Meststof Bud - instructies voor gebruik, samenstelling en effectiviteit voor verschillende gewassen

knop instructies voor gebruik Groeistimulator Bud, gebruiksaanwijzing, ontworpen voor verschillende soorten tuin-, groente- en siergewassen, wint stilaan aan populariteit. Het is veilig voor planten en heeft de meest geschikte samenstelling, die volledig wordt opgenomen en gebruikt voor groei en ontwikkeling. Het kan worden gekocht in gespecialiseerde winkels – het wordt in kleine doses verkocht in de vorm van een poeder dat oplosbaar is in water. Voor maximale efficiëntie is het belangrijk om te weten hoe en in welke dosering het correct moet worden gebruikt voor verschillende soorten planten..

Samenstelling van het preparaat

stimulerende knop De knop is een stimulans voor vruchtvorming, groei en knopvorming. Het is ontwikkeld op basis van het natriumzout van gibberellinezuren. Deze verbindingen worden aangetroffen in plantencellen en zijn nodig voor de processen van zaadkieming, bloei en vruchtvorming. Deze verbindingen zijn natuurlijke en veilige groeihormonen.

Een ander bestanddeel van het Bud-product zijn humaten, organische meststoffen. Ze halen ze uit turf, slib, mest, plantenresten.

Het bevat ook verschillende vitale sporenelementen:

  • boor – voorkomt dat de eierstokken vallen en schade aan de wortels, versterkt het immuunsysteem;
  • koper is een belangrijke verbinding voor bescherming tegen schimmel- en bacteriële ziekten;
  • mangaan – essentieel voor de processen van fotosynthese en vruchtvorming.

De harmonieuze samenstelling beïnvloedt alle vitale processen van planten. Hierdoor is het in de gebruiksaanwijzing van de Bud toegestaan ​​om deze te gebruiken voor alle fruit- en siergewassen..

Werkingsmechanisme en effectiviteit

aardappelen verwerken voor het plantenMeststof Bud is een complex product dat groei, bloei en vruchtvorming stimuleert. Het is veilig voor de gewasopbrengst en kan onder andere worden gebruikt om planten te herstellen na vorst of andere ongunstige omstandigheden..

De tool heeft verschillende effecten:

  • verhoogt de weerstand tegen extreme temperaturen, het percentage zaadkieming en de overlevingskans van zaailingen;
  • beschermt de eierstokken en voorkomt dat ze eraf vallen;
  • verbetert de opbrengst tot 30%, verkort de rijpingstijd van fruit tot 7 dagen met behoud van hun kwaliteit en vitaminegehalte;
  • versterkt de immuniteit en verhoogt de plantweerstand tegen fytoziekten en ongunstige omgevingsfactoren.

De gebruiksaanwijzing van Bud geeft aan dat het op verschillende manieren kan worden gebruikt. Het is dus geschikt voor het besproeien van bovengrondse delen van planten, maar ook voor het weken van zaden en knollen voordat ze in de grond worden geplant..

Gebruiksaanwijzing

een tomaat water geven met BudMiddelen voor eierstok Bud is verkrijgbaar in poedervorm. De stof is zeer goed oplosbaar in water en kan alleen in verdunde vorm worden gebruikt. Om een ​​​​werkoplossing te bereiden, wordt de vereiste hoeveelheid poeder verdund in een kleine hoeveelheid vloeistof en vervolgens wordt het water op de vereiste hoeveelheid gebracht, af en toe roerend. Het wordt onmiddellijk gebruikt – het medicijn kan niet in vloeibare vorm worden bewaard..

Het water voor het bereiden van de werkoplossing moet op kamertemperatuur zijn. Te koude vloeistof, vooral in fel zonlicht, kan het groene deel van planten beschadigen..

Doseringen voor verschillende gewassen

bloemen bemestenBud is een meststof voor groente- en fruitbomen, maar ook voor sierplanten. Verschillende gewassen vereisen aparte doseringen en toedieningsschema’s. De tabel toont de basisvereisten voor de concentratie van de werkoplossing en de frequentie van behandelingen.

Cultuur De hoeveelheid van het medicijn per 1 liter water, gram Verbruik van werkende oplossing Gebruiksschema
Aardappel 1.5 1 liter per 10 kg knollen of 4 liter per 100 m2 poot Voor het weken van knollen voor het planten, irrigatie wanneer knoppen verschijnen
witte kool 1 4 l per 100 m2 Tijdens de vorming van het eerste blad, dan 6-8 bladeren en tijdens het verschijnen van knoppen
Komkommers, tomaten 1 1 liter per 100 m2 Tijdens het ontluiken, aan het begin van de bloei, bij het verschijnen van borstels of massale bloei
Ui 2 1 liter per 25 m2 Tijdens de periode van massale afgifte van pijlen
Peulvruchten (bonen, erwten) 1-2 1 liter per 25 m2 Tijdens knopvorming en massabloei
Aardbeien, druiven 1-2 1 liter per 25 m2 Tijdens de periode van intense bloei en de vorming van de eerste bessen
Fruitbomen 1 1 L per plant (voor hoge – tot 3 L) Te gebruiken vanaf het begin van het warme seizoen
Coniferen 3 Vanaf 1 L per plant, afhankelijk van de maat Toepassen vanaf het begin van het groeiseizoen
Bloem planten 1 Tot de bladeren helemaal nat zijn Tijdens het verschijnen van knoppen

Meststof voor kamerplanten Bud is handig in huis. Het medicijn wordt verkocht, ook in kleine doseringen, in verpakkingen van 2 gram..

De knop is een onschadelijke groeistimulans, behoort tot de derde klasse van gevaar. Dit betekent dat het niet giftig is, de kwaliteit van de bodem niet aantast en geen insecten schaadt. U moet echter de voorzorgsregels volgen – draag een beschermend pak met een masker, voer de verwerking alleen uit bij rustig weer. Breng de kamerbloem voor het spuiten naar een goed geventileerde ruimte..

Natuurlijk stimulerend middel Bud – video

Adblock
detector