijker. Wortelsysteem:

  • onderzoeken;
  • verwijder beschadigde of rotte gebieden en trim ze voorzichtig tot gezond weefsel;
  • behandeld met fungicide en groeistimulans.

de zaailing water gevenErvaren tuinders raden aan om de meeste bladeren te verwijderen en dan te beginnen met planten. Op de bodem van de plantkuil wordt een kegelvormige heuvel gegoten, waarop een zaailing wordt geplaatst. De wortels liggen verspreid langs de hellingen, naast een stevige steun voor de boom.

De put is gevuld met vooraf voorbereide voedingsbodem. Het is belangrijk dat de wortelhals van de peer na het planten niet wordt ingegraven. Het is optimaal als het grondniveau enkele centimeters lager is. De grond wordt aangedrukt, de stammen worden bewaterd met een snelheid van 10-15 liter per plant en vervolgens gemout.

De beste soorten peren – video