Druivenvelden We blijven kennis maken met technische en tafeldruivenrassen van verschillende rijpingsperioden. Onder het enorme aantal bessen dat onder uw aandacht wordt gebracht, verschillend van uiterlijk en smaak, zult u zeker iets oppikken voor uw zomerhuisje

Lelietje-van-dalen druiven

Lelietje-van-dalen druiven De hybride vorm van lelietje-van-dalen-druiven verscheen relatief recent ter beschikking van Oekraïense en Russische tuinders. De ouders van deze tafeldruif zijn de Kishmish Radiant-variëteit, die zich goed heeft bewezen vanwege de hoge opbrengst en kwaliteit van de bessen, evenals de Talisman, die wijnbouwers al veel interessante hybriden heeft gegeven..

In de omstandigheden van het Krasnodar-gebied is het lelietje-van-dalen klaar om te worden geoogst in de laatste dagen van de zomer, in zeldzame gevallen van vroege rijping wordt het uitgesteld tot half september.

Planten geven het hele jaar een vriendelijke groei, de rijping van de scheuten is goed, maar door onvoldoende winterhardheid moeten de struiken bij koud weer worden afgedekt. Lelietje-van-dalen druiven hebben extra verwerking nodig van veel voorkomende ziekten en plagen, hun eigen weerstand is op een gemiddeld niveau.

De massa borstels die op deze hybride vorm rijpen, ligt in het bereik van 500-700 gram. De vorm van de trossen is conisch of cilindrisch conisch. Bessen met een gewicht tot 13 gram, opvallend langwerpig, geel van kleur. Onder de dichte schil van de lelietje-van-dalen-druiven is er een sappig-vlezige pulp, een uitstekende smaak en een helder nootmuskaataroma..

De hybride geeft constant hoge opbrengsten, rijpe bessen verkruimelen niet, trossen kunnen getransporteerd en lang bewaard worden.

Druif ter nagedachtenis aan de leraar

Druif ter nagedachtenis aan de leraarE.G. Pavlovsky, door de Talisman en de Kardinaal te kruisen, verkreeg een hybride vorm met een extreem korte rijpingsperiode. De druif van het Leraarsgeheugen geeft al eind juli of in de eerste week van augustus zeer massieve, wijd kegelvormige trossen. Het gewicht van middelzware of losse exemplaren varieert van 800 tot 1000 gram, grotere exemplaren zijn niet ongewoon.

De druivenstruiken in het Geheugen van de Leraar geven een overvloedige groei, maar door de nieuwheid van de hybride is het nog steeds moeilijk om de vorstbestendigheid, de rijping van de scheuten en de weerstand tegen druiveninfecties te beoordelen.

In de loop van de jaren van onderzoek heeft de hybride laten zien dat ze een hoge opbrengst heeft, behoorlijk winterhard en een gewas van uitstekende commerciële kwaliteit oplevert. De zeer grote bessen van deze druif hebben een ovale vorm, een dichte consistentie en een zeer gewaardeerde smaak met lichte muskaattonen..

Negrul Memory Grape

Negrul Memory GrapeDe oudervormen van Datie de Saint-Valier en Corna nyagra gaven Moldavische fokkers de prachtige Memory of Negrul-druif, die wordt herinnerd om zijn langwerpige tepelbes met een dichte blauwviolette tint.

Deze tafeldruif heeft een gemiddelde rijpingstijd en onderscheidt zich van een groot aantal vergelijkbare variëteiten door zijn verhoogde weerstand tegen de gevaren die voor de teelt bestaan, evenals tegen vorst. Met een goede opbrengst aan druiven in Memory of Negrul, kan het bovendien worden verhoogd met behulp van agrotechnische methoden. De cultuur reageert op zorg, de struiken rijpen goed in de herfst en geven een behoorlijke groei.

Het duidelijke voordeel van het ras zijn spectaculaire losse of medium-dichte trossen met bessen met een gewicht van 5 gram en tot 30 mm lang. Met een lengte van 20 cm varieert het gemiddelde gewicht van een hand van 350 tot 500 gram. De smaakscore van druiven in Memory of Negrul is altijd hoog, evenals de commerciële kwaliteiten en transporteerbaarheid van de trossen.

Charlie Druif

Charlie DruifCharlie-druiven die 105-110 dagen rijpen, zijn een nieuwe hybride die wordt verkregen door de variëteit Nadezhda AZOS en Victoria te kruisen. Op dit moment zijn actieve proeven aan de gang met de hybride vorm, die al een hoge opbrengst en resistentie tegen ziekten heeft laten zien..

Charlie-druivenplanten verdragen vorst goed bij -24 ° C, maar zelfs met een hoge groeirijpheid hebben de struiken beschutting nodig voor de winter.

De druiven vormen krachtige struiken, waarop zware trossen met een gewicht tot 800 gram, ongeveer 30-35 cm lang, rijpen in augustus. Om een ​​meer vriendschappelijke en grootbloemige oogst te verkrijgen, wordt aanbevolen om de borstels te rantsoeneren en stiefkinderen te snijden. De bessen zijn bijna zwart van kleur, langwerpig-ovaal van vorm en wegen 8-10 gram. De afgelopen tijd zijn erwten en het kraken van bessen niet opgemerkt op de druiven. Charlie-druiven die de rijpheid nog niet hebben bereikt, hebben een nachtschadesmaak, die verdwijnt als het fruit wordt gegoten en gekleurd..

Pleven druiven

Pleven druivenDe tafelvariëteit van de Bulgaarse selectie van Pleven wordt verkregen door de kruising van druiven Italië en Amber. De rijping van tafelbessen valt in de eerste helft van augustus. Een duidelijk nadeel van de krachtige Pleven-druivensoort is de lage weerstand van planten tegen schadelijke schimmels, phylloxera en vorst. De variëteit onderscheidt zich door een hoge opbrengst en bereidheid van jonge scheuten voor de winter..

Een gemiddelde bos conische vorm weegt 300 gram, heeft een gemiddelde of minder dichtheid. Grote geelgroene Pleven-druiven met een gewicht van 3 – 5 gram, worden amberkleurig in de zon, accumuleren snel suiker en hebben, met een lage zuurgraad, een goede smaak en een dichte knapperige textuur.

Door de beste eigenschappen van deze variëteit als basis te nemen, hebben veredelaars een nootmuskaat, Europese en resistente variëteit gecreëerd. Hierdoor zijn zowel nieuwe druivenrassen als “oude” druivenrassen Pleven is in trek bij wijnboeren en wordt in verschillende regio’s van het land verbouwd..

Viking druif

Viking druifDe zeer vroege vruchtbare hybride Viking-druif werd verkregen als resultaat van veredelingswerk uitgevoerd door de Oekraïense amateur Zagorulko V.S. Het ouderpaar voor deze variëteit is Codryanka en ZOS-1. Bessen met een originele tepelvorm met een opvallend spitse punt op krachtige, goed rijpende Vikingstruiken kunnen worden verwacht na 110-120 dagen vanaf het openen van de knoppen. Tegelijkertijd worden op de struiken conische borstels van gemiddelde dichtheid gevormd, met een gewicht van 500 tot 750 gram.

De bessen in een tros Vikingdruiven zijn glad, blauwviolet van kleur met een gemiddelde schildikte en een uitgesproken harmonieuze smaak. Het aroma is zwak. Het vruchtvlees is stevig, minder vaak met overheersende sappigheid.

De druif van Athos

De druif van AthosOntvangen van oudervormen van Talisman en Kodryanka, een tafelhybride van een zeer vroege rijpingsperiode door V.K. Bondarchuk. heette Athos. Van het openen van de knoppen tot het begin van de rijpheid van de bessen, het duurt 95-100 dagen.

De groeisnelheid van Athos-druiven is bijna hoog. Tegelijkertijd rijpen de scheuten in de winter bijna 100%. De hybride vorm onderscheidt zich door verhoogde vorstbestendigheid en goede weerstand tegen ziekten die de cultuur aantasten.

De aan de trossen rijpende trossen hebben een mooie conische vorm en bestaan ​​uit gelijkmatige, zonder sporen van erwtenbessen met een gemiddeld gewicht tot 10-12 gram. De bessen zijn langwerpig, ovaal of tepelvormig met een rijke paarse of bijna zwarte kleur. De consistentie van de vrucht is knapperig en sappig. Bij het eten van verse druiven van Athos wordt de schil praktisch niet gevoeld.

Druivenrasp

DruivenraspKwekers uit Oekraïne van een paar Cardinal en de Chaush-variëteit kregen een Zest voor tafelgebruik met spectaculaire roze-paarse langwerpige bessen. Met een rijpingstijd van 100-110 dagen kunnen borstels al in de eerste week van augustus worden verwijderd.

In de loop van de jaren van onderzoek toonde het ras een niet al te hoge weerstand tegen infectieziekten van druiven. Druivenstruiken Zest vereisen verplichte beschutting, en op de middelste rijstrook kan alleen in beschermde grond groeien.

Het gewicht van de borstels is niet groter dan 550 gram, de trossen zijn van gemiddelde dichtheid en bestaan ​​uit grote langwerpige ovale bessen, tot 34 mm groot en met een gewicht tot 7,5 gram. De vruchten hebben een dichte, smakelijke pulp met een zwak aroma..

Muromets-druiven

Muromets-druivenBracht naar de TsGL hen. NS. Michurina-druivensoort Muromets verwijst naar vroegrijpende tafelrassen. De oudervormen die worden gebruikt voor het kruisen zijn Pobeda en de Severny-variëteit. De groeikracht van de struiken van deze variëteit is hoog, waarmee Muromets opvalt door bijna volledige rijping van de scheuten en hoge, tot -26°C, winterhardheid. Muromets-druiven hebben een hoge weerstand tegen echte meeldauw; tegen echte meeldauw zijn volledige behandelingen van de wijnstok nodig.

De tros van de Muromets-variëteit weegt 350-400 gram, heeft een brede conische vorm en een lage dichtheid. De bessen zijn rond of ovaal, ze slaan suiker goed op. Onder de dichte violetrode schil met dichte pruimen zit een vlezige, aromavrije pulp.

In gunstige jaren heeft de druivenoogst Muromets hoge commerciële kwaliteiten, wordt vers en in de vorm van rozijnen gebruikt. In een natte zomer kun je het kraken van bessen of de vorming van “erwten” verwachten.

Richelieu-druiven

Richelieu-druivenRichelieu, een hybride druif van vroege rijping, levert een oogst van 115-120 op vanaf het begin van het groeiseizoen. Richelieu-druiven onderscheiden zich door krachtige, krachtige struiken met hoogwaardige rijpende jaarlijkse scheuten.

De hybride is vatbaar voor de vorming van een groot aantal eierstokken, daarom is het belangrijk om borstels en scheuten te rantsoeneren om overbelasting van de wijnstok te voorkomen. Planten reageren goed op zorgvuldige verzorging en zijn zeer goed bestand tegen plagen, ziekten en vorst tot -22 ° С.

De trossen Richelieu-druiven zijn erg groot. Het gemiddelde gewicht van de borstel is 600-800 gram, de bessen zijn donker, bijna zwart van kleur, bereiken een lengte van 30 mm, hebben een ovale vorm, middeldikke schil, sappige vlezige consistentie en een goede smaak. Er werden geen “erwten” gezien in de oogst, wespen zijn niet erg geïnteresseerd in rijpe borstels.

Kameleon druif

Kameleon druifOekraïense fokker N.P. Vishnevetsky, uit een meertrapskruising van bekende variëteiten en hoogproductieve hybriden, verkreeg Chameleon-druiven met een zeer korte rijpingstijd van 100-110 dagen.

De vorstbestendigheid van deze nieuwe hybride druif is niet hoger dan -23 ° C, de planten worden zelden aangetast door rot en bekende schimmelinfecties van de cultuur.

Op de wijnstok worden zeer grote borstels met een gewicht tot 1700-2000 gram gelegd en gerijpt, bedekt met elegante, zeer zoete bessen, die zelfs in regenachtige jaren niet vatbaar zijn voor barsten. De schil van de bessen is van gemiddelde dikte, met een lichtroze aantrekkelijke kleur. Chameleon-druiven geven hoge opbrengsten, tot 30 kg per wijnstok.

Met hoge verkoop- en smaakkwaliteiten kunnen rijpe bessen lang aan de struik blijven zonder verlies van eigenschappen, worden getransporteerd en opgeslagen.

Sphinx druif

Sphinx druifVan ouderlijke vormen van druiven Timur en Strashensky V.V. Zagorulko, een hybride Sphinx-druif werd verkregen, die 100-105 dagen na het begin van het groeiseizoen rijpe bessen gaf.

Stekken van deze hybride wortel goed, en volwassen planten zijn goed in het weerstaan ​​van ziekten. Ondanks het feit dat druiven vorst verdragen tot -23 ° C, hebben de struiken in Russische omstandigheden beschutting nodig tijdens wintervorst en vorst in de herfst. Sphinx-druif krachtig, goed rijpend.

Cilindroconische bulkclusters zijn los of los, hun gewicht varieert van 600 tot 950 gram. In sommige gevallen worden borstels met een gewicht tot 1500 gram gevormd. De eivormige langwerpige druiven van de Sphinx hebben een gewicht van ongeveer 10 gram en een lengte tot 30 mm. De druiven hebben een krokant vruchtvlees, een harmonieuze smaak met een hoog suikergehalte en een helder aroma..

Druiven Krasa Nikopol

Druiven Krasa NikopolAl eind juli kun je van de Krasa Nikopol-druivenstruiken in de Kuban donkerroze of paarse ovale bessen oogsten, verzameld in conische medium-brokkelige trossen met een gewicht van ongeveer 500 gram. Deze door veel telers geteste variëteit heeft ongeveer 105 dagen nodig om te rijpen. Tegelijkertijd heeft Krasa Nikopol voldoende immuniteit tegen echte meeldauw, en het is beter om twee keer per seizoen een wijnstok uit meeldauw te halen voor preventieve doeleinden..

De bes met een gewicht tot 5 gram is vrij dicht, suikerachtig, heeft een dunne schil en een aangename smaak. De Krasa Nikopol-druiven worden beschouwd als een van de beste voor de teelt, niet alleen in traditionele wijnbouwgebieden, maar ook in centraal Rusland, in kassen. Borstels hebben een uitstekende uitstraling, hoge transporteerbaarheid en opslagcapaciteit.

Druiven Raadsel van Sharov

Druiven Raadsel van SharovDeze vroege druivensoort is al meer dan 40 jaar bekend bij Russische wijnbouwers en heeft zich gedurende deze jaren verspreid van de Kuban naar het noordwesten en het verre oosten van het land. Het duurt slechts 110 dagen om losse, sterk vertakte druiventrossen te rijpen..

Op de middelste rijstrook hebben planten van deze variëteit soms geen winterschuilplaatsen nodig en dragen ze elk jaar actief vrucht. Op de struiken worden middelgrote clusters gevormd met een gewicht van 110 tot 500 gram. De bessen zijn afgerond tot 2,5 gram in gewicht, met een donkerblauwe schil bedekt met dikke pruimen. De druivensoort Sharov’s Riddle accumuleert snel en efficiënt suiker. Als gevolg hiervan hebben rijpe bessen een aangename smaak met een lichte “vos” -tint en een uitgesproken aroma. De consistentie van de vrucht is smeltend, dicht, met een hoog sapgehalte. Na de oogst worden de trossen tot drie maanden bewaard zonder kwaliteitsverlies..

Video over het kiezen van een druivensoort voor een zomerresidentie