Let op de geweldige kamerplant eschinanthus

kamerplant eschinanthus De luxueuze kamerplant eschinanthus neemt een bijzondere plaats in in het interieur van moderne woonruimtes en kantoren. De scharlakenrode knoppen lijken op een magische scharlakenrode bloem uit een beroemd sprookje. Daarom willen floraliefhebbers graag een cultuur voor hun klooster. Hoe ziet een overzeese bloem eruit? Waarom zijn de variëteiten aantrekkelijk? Hoe zorg je voor een geliefde plant en hoe vermeerder je deze thuis? Wij achterhalen de objectieve mening van bloemisten.

De exquise schoonheid van een mysterieuze bloem

ongebruikelijke kamerplant eschinanthus Het verbazingwekkende plantenrijk is zo divers dat het moeilijk kan zijn om de meest favoriete optie te noemen. Sommige culturen worden gewaardeerd om hun luxueuze toppen. Anderen trekken aan met hun gebladerte. Maar de kamerplant aeschinanthus, verenigde alle aspecten van schoonheid.

Aeschinanthus op een boomAls de schrijver van het beroemde sprookje deze specifieke bloem in gedachten had, dan heeft hij een heel delicaat instinct. De plant groeit namelijk in de tropische wouden van Maleisië. Als ampelachtige cultuur “vestigt” Aeschinanthus zich op oude haken en ogen, de stammen van machtige bomen of bemoste stenen. Na verloop van tijd omhult hij zijn “woonplaats” met sterke stengels, zoals een wijnstok. Thuis bereikt de hoofdscheut van aeschinanthus meer dan 70 cm.

mooie plantLange scheuten zijn geregen met leerachtige bladplaten met een glanzend karakter. Ze blijven op miniatuurstengels. De borden hebben een lancetvormige-ovale vorm en zijn geschilderd in een diepgroene kleur.

Aan de bovenkant van de stengels of in de oksels van groen gebladerte worden knoppen van de oorspronkelijke vorm gevormd. De buisvormige bloemkroon heeft twee sierlijke rondingen, wat de bloem een ​​fantastische uitstraling geeft.

Afhankelijk van de variëteit worden de knoppen in deze kleuren geverfd:

 • scharlaken;
 • roze;
 • vurig geel;
 • rijke bordeaux;
 • fel oranje.

Aeschinanthus bloeitEén bloeiwijze bevat 6 tot 12 sierlijke “buizen” die sierlijk naar de lucht zijn gericht. Na verloop van tijd worden in plaats van heldere boeketten dunne peulen gevuld met zaden op de scheuten gevormd. Na volledige rijpheid barsten ze en wordt het plantmateriaal door de wind gedragen. Volgens biologen zijn er ongeveer 200 soorten van deze cultuur. De meeste groeien in hun natuurlijke omgeving. Ongeveer 10 daarvan worden binnen gekweekt. Laten we kennis maken met de meest populaire soorten.

Marmer

marmeren eschinanthusverschilt in de oorspronkelijke kleur van dicht gebladerte. Fancy patronen gevormd door gelige lijnen vallen op tegen de achtergrond van donkergroen. De achterkant van het bord is paarsbruin. Het is ook versierd met een stijlvol patroon. Van de zijkant lijkt Aeschinanthus-marmer op een struik, omdat het zijscheuten heeft. Groenachtige knoppen zijn bedekt met kleine bruine stippen.

Mona Lisa

eschinantus mona lisaEen onderscheidend kenmerk van de soort is pretentieloosheid. De scheuten van de plant zijn bedekt met olijfkleurig blad. Knoppen worden gevormd aan de uiteinden van de stengels. Hun bloembladen zijn geschilderd in een klassieke scharlakenrode tint, die vooral populair is bij liefhebbers van binnengewassen..

Lobba

kamerplant eschinanthus lobbaIn de natuur werd de bloem gevonden op het eiland Java. Het heeft flexibele takken, tegenover elkaar bedekt met ovaalvormig donkergroen blad. De bloeiwijzen zijn bekroond met sierlijke ranken en zijn dieprood gekleurd. Een gelige tint is zichtbaar in de “buizen”.

Twister

kamerplant eschinanthus twisterDe originele vorm van de bladbladen en scheuten is het hoogtepunt van deze variëteit. De struik lijkt op de weelderige krullen van een jong meisje, versierd met oranje bloemen. Ze bevinden zich niet alleen aan de toppen van de scheuten, maar ook in de oksels van de bladplaten..

Kamerplant eschinanthus: groeiende geheimen

groeiende geheimenEen tropisch gewas in huis halen kan lastig zijn. En om het te laten bloeien, moet je comfortabele omstandigheden creëren. Ontdek wat experts adviseren.

pretentieloze verlichtingHoewel Aeschinanthus inheems is in de tropen, moet men niet vergeten dat het in dichte bossen groeit. Het blijkt dat de cultuur niet van de overvloed aan licht houdt. Het blad is bang voor direct zonlicht. Vaak laten dergelijke “kussen” gele brandwonden op de platen achter. Aan de andere kant verzwakt het gebrek aan licht de plant en gooit het de knoppen niet weg. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom Aeschinanthus thuis niet bloeit. Als de cultuur op het zuidelijke raam wordt geplaatst, is het glas bedekt met een witte doek of papier..

Toegestaan ​​temperatuurregime

comfortabele temperatuuromstandighedenHouden mensen van de plotselinge verandering in het weer? Er zijn maar weinig mensen die hier plezier aan beleven. Evenzo tolereert een bloem die uit een warme regio komt geen temperatuurveranderingen. Ervaren bloemisten kweken de bloem binnenshuis, waar de waarden tussen de 20 en 26 ° C worden gehouden. De temperatuur wordt alleen verlaagd tijdens de periode van knopvorming. Meestal begint het proces in de winter. Daarom wordt de cultuur naar een kamer gebracht met een temperatuur van 15 tot 18 ° C..

Vruchtbaar substraat

voedingsbodemOndanks dat de plant in de natuur op de stammen van grote bomen “leeft”, heeft hij hoogwaardige grond nodig. Drukke mensen kopen substraat meestal in de winkel. En echte bewonderaars van flora, bereiden de grond voor eschinanthus met hun eigen handen.

Ze gebruiken componenten:

 • turf;
 • humus;
 • lommerrijke grond;
 • grof zand.

Elke stof wordt in één deel ingenomen en de bladaarde is 2 keer meer. De componenten worden voorzichtig gemengd, doorboord in een voorverwarmde oven of gegoten met een oplossing van kaliumpermanganaat. Het resulterende substraat wordt in een pot gelegd waar een exotische bloem zal groeien.

Reproductie

fokken van aeschinanthusHelaas verandert de escinanthus na 5-6 jaar leven in een vormeloze plant. Het wortelgebied is volledig kaal en de takken worden erg lang. De praktijk leert dat zelfs kardinaal snoeien een cultuur niet helpt om te verjongen..

Bloementelers vermeerderen het daarom tijdig op een geschikte manier.:

 • stekken;
 • gelaagdheid;
 • zaden zaaien.

Elk van de opties heeft zijn eigen voordelen. Overweeg de regels voor het uitvoeren van dergelijke procedures.

Stekken

kamerplant eschinanthus stekkenVoor een succesvolle vermeerdering van Aeschinanthus door stekken worden sterke planttoppen gebruikt. Ze moeten minimaal 3 knopen hebben zonder zichtbare schade. De stekken worden behandeld met een wortelgroeistimulans. Kleine containers zijn gevuld met een substraat gemaakt van turf en zand. Stekken worden in de grond geplaatst. Bewaterd en naar een ruimte gebracht waar de temperatuur op + 25 ° C wordt gehouden of een kas. Wortels verschijnen in ten minste 1 week. Wanneer de eerste bladplaten zijn gevormd, worden de stekken onderworpen aan steken. De containers worden uit de kas gehaald zodat ze geleidelijk wennen aan de lagere temperatuur. Versterkte struiken worden in kleine potten geplant.

Om het proces te observeren, is het raadzaam om de stekken in transparante kopjes te planten..

Lagen

reproductie door gelaagdheidIn het vroege voorjaar wordt naast een volwassen Aeschinanthus een bak met aarde neergezet. Een jonge en sterke scheut wordt gekozen in de struik. Leid het voorzichtig naar de bovenste bal aarde naast de pot. Met behulp van een stuk draad wordt de scheut gefixeerd en overvloedig bevochtigd. Binnenkort zal het wortels hebben. Een jonge plant wordt afgesneden van de moederstruik en opent de weg naar een “onafhankelijk leven”.

zaden

kamerplant aeschinanthus uit zaadHet substraat wordt in een bak met drainagegaten gegoten. De bovenste bal wordt geëgaliseerd en de zaden worden gezaaid. Overvloedig bevochtigen met een spuitfles. Afdekken met glas of folie. De container wordt op een warme plaats op een pallet geplaatst. Wanneer spruiten verschijnen, duikt de escinanthus. Versterkte exemplaren worden in aparte potten geplant..

Zaailingen moeten door de pallet worden bewaterd totdat er groen verschijnt..

Zorgalgoritme

zorg algoritmeWeinig mensen kunnen binnenomstandigheden creëren die lijken op het thuisland van een tropische gast. Bovendien groeit de bloem in de natuur, kronkelend rond de machtige bomen, zoals op de foto te zien is. Thuis zorgen voor eschinanthus vereist een speciale aanpak. Allereerst wordt de cultuur in een ruimte met een hoge luchtvochtigheid geplaatst..

Als dit niet mogelijk is, maak het dan kunstmatig aan.:

 • gebruik een luchtbevochtiger;
 • plaats de pot op een pallet met geëxpandeerde klei of mos;
 • spuit het blad regelmatig uit een spuitfles.

Omdat de kamer een hoge luchtvochtigheid heeft, wordt de plant eenmaal per week water gegeven. En zelfs dan, als de bovengrond er droog uitziet.

Overmatig water geven leidt tot de vorming van gele vlekken op de bladplaten en rotting van het wortelstelsel.

meststof voor eschinanthusTopdressing speelt een belangrijke rol in het groeiproces. Het wordt uitgevoerd in de zomer- en lentemaanden, met gebruik van kant-en-klare meststoffen voor bloeiende gewassen. Tijdens de winterrustperiode wordt de bloem niet gevoed.

Specialisten besteden speciale aandacht aan de ziekten en plagen van aeschinanthus, die het soms aantasten. Grijsrot treedt bijvoorbeeld op om de volgende redenen:

 • overtollig vocht;
 • droogte;
 • verontreinigde grond;
 • temperatuurveranderingen.

grijsrotAls deze factoren worden genegeerd, zal de schimmel de weefsels van de scheuten binnendringen en ze beginnen te vernietigen. Er verschijnt een alarmsignaal op het grondoppervlak – grijze schimmel. Het elimineren van de oorzaken van de ziekte en het behandelen van de plant met chemische preparaten zal eschinanthus helpen redden.

spintmijt besmettingHet gevaarlijkste insect is de spint. Het treft vooral bladmessen. Als er veel lekke banden aan de randen worden gevonden, heeft het ongedierte zijn positie ingenomen. Hoe zorg je in deze periode voor de escinanthus-bloem en versla je de vijand? Cultuur wordt naar de “douche” gestuurd. De spint houdt niet van een vochtige omgeving. De bladeren worden gewassen met “heet” water (niet meer dan 45 ° C) of meerdere keren overvloedig besproeid. Als gevolg hiervan komt de cultuur weer tot leven en zullen eigenaren verrukken met weelderig groen en bloemen..

Iedereen kan thuis een exotische kamerplant eschinanthus kweken. Het is voldoende om hem beter te leren kennen. Kies een geschikte variëteit. Zorg en kweekmethoden begrijpen. En dan verschijnt er een luxe exotisch uit warme streken in huis..

Welke zorg heeft de kamerplant eschinanthus nodig – video

Adblock
detector