Kies een pretentieloze Rotkappchen-tomaat (Roodkapje) voor uw site – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Tomaat Rotkappchen (Roodkapje) Duitse wetenschappers hebben de originele Rotkappchen (Roodkapje) tomaat ontwikkeld, die kan worden gekweekt in tuinbedden, in kassen en zelfs op een balkon. Ongeacht de omgevingsomstandigheden gedijt de cultuur wonderwel op zowel zuidelijke als noordelijke breedtegraden. Het ras werd in 2010 naar het grondgebied van Rusland gebracht, waar het speciale erkenning kreeg van tuinders. Hoe ziet de plant er vanaf de zijkant uit? Waar zijn de vruchten opmerkelijk voor? Hoe een cultuur te laten groeien in een zomerhuisje? We komen achter de objectieve mening van experts.

Tomaat Rotkappchen (Roodkapje) door de ogen van botanici

standaard tomaat Rotkappchen (Roodkapje) Het ras behoort tot standaardgewassen, die na het verschijnen van knoppen hun groei stoppen..

Daarom heeft de tomaat dergelijke activiteiten niet nodig:

 • kousenband struiken;
 • verwijdering van stiefkinderen;
 • snoeien.

Meestal worden compacte struiken maximaal 40 cm hoog. Ze zijn samengesteld uit dikke stengels. Ze zijn versierd met vlezig groen blad..

gevormde vruchten van tomatenTijdens de bloeiperiode verschijnen er knoppen op de stelen. Na verloop van tijd worden daaruit ronde vruchten gevormd. Ze zijn allemaal geconcentreerd op de top van de struik en worden verzameld in 6-7 stukjes in een borstel. Het gemiddelde gewicht van Rotkappchen (Roodkapje) tomaten varieert van 50 tot 100 g.borstels van tomatenfruit roodkapje

Vaak wordt de prestatie beïnvloed door::

 • het aantal vruchten aan de struik;
 • het weer;
 • manieren om te vertrekken.

tomaat weggesnedenHet oppervlak van de tomaat heeft een glanzend karakter. Het is helderrood gekleurd. Het interieur is verdeeld in twee kamers. De pulp is medium van structuur. De smaak van tomaat is zoet en zuur. grootte en gewicht van het gewas per struik

Bij een onrijpe vrucht verschijnt er een vlek in het gebied van de stengel, die verdwijnt na volledige rijping..

Kenmerken van het nieuwe ras

Tomaat Rotkepphen Roodkapje op de vensterbankTomaat Rotkappchen (Roodkapje) behoort tot de vroege teelten. Het eerste gewas dat onder kasomstandigheden wordt gekweekt, wordt half mei geoogst. Per seizoen wordt tot 2 kg tomaat uit één struik gehaald. Zelfs bij ontwikkeling bij een hoge luchtvochtigheid scheurt de huid niet, wat erg handig is voor het transporteren van het product.

De cultuur is compacte struiken. Ze zijn resistent tegen dergelijke ziekten:

 • tabak mozaïek;
 • verticillose;
 • fusarium verwelking.

Ze verdragen gemakkelijk een kortdurend gebrek aan licht en droogte. Ze ontwikkelen zich wonderbaarlijk onder kasomstandigheden. Een overvloedige oogst wordt van hen geoogst in het open veld. Stedelijke “agronomen” kweken Roodkapje in containers en plaatsen ze op balkons of vensterbanken.

De vruchten worden gebruikt om te koken:

 • sauzen;
 • SAP;
 • pasta’s;
 • ketchup.

lekker fruitVanwege het gehalte aan nuttige componenten wordt geadviseerd tomaten aan de jongere generatie te geven. Een gedetailleerde beschrijving van het ras en de kenmerken van de Roodkapje-tomaat laten de belangrijkste voordelen zien. Daarom cultiveren onze landgenoten het al ongeveer 10 jaar met succes. Overweeg de regels voor het kweken van een pretentieloze cultuur.

Het is raadzaam om geen fruit van de variëteit Rotkappchen te gebruiken voor conservering. Onder invloed van hoge temperatuur barst de huid, wat de smaak van het product nadelig beïnvloedt.

Hoe zaailingen te kweken?

groeiende zaailingenOmdat de Roodkapje-tomaat tot vroegrijpe gewassen behoort, wordt deze eind februari (voor een kas) of half maart (voor volle grond) gezaaid. Allereerst wordt plantmateriaal voorbereid. De korrels worden 2 uur geweekt in een groeistimulator.

Voorbereidingen zijn geschikt:

 • Ecosil;
 • “Emistim”;
 • “Acrobat MC”.

Indien gewenst wordt een oplossing van kaliumpermanganaat bereid, waar de zaden worden ondergedompeld. Dit is een even effectieve manier die de beschermende functies van de plant stimuleert..voedzaam substraat voor tomaat

Een geschikt substraat wordt in de herfst voorbereid. Componenten worden zakelijk gebruikt:

 • humus;
 • turf;
 • rivierzand;
 • grasland.

Het resulterende mengsel wordt in dozen of containers gedaan, waarna ze op een warme plaats worden geplaatst..

Als het niet mogelijk was om de grond voor te bereiden, kan het substraat in de winkel worden gekocht.

Zaadplanttechniek

techniek voor het planten van tomatenzaadHet oppervlak van de grond wordt bevochtigd met een spuitfles, waarna het licht wordt verdicht met de palm van je hand. Zaden worden verspreid met tussenpozen van 3 cm Bestrooi met droge grond. Aanstampen met vingers om holtes te verwijderen. Top af met water op kamertemperatuur. Afdekken met glas of folie. Meegedragen naar een warme kamer.

zaden planten in turftablettenIndien gewenst kunnen turftabletten worden gebruikt. Eerst worden ze in plastic bekers geplaatst, bewaterd en vervolgens wordt de cultuur geplant. Bedek met cellofaan bovenop. Hierdoor ontwikkelt het wortelstelsel zich prachtig en worden de tomatenstengels verstevigd..

Naleving van temperatuuromstandigheden

naleving van temperatuuromstandighedenOm een ​​comfortabele omgeving voor zaailingen te creëren, moet er voldoende licht in de kamer zijn. Daarom worden containers op een vensterbank of tafel in de buurt van een groot raam geïnstalleerd. Het is ook noodzakelijk om de temperatuur binnen 25 ° C te houden totdat de groene scheuten verschijnen. Vervolgens worden de containers overgebracht naar een koelere plaats, waar de temperatuur rond de 15-17°C wordt gehouden. Een dergelijke verandering zal de plant verharden en voorkomen dat deze van tevoren groeit..

Duiken zaailingen

zaailingen plukkenWanneer er 2 volle bladeren op de zaailingen verschijnen, worden ze overgeplant in aparte potten of ruime dozen. Om dit te doen, worden de zaailingen overvloedig gedrenkt, zodat ze tijdens de transplantatie het wortelstelsel en delicate scheuten niet beschadigen. Tomaten die in turftabletten zijn gezaaid, hoeven niet in nieuwe potten te worden getransplanteerd.

Het is raadzaam om op tijd een keuze te maken. Anders zullen de overwoekerde wortels enorm lijden tijdens de transplantatie..

Zorg voor zaailingen

zorg voor zaailingenGeef de tomaten water als de bovenste laag van de aarde opdroogt. Topdressing wordt 15 dagen na de oogst uitgevoerd. Om dit te doen, wordt nitrofosfaat (1 eetlepel) verdund met 1 liter water. De stof is genoeg om ongeveer 40 jonge zaailingen water te geven.

Bovendien worden dergelijke meststoffen ook gebruikt.:

 • mest;
 • ureum;
 • houtas;
 • gist;
 • turf.

Om de zaailingen voor te bereiden op nieuwe omstandigheden, wordt de ruimte regelmatig geventileerd. Als de zon buiten is, zet u het raam 2-3 uur wijd open. De inname van frisse lucht zal de immuniteit van de cultuur versterken. De minimale omgevingstemperatuur moet rond de 8 ° C . zijn.

Bij het uitharden mogen geen scherpe temperatuurveranderingen worden toegestaan.

Bevoegde landing

zaailingen in de volle grond plantenVoor de succesvolle teelt van tomaat Roodkapje, moet u de parameters voor het plaatsen van de cultuur op de site in acht nemen. Op het grondgebied van 1 m² worden niet meer dan zes struiken geplant. Er moet een afstand zijn van ongeveer 70-75 cm tussen de rijen en 30 cm tussen de planten.

Bij het kiezen van een plantplaats in de tuin wordt rekening gehouden met de soorten aangrenzende gewassen. Tomaten worden uit de buurt van aubergines en aardappelen geplaatst, die vaak Phytophthora aantasten..

Ideale buren voor Rotkappchen zijn:

 • peterselie;
 • kool;
 • wortel;
 • courgette.

tomaten bedTomaten worden in de volle grond geplant wanneer de luchttemperatuur overdag niet lager is dan 22 ° C en ‘s nachts ongeveer + 17 ° C. Het zaailingengebied is goed geploegd en geëgaliseerd.

Voer indien nodig met een substraat verkregen uit dergelijke componenten:

 • houtas;
 • humus;
 • verrot zaagsel;
 • turf.

water geven en voeren tijdens het plantenArme grond wordt bemest met kaliumsulfaat en ureum. Maak vervolgens gaten van ongeveer 30 cm diep en vul met water (elk ongeveer 1 liter). Zaailingen worden voorzichtig uit de containers verwijderd. Van elkaar loskoppelen. Geplant in gaten, bestrooid met aarde. Na 2 weken wordt de site losgemaakt, waarbij het wortelgebied van de cultuur wordt gehesen.

Rotkäppchen (Roodkapje) tomaten geplant op het tuinbed worden verzorgd volgens het klassieke schema. Het omvat tijdig water geven, de grond losmaken en ongediertebestrijding. Al midden in de zomer verschijnen de langverwachte vruchten voor vitaminesalades op tafel.

Tomaat Rotkeppchen (Roodkapje) gekweekt op de vensterbank – video