komkommers Siberische guirlande De afgelopen tien jaar hebben Russische veredelaars veel groentegewassen met een hoge opbrengst ontwikkeld. Een daarvan is Siberische guirlandekomkommers. Ze zijn bedoeld voor de teelt in gebieden met extreme klimatologische omstandigheden. De hybride is in 2013 ontstaan ​​door de combinatie van meerdere vorstbestendige rassen. In de loop van de tijd heeft de plant universele erkenning gekregen van professionele boeren en tuinders. Botanische beschrijving van Siberische slingerkomkommers helpt om hun uiterlijk en opbrengst weer te geven.

Een buitenperspectief op een vruchtbaar gewas

hoogproductief komkommerras De nieuw geslagen hybride is een krachtige klimstruik, tot 2 m hoog, sommige exemplaren overschrijden deze limiet zelfs. Ze bestaan ​​uit een hoofdstam, tot 1 cm dik, en vele takken. Op de scheuten zijn er korte internodiën, 8 cm lang. In elk van hen worden 3 tot 10 eierstokken gevormd.

bloei en eierstok van komkommersBladplaten worden over de gehele lengte van de scheut “geregen”. Ze bereiken een diameter van 10 cm en verbergen er veel fruit onder. Onder het weelderige groen worden gele knoppen gevormd, bestaande uit 6 bloembladen. Diameter bloeiwijze – ongeveer 4 cm.

sappige komkommer in puistjesDe vruchten van Siberische guirlandekomkommers groeien in kleine trossen. Van de zijkant lijken de struiken op druiven of een kerstboomslinger.

Augurken verschillen in dergelijke kenmerken:

 • lengte – 8 cm;
 • gewicht – van 20 tot 50 g;
 • diameter – 10-15 mm.

Hybriden ontgroeien nooit en behouden hun elastische structuur lang. Hun “stijlvolle” kleur is opvallend. De donkergroene basis gaat over in een lichtgroene top. De schil is bedekt met vele knobbeltjes met witte doornloze doornen. Rijpe vruchten verspreiden een aangenaam aroma. Het sappige vruchtvlees heeft een knapperige textuur en een zoetige smaak. Het mist bitterheid en leegte.

Hybride komkommers Siberische slinger F1: voor- en nadelen van het ras

hybride komkommers Siberische guirlandeDe cultuur behoort tot zelfbestoven bosachtige planten. Hierdoor heeft het een lange vruchtperiode. Komkommers rijpen ongeveer 1,5 maand na het planten. Per seizoen worden tot 400 stuks fruit van één struik geoogst..

Hybriden groeien erg snel, dus ze moeten elke dag worden geoogst. Deze aanpak stimuleert de vorming van nieuwe eierstokken..

ziekteresistente komkommervariëteitHybride komkommers Siberische slinger F1 hebben een sterke immuniteit tegen verschillende infecties.

Ze zijn beschermd tegen een aantal ziekten:

 • echte meeldauw;
 • bruine vlekken;
 • peronosporose;
 • komkommer mozaïek.

Bij onjuiste zorg worden de struiken echter aangetast door grijs of wortelrot. Het nadeel van de hybride zijn ook de hoge kosten van plantmateriaal. Voor 5 zaden vragen ze vaak 120 roebel.

Komkommers van de Siberische Garland-variëteit worden gebruikt om verse groentesalades en conserven te bereiden.

Landbouwtechnologie voor het telen van een hybride gewas

landbouwtechnologie voor het kweken van komkommersHet kweken van komkommers Siberische slinger F1 in hun zomerhuisje is een zeer vermakelijke zaak.

Elke methode is voldoende!:

 • zaden;
 • zaailingen;
 • in een kas;
 • in de open ruimte.

Ongeacht het gekozen schema, de eerste stap is om de site zorgvuldig voor te bereiden. Omdat de hybride de kou uitstekend verdraagt, wordt hij in de halfschaduw gekweekt. Direct zonlicht heeft een nadelig effect op de ontwikkeling en vruchtvorming van de cultuur. Eerst drogen de platen en daarna de bloeiwijzen.

Op een open bed is het raadzaam om een ​​overkapping te bouwen of mais of een zonnebloem aan de zuidkant te zaaien.

Tuinperken waarop vroeger courgette, pompoen en bieten groeiden, zijn niet geschikt. Erwten mogen niet in de buurt worden gezaaid. Komkommers van het ras Siberian Garland f1 ontwikkelen zich prachtig na aardappelen, uien en witte kool.

Locatievoorbereiding

voorbereiding van bedden voor komkommersDe bedden worden in de herfst of lente opgemaakt. In het eerste geval wordt de geselecteerde plaats bedekt met hooi of gehakseld stro, ongeveer 15 cm dik.Verse koeienmest wordt erop gelegd, bedekt met folie en de hele winter achtergelaten. In het voorjaar wordt het verwijderd en wordt grond vermengd met dolomietmeel op de verrotte mest gegoten..

een bed gravenIn het tweede geval wordt de site zorgvuldig opgegraven. Voeg compost en nitrofosfaat toe (100 g stof per 1m²). Vruchtbare grond wordt bovenop gegoten, 15 cm hoog, overvloedig geïrrigeerd met water en bedekt met een zwarte film. Weerstaan ​​7 dagen.

Werken met plantmateriaal

komkommer zadenZaden van komkommers van de Chelyabinsk-selectie Siberische slinger f1 worden gekocht in gespecialiseerde winkels. De korrels worden in een zoutoplossing geplaatst (50 g zout wordt in 1 liter gedaan). Zwevende instanties worden weggegooid omdat ze leeg zijn.

De zaden die op de bodem zijn bezonken, worden gedrenkt in een desinfecterende oplossing met behulp van de volgende preparaten:

 • “Zirkoon”;
 • epin;
 • “Azotofit”;
 • “Vermisol”.

Het verwerkte plantmateriaal wordt op een schone, vochtige doek gelegd en bedekt met dezelfde. De “constructie” wordt in een warme ruimte geplaatst. Na ongeveer 2 dagen vormen zich spruiten.

Komkommerzaden worden in de volle grond geplant als het opwarmt tot 15 ° C.

Technologie voor het kweken van zaailingen

komkommers kweken op een latwerk

De procedure start eind maart. Eerst wordt een vruchtbaar substraat gemaakt, bestaande uit de componenten:

 • Bos land;
 • turf;
 • graszoden;
 • nitroammophoska.

De resulterende samenstelling wordt verdeeld in kopjes en gekiemde korrels worden erin ondergedompeld. Bedek de bovenkant van de container met huishoudfolie en plaats op een goed verlichte plaats. De kamer behoudt een optimale temperatuur van + 27 ° C. Elke 3 dagen worden de gewassen bewaterd met bezonken water. Wanneer de spruiten verschijnen, wordt de film verwijderd. 7 dagen voor het planten worden de zaailingen in de frisse lucht gebracht, zodat ze zich aanpassen aan nieuwe omstandigheden.

Landingsregels

zaailingen van komkommers verplantenDe uitgeharde struiken worden samen met een aarden klomp voorzichtig overgebracht naar het voorbereide bed. Ze worden in kuilen gelegd, waarbij de onderste plaatplaten op het oppervlak blijven. De resulterende holtes worden gevuld met aarde en de bovenste laag wordt aangedrukt.

Planten zijn gerangschikt volgens dit patroon.:

 • 2 struiken zijn voldoende voor 1 m²;
 • de afstand tussen de zaailingen is 15 cm;
 • breedte tussen rijen – 15 cm.

In regio’s met een mild klimaat worden komkommers Siberische slinger F1 in de laatste dagen van mei direct op de site gezaaid, met inachtneming van het interval tussen de korrels, ongeveer 6 cm.

komkommers in de volle grond zaaienOm territorium te redden, worden wandtapijten geïnstalleerd. Op dergelijke structuren worden struiken met één scheut gekweekt, waarop veel vruchten worden gevormd..

Zorggeheimen

komkommer verzorgingHybride komkommerrassen vereisen speciale aandacht van tuinders. Maar als beloning ontvangen ze overvloedige oogsten. Na het planten van het gewas worden de bedden regelmatig losgemaakt om te beschermen tegen onkruid en het wortelstelsel te voorzien van een verse dosis zuurstof..

Bedek indien mogelijk de bovenste laag aarde met turfschilfers of vers gemaaid gras.

Om een ​​overvloedige oogst te krijgen, is het belangrijk om te weten hoe komkommerstruiken Siberische guirlande f1 te vormen. Er is een eenvoudig schema:

 • verwijder alle eierstokken en knoppen van de eerste 4 knooppunten;
 • stiefkinderen, gevormd op de zijstelen, knijpen;
 • de hoofdscheut is netjes om de bovenkant van de steun gewikkeld.

struikvormingDe procedure wordt vroeg in de ochtend uitgevoerd. De snijplaatsen worden behandeld met kopersulfaat verdund met water. Traag of gedroogd blad wordt onmiddellijk verwijderd, zodat de cultuur er geen energie aan verspilt. Komkommers worden eens in de 4 dagen voor de bloei water gegeven. Wanneer de eerste vruchten worden gevormd, worden de struiken eens in de 2 dagen bevochtigd. Tijdens droge en warme periodes wordt de procedure elke dag herhaald..

Voor de succesvolle ontwikkeling van komkommers wordt regelmatig topdressing gemaakt. Met de groei van scheuten 15 cm, worden de struiken bewaterd met uienschiltint. Melk verdund met water (1: 2) wordt eenmaal per week toegevoegd. Na de vorming van fruit wordt de grond besprenkeld met houtas. 0,5 kopjes van de stof worden onder één struik geïntroduceerd.komkommers voeren

Volgens de regels voor het kweken van hybride komkommers Siberische slinger f1, krijgen tuinders overvloedige oogsten. Maak in de herfst of lente een bed op een schaduwrijke plaats. Zaailingen worden gekweekt in kopjes en overgebracht naar een open ruimte. Volgens het agronomische schema worden struiken gevormd, bewaterd en bemest. Elke dag worden er mooie en smakelijke vruchten geoogst.

Aanbevolen voor het kweken van komkommers Siberische slinger – video