Kumquat-variëteiten kiezen voor tuinen in Rusland

kumquat-variëteiten De kumquatboom is over de hele wereld bekend en er is veel vraag naar. Het is een exotische plant met ongewone en aromatische vruchten. Talloze soorten kumquat kunnen elke kamer decoreren en een echt hoogtepunt van de wintertuin worden. Hoe een kumquat eruit ziet en de foto is hieronder in het artikel te zien.

Beschrijving van de plant

ingemaakte kumquat Deze boom heeft veel voordelen. Kumquat of kinkan, zoals het ook wel wordt genoemd, onderscheidt zich door zijn kleine gestalte en mooie uitstraling. De bladeren van de plant zijn klein. Met de juiste zorg bedekken ze de scheuten rijkelijk, waardoor de boom een ​​bijzondere chic krijgt..

Er zijn veel soorten van deze plant, maar slechts een paar zijn geschikt om thuis te kweken. Kumquat bloeit van april tot mei. U kunt dit proces 50 dagen observeren..

In Japan wordt deze plant de “gouden sinaasappel” genoemd.

In tegenstelling tot gewone citrusvruchten kan deze soort twee keer per jaar knoppen vormen. Decoratieve kumquat kan tot 60 cm hoog worden.

kumquat voor maagfunctieNuttige eigenschappen van de plant:

  1. De systematische consumptie van fruit kan het lichaam redden van verkoudheid. Ook hebben bessen een gunstig effect op het immuunsysteem. Sporenelementen waaruit de schil bestaat, kunnen bacteriën en gevaarlijke micro-organismen doden.
  2. De bladeren en vruchten van de plant worden gebruikt om de werking van het maag-darmkanaal te herstellen. Infusies en afkooksels kunnen zweren genezen, ontsteking van de twaalfvingerige darm verlichten en ook helpen bij constipatie.
  3. Kumquat is een caloriearm voedsel. Het wordt vaak gebruikt om dieetmaaltijden te bereiden. Het is een vitamineplant die de stofwisseling versnelt.

Het helpt bij artritis, artrose. Kinkan wordt ook aanbevolen voor gebruik bij neoplasmata. De bessen van de boom kunnen tumoren oplossen en helpen alle processen in het lichaam te herstellen..

Naast zijn positieve eigenschappen heeft de kumquat-citrus ook nadelen. Omdat de plant tot de citrusfamilie behoort, kan hij allergische reacties veroorzaken. Daarom worden de vruchten niet aanbevolen voor zwangere vrouwen en jonge moeders die borstvoeding geven..

Kenmerk van de kumquat-variëteit Marumi en Meiva

kumquat marumiKumquat Marumi is een kleine boom die vaak Japanse Fortunella wordt genoemd. De plant verschilt in de aanwezigheid van doornen. Het heeft ovale bladverliezende platen. Deze variëteit behoort tot de groep van koudebestendige bomen.

De vruchten zijn rond, iets afgeplat. Met de juiste zorg kunnen ze een lengte van 2,3 cm bereiken. Ze hebben een rijke sinaasappelschil. De huid is vrij dun en geurig, wat van de binnenkant niet gezegd kan worden. De pulp is zuur. De bes bestaat uit 4-7 plakjes. Elke vrucht kan maximaal drie zaden hebben, die worden gebruikt voor reproductie.

De schil van de kumquatvrucht is rijk aan essentiële oliën.

kumquat maivaKumquat Meiwa onderscheidt zich door zijn zoete vruchten, die ook oranje van kleur zijn. Bessen zijn zeer rijk aan vitamine C en andere sporenelementen die nodig zijn voor het menselijk lichaam. Thuis ontwikkelt de plant zich goed. Als je het plant en alle zorgregels volgt, zal de boom uitbundig bloeien en lang vrucht dragen.

Beschrijving van Kumkat Fukushi

kumquat fukushiKumquat Fukushi of Obovata, zoals het ook wordt genoemd, heeft een weelderige symmetrische vorm. De boom heeft geen doornen, waardoor het mogelijk is om hem te laten groeien in kamers waar kleine kinderen wonen.

Kumquat Fukushi is de beste optie om thuis te kweken.

De variëteit Fukushi verschilt in de vorm van de vrucht. In deze plant zien ze eruit als een bel. Bessen groeien tot 5 centimeter in diameter. De schil is oranje en zoet, het vruchtvlees is zuur en kruidig. De plant is pretentieloos. Het verdraagt ​​lage temperaturen zeer goed. Bij de juiste verzorging bloeit de plant rijkelijk. De toppen zijn kleurrijk en hebben een aangenaam aroma.

Kenmerk van de Nagami-variëteit

kumquat nagamiDit is een van de meest populaire soorten. Citrus kumquat Nagami is de jongste variëteit die is gekweekt uit de klassieke soort. Ook deze boom is winterhard, maar heeft een andere vruchtvorm. De bessen zijn langwerpig, zonder zaden. Ze kunnen 5 cm lang en 3 cm in diameter worden. De schil is zoetig en het vlees is zuur. Citrusvruchten worden heel gegeten, zonder te schillen. Je kunt er ook marmelade van maken of er jam van maken. De bloeiperiode valt in de zomer en begint in de winter vruchten af ​​te werpen..

Het ras Nagami wordt ook wel Margarita genoemd. De vruchten van deze boom worden vaak gebruikt in de volksgeneeskunde. Van dergelijke bessen worden middelen gemaakt die worden gebruikt om de genezing van wonden en voor schimmelinfecties te versnellen. Kumkat Margarita helpt ook bij het wegwerken van luchtwegaandoeningen.

Kumquat Maleis: een kenmerk van de variëteit

kumquat maleisDeze plant is erg populair in zijn thuisland. Vanwege zijn grote formaat wordt hij niet thuis gekweekt. Vaak wordt de Maleise kumquat als haag gebruikt. De plant draagt ​​overvloedig vrucht. De bessen zijn, net als andere soorten, oranje van kleur. Ze zijn vrij groot en bevatten ongeveer 8 zaden..

Maleis kumquat is in staat om het centrale zenuwstelsel positief te beïnvloeden en de stemming te verbeteren.

Zo’n boom wordt tot vijf meter hoog. Bladverliezende platen zijn langwerpig, licht puntig aan de uiteinden. In vergelijking met andere soorten is deze variëteit bang voor koud weer. In het open veld wordt het alleen thuis gekweekt en op het noordelijk halfrond alleen in kassen of wintertuinen. Hoe de kumquat-plant eruit ziet, is te zien op de foto.

Plantenverzorging aan huis

thuiszorgMet de juiste zorg kan de boom elk jaar 10 centimeter groeien. Om de plant goed te laten ontwikkelen, moeten bepaalde regels worden gevolgd..

Plaats. De boom houdt van veel licht. Tijdens het zomerseizoen kan de kumquat naar buiten worden gebracht in de frisse lucht. Een goede optie zou een balkon of terras zijn. In de winter moet de bloempot op ramen met een maximale hoeveelheid licht worden geplaatst. Extra verlichting wordt aanbevolen om de plant te laten gedijen..kumquat op het terras

De grond. De kumquat-boom, die op de foto wordt aangegeven, moet in een speciaal substraat worden geplant. De beste optie zijn mengsels bestaande uit zand, humus, tuin- en grasgrond..voedingsbodem

Irrigatie. De plant houdt erg van overvloedig water geven. In de zomer, wanneer de luchttemperatuur buiten hoog is, moeten de bladeren worden besproeid. Je kunt de plant ook af en toe onder een warme douche zetten, maar bedek de bovenste laag aarde met polyethyleen voordat je de procedure uitvoert..

irrigatieKunstmest. Dit is een belangrijk punt in de plantenverzorging. Als u de boom niet periodiek voedt, zal deze normaal geen vrucht dragen. De periode voor het aanbrengen van de mengsels is afhankelijk van de grootte van de bloempot en de grootte van de boom. Als de kumquat in een kleine pot groeit, moet je hem vaker bemesten, met iets dat volumineus is. Gebruik hiervoor universele preparaten die in elke bloemenwinkel worden verkocht..kunstmest

Snoeien. Om de boom er mooi uit te laten zien, is het noodzakelijk om de kroonvorming uit te voeren. Dit moet in het voorjaar gebeuren. Het is correct als er twee of drie scheuten over zijn op elke tak. De rest moet worden verwijderd met een tuinschaar. Correct snoeien stimuleert jonge groei.kumquat snoeien

Als je weet wat een kumquat is en hoe een foto eruitziet, kun je een mooie en ongelooflijk nuttige plant kopen. Dit is een boom die elke kamer kan versieren, maar ook een echte delicatesse voor kinderen kan worden. De juiste keuze van het plantenras en de juiste verzorging, in staat om een ​​overvloedige oogst te produceren.

Video over het thuis kweken van kumquat

Adblock
detector