Onovertroffen gast in de tuin – Paprika Californian Miracle – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

paprika Californië wonder In 1928 ontwikkelden Amerikaanse veredelaars een knapperige en aromatische variant van ieders favoriete groente. Tegenwoordig wordt de Californische wonderpaprika met succes in Europa geteeld. Hier zijn de bodem en het klimaat ideaal voor hem. Het grote voordeel van peper is de unieke smaak en voedingswaarde. Het product bevat een overvloed aan vitamines, suiker en sporenelementen. Het wordt gebruikt voor het maken van salades, gebeitst en ingeblikt. Het verliest zijn gunstige eigenschappen niet na het invriezen, wat erg handig is in het koude seizoen. Overweeg een gedetailleerde beschrijving van de cultuur en teelttechniek in hun zomerhuisje.

Paprika Californisch wonder in de landelijke tuin

overvloedig vruchtbare paprika De plant is een volumineuze struik. Het heeft een stevige “stam” en sterke, stabiele takken. Ze zijn bedekt met glanzend, diepgroen blad. Het gewas wordt maximaal 100 cm hoog. Het heeft echter geen rekwisieten nodig. Krachtige scheuten zijn bestand tegen het gewicht van 10-15 stuks vlezig fruit.

Paprikaras Het Californische wonder is niet bang voor plotselinge temperatuurschommelingen. Daarom wordt het vaak geplant zonder extra beschutting. In de noordelijke regio’s wordt het gewas echter alleen in kassen geteeld. Hierdoor rijpt de peper veel eerder dan buiten..

De vruchten van de Amerikaanse variëteit hebben kleuropties:

 • dieprood;
 • fel oranje;
 • bijna zwart;
 • Citroen geel.

Er gaan maximaal 150 dagen voorbij voor volledige rijping vanaf het moment dat de groene scheuten verschijnen.

Gedetailleerde kenmerken van pepervruchten Het wonder van Californië bevat een aantal kenmerken:

 • kubusvorm;
 • elastisch oppervlak met glans;
 • wanddikte van 5 tot 12 mm;
 • gewicht ongeveer 140 g.

dichte vlezige vruchten van paprika

De groente is vrij sappig en heeft een ongewone zoetheid in elk stadium van rijping. Veel gebruikt bij het koken.

De Californische wonderpeper is resistent tegen verschillende soorten plagen, maar is vatbaar voor virale ziekten.

Groeiende technologie “overseas guest”

teelttechniek paprikaOm een ​​uitstekende paprikaoogst te krijgen, moet u de begeleiding van een ervaren tuinman volgen. De eerste stap is het voorbereiden van de zaden. Om dit te doen, worden ze met zoutoplossing gegoten, volgens de verhouding: 30 g zout wordt genomen voor 10 liter water. Zaden die naar de bodem vallen, worden achtergelaten, gewassen met schoon water en op een papieren servet gelegd.gele paprika californië wonder

Instanties die zijn opgedoken, worden verwijderd. Meestal ontkiemen deze zaden niet..

Het gedroogde materiaal wordt gedesinfecteerd in een oplossing van kaliumpermanganaat. 1 g van de stof wordt op 1 liter water geplaatst. De korrels worden ongeveer 15 minuten bewaard, waarna ze grondig worden gewassen en op papier worden gelegd om te drogen..

Een speciale oplossing wordt 10 dagen voor het planten bereid. Houtas (2 g) wordt met schoon water (1 l) gegoten. Sta er een dag op en meng de compositie regelmatig. Vervolgens worden de korrels erin ondergedompeld. Weerstaan ​​24 uur. Na de vervaldatum wordt het materiaal eruit gehaald, gewassen en gedroogd. Daarna wordt het in een natte chintz-doek gewikkeld, op een bord geplaatst en naar een warme plaats gebracht. Miniatuurwortels verschijnen over een dag.

Indien gewenst kunt u de bubbelprocedure uitvoeren. Voor het planten worden de zaden 14 dagen bewaard in water dat verzadigd is met zuurstof.

Voorbereid materiaal zaaien

elite zaden

De klassieke teelt van peperzaailingen Het Californische wonder begint met de voorbereiding van het substraat. Het is bereid uit componenten:

 • gewoon land uit de tuin (2 uur);
 • houtas (1 uur);
 • humus (1 uur);
 • zand (2 uur).

zaden zaaien in voedingsbodemDe grond wordt in dozen of kleine containers gegoten. Lijn de bovenste laag uit. Putten worden ongeveer 1 cm diep gemaakt met een tussenruimte van 3 cm van elkaar. Bereide granen worden gezaaid. Bestrooi met aarde. Giet met water op kamertemperatuur. Vocht moet volledig in de ondergrond worden opgenomen.

De containers zijn afgedekt met folie of glas. Ze worden naar een ruimte gebracht waar veel licht is en de luchttemperatuur overdag op + 25 ° C en ‘s nachts op + 18 ° C wordt gehouden. Na ongeveer een week verschijnen er groene scheuten aan de oppervlakte. Het is op dit moment dat de film of het glas wordt verwijderd. Bevochtig de zaailingen terwijl de grond opdroogt met warm water.spruiten van paprikazaden

Duikspruiten

zaailingen na het plukkenWanneer twee groene bladeren worden gevormd op jonge zaailingen, worden ze zorgvuldig overgeplant in nieuwe potten of een doos. Een soortgelijk substraat wordt gebruikt voor het bedrijfsleven. In de container wordt een uitsparing gemaakt, waar een zaailing met een klein aarden klompje wordt geplaatst. De bovenste laag grond wordt met de hand licht aangestampt. Bevochtig met een spuitfles. Na 8 dagen worden paprika’s gevoed met een ureumoplossing (1 eetlepel van de stof wordt ingenomen voor 10 liter water). Wanneer bloeiwijzen verschijnen, wordt de procedure herhaald.

Om het verschijnen van zijscheuten te versnellen, wordt snoeien gedaan. De bovenkant van de hoofdstam wordt verwijderd, waardoor er slechts 6 of 8 bladplaten overblijven.

Een plant overbrengen naar een open bed

zaailingen in de volle grond plantenAls ik de weelderige ontwikkeling van zaailingen observeer, wil ik de langverwachte vruchten sneller zien. Het is echter belangrijk om te weten wanneer de California Miracle peper buiten geplant kan worden? Experts adviseren om de procedure uit te voeren als er ten minste 12 bladplaten op de zaailingen zijn. Gewoonlijk is de leeftijd van dergelijke zaailingen 50 tot 55 dagen..

Voor het planten worden de planten gestoken. Het proces begint 15 dagen voor de “publicatie”. Eerst worden de containers ongeveer 3 uur in de frisse lucht gebracht. Na 2 dagen wordt de steektijd verdubbeld en daarna de hele dag volledig gelaten..

Pepper geeft de voorkeur aan ruime, zonnige gebieden met vruchtbare grond. Het kan een licht zure omgeving zijn van zandige leem, chernozem of leem. Plantvoorlopers kunnen zijn:

 • peulvruchten;
 • meloen;
 • wortel;
 • ui;
 • komkommers.

Paprika’s mogen niet worden gekweekt na planten uit de Solanaceae-familie. De plantprocedure begint met de voorbereiding van de grond. Zelfs in de herfst wordt het grondig uitgegraven en wordt humus en compost geïntroduceerd. In het voorjaar, wanneer de omgevingstemperatuur stijgt tot 17 ° C, beginnen ze zaailingen in de tuin te planten. De kuilen worden op een onderlinge afstand van 25-30 cm van elkaar geplaatst. De rijenafstand wordt gedaan op een afstand van 50-60 cm.

voedingsbodemTen eerste is de trechter voor de helft gevuld met aarde. Daarna wordt het overvloedig met water gegoten. Er wordt een jonge zaailing gelegd. Van bovenaf zijn de wortels bedekt met aarde. Grondig aanstampen met je handen. transplantatieprocesNa een week is de grond opgeschud en is het wortelgebied bedekt. Volg vervolgens de zorgregels.

Zachte hydratatie

zaailing irrigatiesysteemDe wondervariëteit uit Californië heeft regelmatig water nodig. Bij gebrek aan water verliest de cultuur bladplaten, elementen van de eierstok en de knoppen die zijn verschenen. De procedure wordt uitgevoerd met behulp van een conventionele gieter, waarvan de keel naar het wortelgebied is gericht. De watertemperatuur mag niet lager zijn dan +20 °C. Voor het ontluiken wordt de peper om de 7-6 dagen bewaterd. Wanneer bloeiwijzen verschijnen, wordt de procedure 2 keer per week herhaald. Wanneer vocht volledig in de grond is opgenomen, wordt het grondig gepluisd.

Tijdens de periode van fruitrijping wordt de cultuur niet bewaterd. Ze heeft genoeg vocht dat van nature komt.

Topdressing

bevruchtingBemest op de 20e dag na het planten van de peper in de tuin het wortelstelsel. Voor zakelijk gebruik ammoniumnitraat, superfosfaat en kaliumsulfaat in droge vorm.

Tijdens de bloei worden verschillende oplossingen gemaakt:

 • superfosfaat (40 g per 10 liter water);
 • kaliumsulfaat (1 theelepel per 10 liter water);
 • een mengsel van nitroammophoska (2 eetlepels), kippenmest (0,5 l) en water (10 l);
 • ureum (60 g), kaliumchloride (20 g), superfosfaat (80 g), water (10 L).

Wanneer de peper 30 cm wordt, beginnen ze struiken te vormen. De knop aan de bovenkant van de plant wordt eerst verwijderd. De sterkste exemplaren blijven op de zijscheuten. De aangelande takken zijn geknepen. Naarmate de struik zich ontwikkelt, worden zwakke en steriele takken afgesneden. Snijd de vruchten op tijd.

We onderzochten de kenmerken en uiterlijke kenmerken van de Californische wonderpaprika. De grote vruchten onderscheiden zich door een uitstekende smaak en aroma. Ze worden actief gebruikt bij het koken. Om met succes een gewas op de site te laten groeien, worden de zaden eerst in containers gezaaid. Vervolgens worden de spruiten gedoken, gestoken en overgebracht naar het tuinbed. Een goede watergift, voeding en plantvorming zullen helpen om een ​​overvloedige oogst te oogsten..

Wat is het verschil tussen paprika’s California wonder – video