Mega-effectief "Etamon": instructies voor het gebruik van het wondermiddel

etamon instructies voor gebruik De volledige groei van het wortelstelsel hangt grotendeels af van de kwaliteit van de grond, evenals van het zaaimateriaal. Het is onmogelijk om ideale omstandigheden voor groentegewassen te creëren, daarom gebruiken tuinders Etamon, waarvan de instructies hieronder worden gegeven. Het preparaat bevat chemische elementen die de ontwikkeling en groei van wortelstokken stimuleren.

Vaak wordt de chemische stof gebruikt bij het kweken:

 • suikerbiet;
 • pepers;
 • komkommers;
 • tomaten;
 • aubergine.

etamon vr verpakking Deze formulering is geschikt voor gebruik in de volle grond, beschermde grond en in kassen. Boeren merken op dat na de introductie van een groeistimulans de gewasopbrengst meerdere keren toeneemt. Fabrikanten produceren het medicijn in de vorm van ampullen van 5 ml, evenals containers van 0,5 liter..snelle plantengroei

Werkingsprincipes van het medicijn “Etamon”

groeiregulator etamonWortelen is een belangrijk proces bij de ontwikkeling van elke plant. Door het onvoldoende aantal bodemmicro-organismen vertraagt ​​het aanzienlijk. Bovendien vinden veel culturen het moeilijk om wortel te schieten op een nieuwe plek. Dit geldt vooral voor kamerplanten. Ook verdragen fruit- en bessenzaailingen (aardbeien, frambozen) de transplantatieprocedure pijnlijk. In dit geval wordt boeren geadviseerd om een ​​zeer effectieve stimulant van het wortelsysteem “Etamon” te gebruiken.

Ze merken verschillende unieke eigenschappen van deze groeibevorderaar op:

 • om de kieming van zaadmateriaal te vergroten;
 • slapende zijscheuten wakker maken (gebruikt in combinatie met bladdressing bij het kweken van komkommers);
 • controleer de evenredigheid van de grond en ondergrondse delen van de plant;
 • om de immuniteit van zaailingen te verhogen onder ongunstige omstandigheden (temperatuurdalingen, intoxicatie met pesticiden).

Het medicijn behoudt zijn eigenschappen, zelfs in abnormale klimatologische omstandigheden. Ook verliest het zijn activiteit niet in zowel zure als alkalische grondsoorten..

wortelvorming op het handvatDit alles wordt bereikt dankzij de chemische verbinding – dimethylammoniumfosfaat. Op cellulair niveau ontvangen planten verschillende vormen van fosfor, evenals stikstof, die gemakkelijk door organellen worden opgenomen. Daarnaast creëert deze stof een geschikt “microklimaat” voor bodemmicro-organismen in de bodem..

“Etamon” – instructies voor gebruik of het belang van nauwkeurige berekeningen

wortelgroeistimulatorHet is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen tijdens het werken met dit medicijn. Er moeten beschermende handschoenen, een masker en een veiligheidsbril worden gedragen. Het wordt aanbevolen om de bereide oplossing binnen 24 uur te gebruiken, maar niet meer.

Om het voor te bereiden, heb je nodig:

 • vul de spuittank voor 1/3 met water;
 • voeg de benodigde hoeveelheid 5% concentraat toe (met een berekening van 1 ml / l);
 • roer grondig om de substantie op te lossen;
 • ontbrekend volume toevoegen.

na gebruik van etamoneHet verbruik van de werkemulsie per 1 hectare oppervlakte is volgens sommige schattingen 400-600 liter. In andere gevallen geven fabrikanten de snelheid aan – 1 ml van het medicijn (of 1 liter van een waterige oplossing) per 10 m². Deze toepassingsmethode van “Etamon” is geschikt voor gewassen die in het open veld worden geplant..

Het sproeien van aanplant wordt aanbevolen in 3 gevallen:

 • na het uitstappen in de tuin;
 • in de fase van massale bloei van gewassen;
 • op de 7e of 10e dag na de eerste behandeling.

Groeistimulator “Etamon” is compatibel met andere geneesmiddelen. Het remt het effect van minerale en organische meststoffen niet en werkt ook perfect samen met beschermende chemicaliën.

zaden ontkiemen snelSommige tuinders zullen geïnteresseerd zijn om te weten dat deze samenstelling wordt gebruikt voor hydrocultuur. Het wordt toegevoegd aan een speciale mixer in de voorlaatste bewateringsfase. Voor 100 liter vloeistof hoeft u slechts 1 ml concentraat toe te voegen bij een verbruik van 50 ml essence per 1 ha.

De snelheid van toediening van het medicijn “Etamon” in elk geval

instructies voor het gebruik van ethamonZaden of knollen worden vlak voor het planten geweekt. 0,1 ml van de geconcentreerde stof wordt toegevoegd aan 1 liter vloeistof. Zaadmateriaal wordt 3-5 uur in de werkoplossing gelaten. De gebruiksaanwijzing van “Etamon” bevat enkele tips voor het gebruik van deze tool. Een waterige emulsie wordt bereid volgens hetzelfde recept: 1 ml groeiactivator wordt verdund in 10 liter vloeistof.

Voor individuele planten is de consumptiesnelheid van de bereide suspensie anders:

 1. Plantaardige gewassen. Om 10 m² aanplant van komkommers, paprika’s, kool of tomaten te spuiten, heb je 1 liter oplossing nodig.
 2. Fruitbomen. Toegepast op appels, peren en abrikozen. Per zaailing wordt 2-3 liter emulsie verbruikt.
 3. struiken. Een bosje aalbessen, frambozen of kruisbessen wordt behandeld met 1-2 liter water.
 4. Decoratieve kamerplanten of coniferen. De verwerking van bloempotten wordt uitgevoerd met de berekening van 1 liter oplossing per 10 m².

ethamon gebruiken voor kamerplantenIn sommige gevallen wordt het gebruikt voor bladvoeding. Voor het bespuiten van 1 hectare oppervlakte is 40-50 ml concentraat nodig. De voorgestelde hoeveelheid van het medicijn wordt verdund in 100 liter water. Bovendien zal deze groeibevorderaar een goede partij ureum (0,1%) maken.

De gegeven doseringen zijn relevant voor planten die onder folie of in kassen worden gekweekt..

Als we de instructies voor het gebruik van “Etamon” in detail bekijken, kan worden opgemerkt dat dit een zeer sterk medicijn is. In dit opzicht is het de moeite waard om het gebruik ervan zorgvuldig te benaderen..

Adblock
detector