Kleurrijke dushenay indianentuin en woondecoratie – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

dusheneya indiaan Dusheney Indian is een “vertegenwoordiger” van de Pink-familie, oorspronkelijk afkomstig uit Oost-Azië. Uiterlijk is het vergelijkbaar met de gebruikelijke tuinaardbei, maar omdat de smaak van de bessen veel inferieur is, wordt de dusheney meestal als sierplant gekweekt. Balkons, loggia’s, terrassen, wintertuinen, hagen en persoonlijke percelen zijn versierd met nette wijnranken. Deze ampelachtige plant kan in hangende potten worden gekweekt, waardoor het een spectaculaire decoratie voor het interieur van het huis is..

Ducheneus indian – botanische kenmerken

aardbei-achtige plant Ducheney of Indian Potentilla is een kruidachtige vaste plant uit de Pink-familie. Uiterlijk is het bijna onmogelijk om het te onderscheiden van gewone tuinaardbeien. Ducheney levert ook een oogst op van kleine rode bessen, maar die zijn qua smaak inferieur aan aardbei.

Botanische kenmerken van Indiase duchenei:

 1. Kleine, compacte struiken met lange ranken van 40-80 cm.
 2. Kruipend wortelstelsel.
 3. Bladeren zijn ingesneden, drielobbig, heldergroen.
 4. Rozetten zijn netjes, basaal, die zijn gevormd uit drievoudige bladplaten.
 5. Ducheney verschilt van tuinaardbeien in bloemen – ze hebben een rijke gele kleur.
 6. Ronde bessen, klein, helderrood van kleur, rijkelijk bezaaid met zaden. vruchten van ducheneuBessen groeien omhoog.Indiase dusheney in potten

Dushenei-bessen worden niet geaccepteerd als voedsel. Ze smaken fris, waterig, zonder de zoetheid die kenmerkend is voor aardbeien. Wanneer ze worden geconsumeerd, kunnen ze misselijkheid, braken en buikpijn veroorzaken. Maar vanwege de rijke natuurlijke samenstelling worden dusheney-bessen veel gebruikt in de volksgeneeskunde..

Teelt van Indiase dusheney

teelt van dushenei indianenTeelt van Indiase dushenei is zowel thuis als in het open veld mogelijk. Het groeit goed in bloempotten en hangende potten, in bloembedden en in bloembedden. Veel zomerbewoners installeren een cirkelvormige steun en richten de stelen van de duchenei ernaartoe, waardoor spectaculaire bloemstukken ontstaan.

De plant plant zich voort door zaad. De teelt van Indiase dushenei uit zaden veroorzaakt geen problemen, omdat ze zich onderscheiden door uitstekende vitaliteit en een hoge kiemkracht behouden gedurende 2-3 jaar..

Zaaien

dusheney van zadenZaadmateriaal wordt gestratificeerd voor het zaaien. Om dit te doen, verspreidt u eind januari of begin februari de zaden op vochtig gaas, wikkelt u ze in en isoleert u ze met plasticfolie. Laat de zaadzak 4-6 weken op de onderste plank van de koelkast staan. Medio maart kunt u beginnen met het zaaien van Indiase Dushenei.dusheney zaden

Zaadzaaitechniek:

 1. Kleine plastic bekers, bloempotten of brede en lage containers kunnen worden gebruikt om Dushenei-zaailingen te kweken..
 2. Het is raadzaam om zaailingen te kweken in een voedingsmengsel van turf en zand.
 3. De Indiase dushenei heeft zeer kleine zaden die geen sterke verdieping nodig hebben. Het is voldoende om ze gelijkmatig over het grondoppervlak te strooien..
 4. Bevochtig de zaden royaal met een spuitfles.
 5. Bedek de zaadcontainer met een plastic deksel, glas of plasticfolie.

scheuten van ducheneiDe plant heeft zeer fragiele en kleine zaailingen die extreem moeilijk te duiken zijn. Het is buitengewoon moeilijk om Indiase dusheney-aardbeien te planten, omdat elke onzorgvuldige beweging kan leiden tot de dood van jonge spruiten.

Om schade aan gewassen te voorkomen kun je het beste niet meer dan 2 zaden in een aparte plastic beker of cassette met voedingsbodem planten..

Zorg voor zaailingen

zorg voor zaailingenDe container met Indiase dusheney-zaden moet onder diffuus licht worden geplaatst en op een temperatuur van + 22 ° C tot + 26 ° C worden gehouden. Elke dag moet de plastic folie of het deksel van de container worden verwijderd en moeten de scheuten van duchenei worden geventileerd..

Houd de toestand van de bodem in de gaten. Het mag niet uitdrogen, het moet periodiek worden bevochtigd met een spuitfles. Maar u hoeft geen overtollig vocht toe te staan ​​- dit zal leiden tot rotting van zaailingwortels.

groeiende zaailingenWanneer er sterke scheuten verschijnen, kan het plastic of de hoes volledig worden verwijderd. Na het verschijnen van 2-3 echte bladeren, kunnen de zaailingen in afzonderlijke containers worden gedoken. Om de groei en ontwikkeling van dusheney-zaailingen te versnellen, is het raadzaam om stikstofhoudende meststoffen toe te passen. Dit moet elke 15 dagen worden gedaan met behulp van ½ de dosis aangegeven in de instructies op de verpakking.

Verplanten in open grond

zaailingen zijn klaar om te verplantenHalf of eind mei, wanneer stabiel warm weer begint, kunnen de gerijpte zaailingen van Indiase duchenei in open grond worden getransplanteerd. Om dit te doen, moet u een goed verlichte ruimte kiezen met weinig schaduw, beschermd tegen wind en tocht..

Indian Potentilla verdraagt ​​​​geen direct zonlicht, dat delicate bladeren kan verbranden. De beste optie is om onder grote struiken of hoge bomen te planten. Ook zijn gebieden met een hoge grondwaterstand niet geschikt voor het kweken van dusheney – dit zal leiden tot rotting van het wortelstelsel..

dusheney indiaan op de vensterbank

Als u thuis kweekt, moet u een voedzaam substraat voor siergewassen voorbereiden, dat u in tuinwinkels kunt kopen. Indien gewenst kan het worden vervangen door een mengsel van blad- en graszodengrond met zand.zaailingen in het open veld

Zaailingen voor verplanten moeten een hoogte hebben van minimaal 8-9 cm en goed ontwikkelde rozetten van bladplaten. Zaailingen kunnen het beste worden getransplanteerd door de methode van overslag van een aarden coma – op deze manier kunt u schade aan de scheuten voorkomen en dunne scheuten behouden.

Dusheney Indiase zorg

zorg voor ducheneiSieraardbei ducheneuil vereist geen zorgvuldig onderhoud, zowel in een open bloembed als thuis. Het bestaat uit standaard agrotechnische maatregelen – water geven, bemesten, verplanten.

Regels voor de verzorging van Indiase dusheney:

 1. De plant moet worden bevochtigd als de grond opdroogt, met bezonken water op kamertemperatuur. Wanneer ze op een vensterbank worden gekweekt, wordt dusheney uit een spuitfles gespoten. In de winter en herfst heeft de plant geen vocht nodig..
 2. Voor het voeren van dusheney kunt u zowel complexe als organische meststoffen gebruiken. Topdressing begint vanaf eind april of begin mei. Indian Potentilla wordt elke 8-10 dagen bevrucht. Met het verschijnen van een overmatige hoeveelheid gebladerte en antennes en een afname van de bloei, moet de hoeveelheid verband worden verminderd.
 3. Om zijn decoratieve aantrekkingskracht te behouden, moet de ducheneuil worden bijgesneden. De procedure kan het beste worden gedaan eind februari of begin maart, wanneer de plant “wakker wordt” na de winterrustperiode. Gedurende het groeiseizoen moet je gedroogd blad, te lange antennes en verwelkte bessen afsnijden.
 4. Een bloembed met Indiase dusheney moet van tijd tot tijd worden losgemaakt en van onkruid worden ontdaan. Na het losmaken is het beter om de grond te mulchen – dit helpt vocht vast te houden en de groei van onkruid te stoppen.
 5. Als ze buiten worden gekweekt, moeten planten op de winter worden voorbereid door te mulchen met stro, turf, gevallen bladeren of andere mulch. Je kunt de struiken ook in bloempotten overplanten en voor de winter naar het huis overbrengen..

het resultaat van goede zorgAls je deze eenvoudige agronomische regels volgt, kun je een gezonde plant kweken die snel verandert in een weelderig “tapijt” met goudgele bloemen en dieprode bessen..

Duchenea Indian is een originele vaste plant die verliefd is geworden op veel zomerbewoners en tuinders. Het onderscheidt zich door zijn niet veeleisende “karakter” en met minimaal onderhoud zal het veranderen in een weelderige decoratieve coating, een heldere decoratie van elk tuinperceel, balkon of vensterbank..

Dusheney Indian in hun zomerhuisje – video