Om de tuinier te helpen, het multifunctionele biologische product Gaupsin (gebruiksaanwijzing)

gaupsin gebruiksaanwijzing Gaupsin is een biologisch preparaat met een breed spectrum, ontworpen om boomgaarden, moestuinen, meloenen, wijngaarden en landbouwvelden te beschermen tegen insectenplagen en schimmelziekten. Gaupsin, waarvan de gebruiksaanwijzing hieronder wordt weergegeven, is absoluut veilig voor mens, dier, verschillende nuttige insecten, bodem en toekomstige oogst.

Samenstelling en vorm van release

gaupsin in een groot pakket Gaupsin behoort tot tweestammen, multifunctionele biologische producten. Ze worden gebruikt om de groei van groentegewassen te versnellen, schimmelziekten te voorkomen en plagen te bestrijden. Het product bevat natuurlijke micro-organismen die het aantal fytofagen tot een minimum beperken – dit zijn stammen van de bacterie Pseudomonas aureofaciens, hun afvalproducten en enkele sporenelementen.

Het biologische product Gaupsin is verkrijgbaar in de vorm van een waterige suspensie, verpakt in flessen en plastic jerrycans met een inhoud van 150 ml, 500 ml, 1 l, 5 l en 10 l.

Benoeming van Gaupsin

waar is gaupsin voor?Volgens de gebruiksaanwijzing kan Gaupsin worden gebruikt voor de preventie en bestrijding van vele ziekten en plagen van tuin-, tuin- en veldgewassen.

Indicaties voor het gebruik van een biologisch product:

 1. In de tuin – met echte meeldauw, septoria, bacteriose, Phytophthora, korst, zwartrot.
 2. In de tuin – met krullend haar, korst, witte vlek, moniliose, motten, zwarte en roodharige bladluizen, pruimen- en kersenvliegen, vruchtrot, rupsen.
 3. Op het veld – met een bug “schadelijke schildpad”, tarwe trips, graan bugs, roet, roest.
 4. In de wijngaard – voor spintmijten, bladrollers, jeukende druiven, grijze rot, zwarte vlek, meeldauw, echte meeldauw.gaupsin gebruiksaanwijzing

Biologische bereiding Gaupsin wordt gebruikt om zaailingen, wortels van zaailingen, knollen en zaden te behandelen voordat ze in de volle grond worden geplant.

Voordelen van een biologisch product

medicijn, veilig voor planten en mensenDe gebruiksaanwijzing van Gaupsin geeft aan dat het biologische product bij correct gebruik volkomen veilig is voor gekweekte planten en hun wortelstelsel. Het heeft geen invloed op de samenstelling van vruchtbare grond en de smaak van volwassen fruit..

Gaupsin heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere biologische agentia:

 • heeft een fungicide en insectendodend effect – beschermt gewassen tegen blad- en wortelziekten, evenals insectenplagen;
 • stimuleert de plantenvoeding en verbetert de wortelgroei;
 • verhoogt de weerstand van gewassen tegen slechte weersomstandigheden;
 • verlengt de bewaarperiode voor fruit, groenten, bessen en granen;
 • verhoogt de productiviteit van planten;
 • zelfs bij langdurig gebruik is het niet verslavend voor micro-organismen en insectenplagen;
 • vermindert de agressieve effecten van andere insecticiden en herbiciden;
 • veilig voor mensen, nuttige insecten, dieren, is niet schadelijk voor de vruchtbare grond en het ecologische milieu;
 • verwerking van gewassen kan op elk moment worden uitgevoerd – van het verschijnen van de eerste scheuten tot het leggen van het gewas voor langdurige opslag.

Gaupsin is een veelzijdig biologisch product dat voor elke plant kan worden gebruikt. Het is even effectief bij het verwerken van tuin-, tuinbouw-, sier- en graangewassen.

Gaupsin: gebruiksaanwijzing

Gaupsin: gebruiksaanwijzingBiologische bereiding Gaupsin is bedoeld voor verdunning in warm, niet-gechloreerd en eerder bezonken water, waarvan de temperatuur niet lager mag zijn dan + 20 ° С.

Verbruikspercentages en verhoudingen van de emulsie zijn afhankelijk van de omvang van de laesie van het gebied:

 • voor de preventie van ziekten en plagen – 200-230 ml per emmer water;
 • met schade tot 20-25% – 270-290 ml;
 • met schade tot 40-50% – 320-370 ml;
 • voor de behandeling van kleine tuinpercelen wordt de werkoplossing bereid uit 3 liter water en 60 ml Gaupsin per honderd vierkante meter.

De consumptie van een biologisch product is afhankelijk van het soort gewas dat wordt behandeld. Voor groenten, sierbloemen en tuinplanten, bessenstruiken heb je 4-5 liter per hectare nodig. Bij het verwerken van fruitbomen 25-30 liter per 1 hectare, voor wijngaarden zal het tot 6 liter kosten voor elke 1 hectare van het perceel.verwerking van plantmateriaal

Om het zaad te laten weken, wordt een oplossing bereid met een snelheid van 15 ml per 1 kg zaden. Voor het verwerken van zaailingen – 5 ml biologisch product per 1 st. Zaadbehandeling moet 24-36 uur voor het planten in de volle grond worden uitgevoerd, bij voorkeur nat.

Kenmerken van het gebruik van Gaupsin

informatieblad over gaupsinDe verwerking van tuinbouw-, sier- en graangewassen met Gaupsin wordt uitgevoerd bij een luchttemperatuur van minimaal + 9 ° C. De oplossing wordt gebruikt om te sproeien, bij voorkeur in de vroege ochtend of late avond. Onder invloed van verzengend zonlicht droogt Gaupsin snel en verliest het zijn effectiviteit.

Bij het voorbereiden van een werkende oplossing moet u verschillende belangrijke nuances onthouden.:

 • giet 1/3 van water in de spuittank;
 • daarna moet het biologische product worden gegoten in overeenstemming met de consumptiesnelheden en grondig worden gemengd;
 • laat de werkoplossing voor infusie 20-25 minuten staan;
 • voeg vervolgens het resterende volume water toe aan de container en spuit de planten;
 • als het na het besproeien van de beplanting begint te regenen, moet de behandeling worden herhaald.

plant behandelingHet biologische product Gaupsin moet onmiddellijk na bereiding worden gebruikt; tijdens opslag verliest de oplossing zijn nuttige eigenschappen. De maximale activiteitsperiode van micro-organismen in de emulsie is maximaal 3-4 uur. De werking van het biologische product begint binnen 24 uur na het besproeien van de planten en houdt tot 15 dagen aan.

Gaupsin kan worden gecombineerd met andere chemicaliën, behalve Bordeaux-vloeistof en producten die kwik of koper bevatten. Als de tuin, moestuin of landbouwplantage met dergelijke preparaten is behandeld, wordt de Gaupsin-oplossing niet eerder dan 3 weken later gebruikt..

biopreparatie gaupsinGaupsin is een effectief en veilig biologisch product dat de groei van tuin-, tuin- en sierplanten stimuleert. Voorkomt de ontwikkeling van schimmelziekten en het verschijnen van gevaarlijke insectenplagen. Bij correct gebruik verbetert het product de ontkieming van zaden. Het verhoogt de opbrengst en weerstand van gewassen tegen ongunstige weersomstandigheden

Effectief medicijn Gaupsin (gebruiksaanwijzing) – video

Adblock
detector