Zizyphus draagt ​​vrucht in de tuin Ziziphus, waarvan we de gunstige eigenschappen en contra-indicaties vandaag zullen beschouwen, is een boom en behoort tot de familie Krushinovy. Ook is de plant bekend onder de namen “unabi”, “jujuba”, “jujub”, “chinese dadel”. De afmetingen bereiken een hoogte van 5-7 m. Het verspreidingsgebied omvat Europa, Australië, Azië, Japan. Favoriete plekken zijn heuvels en berghellingen.

Met het begin van de herfst worden ronde of langwerpige vruchten met een glanzende roodbruine schil van de bomen geoogst. Ze zijn vlezig, sappig en heerlijk..

rijpe vruchten van ziziphus Volgens de legende groeit zizyphus in het paradijs en zijn de namen van alle mensen die op de planeet leven op het gebladerte geschreven. Het meest verbazingwekkende is dat een slang nooit naar een boom kruipt, en veel mensen beschermen de plant zelfs en beschouwen hem als heilig. Dankzij zijn heilzame eigenschappen wordt unabi beschouwd als een van de meest effectieve geneeskrachtige planten. Overweeg de voordelen en nadelen van zizyphus.

Moleculaire chemie

nuttige stoffen in fruit en bladeren van ziziphusZiziphus is rijk aan voedingsstoffen. Het bevat minerale componenten zoals koper, calcium, kalium, fosfor, zink, mangaan, jodium, ijzer, styrenen, organische zuren, flavonoïden, vitamines (B6, C, A, B1), tannines, pectines.

Wat het caloriegehalte betreft, bevat 100 g fruit 287 kcal. Voedingswaarde per 100 gram van het product is 3,7 / 1,1 / 73,6 g (respectievelijk eiwitten, vetten en koolhydraten). Maar de glycemische index is erg hoog – 110 eenheden.

Dankzij de samenstelling worden de nuttige eigenschappen van de Chinese datum bepaald:

  1. Eiwit is een bouwsteen voor alle soorten stoffen. Bovendien draagt ​​het bij aan de snelle regeneratie van beschadigde gebieden..
  2. Aminozuren worden door het lichaam gebruikt bij vitale processen. Ze zijn dus nodig voor de eiwitsynthese, bij een gebrek waarvan het lichaam vroeg begint te verouderen, zijn er storingen in het zenuwstelsel en de hersenen..
  3. Minerale componenten controleren frauduleuze processen.
  4. Flavonoïden verjongen niet alleen het lichaam, maar elimineren ook de effecten van schadelijke radicalen.
  5. Ascorbinezuur beschermt het immuunsysteem.
  6. Vitaminen zijn belangrijk voor het goed functioneren van het hele lichaam..
  7. Vetten worden niet alleen door het lichaam als brandstof geconsumeerd, maar zijn ook een bouwstof voor nagels, haar en huid..
  8. Organische zuren regelen de zuur-base balans.

Gunstige eigenschappen

medicinale drank van ziziphusZelfs in het oude China werden de gunstige eigenschappen en contra-indicaties van ziziphus beschreven. Ze praten erover als een geschenk voor mensen met hartproblemen, wijzen op een gunstig effect op de spijsvertering, de bloedsomloop en het zenuwstelsel..

De belangrijkste geneeskrachtige eigenschap van de plant is het vermogen om de bloeddruk te verlagen. Daarom wordt het actief gebruikt voor hypertensie. Toegegeven, de vruchten moeten volgens de cursus worden geconsumeerd..

Wetenschappers hebben ontdekt dat unabi niet alleen het immuunsysteem versterkt, maar ook moeders die borstvoeding geven helpt bij de productie van melk..

Het wordt aanbevolen om een ​​afkooksel van ziziphus te nemen voor slapeloosheid, hevig zweten, nervositeit, hartkloppingen, neuralgie.

Chinese dadelziziphus helpt om gifstoffen en cholesterol uit het lichaam te verwijderen.

crème met ziziphusDe bereide infusie heeft helende eigenschappen, dus het wordt goed gebruikt bij de behandeling van zweren en oude wonden. Ook kan de infusie worden gebruikt als mondspoeling, haarversterkend middel..

De Chinese dadel heeft zich goed bewezen in de strijd tegen diarree of constipatie, maar ook bij gastro-intestinale problemen, met name gastritis.

Bereide zalven op basis van geneeskrachtige vruchten, evenals afkooksels, kunnen worden gebruikt voor de behandeling van etterende wonden, huidzweren, brandwonden, snijwonden.

Vanwege zijn diuretische eigenschappen is unabi een diureticum, daarom wordt het vaak voorgeschreven om de nieren te reinigen of geïntroduceerd in het dieet van diegenen die willen afvallen..

Eet de vruchten alleen in kleine hoeveelheden vanwege het hoge gehalte aan natuurlijke suikers..

Ziziphus is een effectieve remedie voor de behandeling en preventie van de lever, het cardiovasculaire systeem, oncologische ziekten en het ademhalingssysteem.

Voor medicinale doeleinden worden alle delen van de plant gebruikt: vruchten, wortels, bladeren en zelfs zaden..

Contra-indicaties

ziziphus is niet voor iedereen nuttigOndanks de vele nuttige eigenschappen van ziziphus, zijn er ook contra-indicaties en schade. Het is dus absoluut verboden om het te gebruiken voor hypotone patiënten. Het wordt ook niet aanbevolen om afkooksels te drinken of fruit te eten voor zwangere vrouwen. Net als de hele plantenwereld kan unabi ondraaglijk zijn voor het lichaam zelf. Daarom moet u de behandeling starten of bessen met kleine doses eten. Als alles in orde is, kunt u de dosering verhogen..

Nu weet je hoe Ziziphus nuttig is. Nadat je hebt geleerd hoe je verschillende medicinale medicijnen van ziziphus kunt bereiden, kun je niet alleen genieten van de smaak van sappig fruit, maar ook je gezondheid verbeteren..

Video over de voordelen van ziziphus