Kenmerken van het kweken van Zozul f1-komkommers in een kas en open veld

groeiende komkommer zozulya f1 Zozulya f1 is een vroegrijpe komkommersoort die al meer dan 40 jaar een van de meest populaire is onder Russische tuinders. De teelt van Zozul f1 komkommers gebeurt zowel in kassen als in de volle grond, onder verschillende klimatologische omstandigheden. Deze variëteit is wijdverbreid geworden vanwege zijn veelzijdigheid, pretentieloze zorg, uitstekende smaak en hoge fruitopbrengst..

Beschrijving en kenmerken van het ras

komkommers voor de teelt in een kas of in de volle grond Zozulya f1-variëteit werd in 1977 gefokt voor teelt in kasomstandigheden in alle regio’s van Rusland.

Belangrijkste kenmerken van Zozulya f1 komkommers:

 • de struiken zijn groot, verspreiden zich;
 • de lengte van een snelgroeiend vlechtwerk bereikt 80-100 cm;
 • de teelt van Zozul f1-komkommers wordt uitgevoerd met het vastbinden van de stelen aan het latwerk;
 • bloemstengels zelfbestuiven zonder insecten;
 • eierstokken worden gevormd in de vorm van bundels.

Groentecultuur vereist geen knijpen, het heeft geen dicht gebladerte en een groot aantal lel. Zoals alle kassoorten groeit de plant goed op schaduwrijke plekken. Zozul f1 komkommers telen is ook mogelijk in het open veld, maar in dit geval is de opbrengst veel lager dan in een kas.

Productiviteit en vruchtvorming

vruchtvormende variëteiten van zozulyaKomkommervariëteit Zozulya f1 onderscheidt zich door de grote omvang van langwerpige vruchten. De lengte van groenten kan 20-25 cm bereiken, gewicht tot 200-300 g Vruchten zijn meestal gelijk, in zeldzame gevallen kunnen ze licht gebogen zijn.

Komkommers hebben een dunne schil met een donkergroene kleur, het vruchtvlees is sappig en stevig, met zachte korrels die niet gevoeld worden bij het kauwen van de vrucht. De smaak is aangenaam, zonder bitterheid. De hybride behoort tot vroegrijpe variëteiten – eierstokken verschijnen al 43-48 dagen na ontkieming van het zaad.oogst van komkommers

Zozulya f1 wordt beschouwd als een hoogproductieve variëteit – vanaf 1 m² kunt u tot 15-20 kg rijp fruit oogsten, die hun presentatie goed behouden na de oogst.

Omvang van de vrucht

komkommers voor saladeVeel tuinders zijn geïnteresseerd in de vraag of het mogelijk is om de komkommers van Zozul te bewaren. Deze variëteit wordt beschouwd als een saladevariëteit – het fruit wordt vers geconsumeerd, gebruikt bij de bereiding van salades en andere groentegerechten..

Komkommers van de variëteit Zozulya f1 worden niet gebruikt voor het inblikken, omdat hun vlees los en smaakloos wordt. Vruchten kunnen worden gebeitst, maar ze worden niet knapperig en blijven zacht..

Komkommers kweken in een kas

komkommers Zozulya f1 kweken in een kasHet ras Zozulya f1 behoort tot de vroegrijpende en zelfbestuivende soort en is daarom uitstekend geschikt voor een kas. Er zijn twee manieren om een ​​groentegewas te verbouwen – door zaailingen of door granen rechtstreeks in de grond te zaaien..

Het is erg belangrijk om correct te berekenen wanneer je Zozul-komkommers moet planten, omdat hun opbrengst hiervan afhangt. Te vroeg planten zal de zaailingen bevriezen en zullen geen wortel schieten. Met late plantdata zal het het begin van de vruchtvorming vertragen.

Wanneer Zozulya-komkommers voor zaailingen moeten worden geplant, hangt af van de omstandigheden in de kas. In verwarmde kassen wordt aanbevolen om zaailingen al in de eerste weken van maart te planten, in koude, glazen of filmkassen – vanaf half april of begin mei.

Zaailingen planten

groeiende zaailingenPlantaardige zaailingen kunnen thuis worden gekweekt. Voordat u zozul-komkommers op de vensterbank laat groeien, bereidt u geschikte containers voor – kleine plastic bekers of turfpotten met een volume van niet meer dan 250-300 ml.bereiding van komkommerzaden

Zaailingen kweken op een vensterbank:

 1. Giet vochtige aarde op de bodem van de container en plaats 2 komkommerzaden erop.
 2. Bestrooi de komkommerzaden met een laag vruchtbare grond van maximaal 1-2 cm en besprenkel met warm water met een sproeier.
 3. Plaats de kopjes met zaden op de vensterbank en dek af met plasticfolie.
 4. Zaailingen moeten ontkiemen bij een temperatuur die niet lager is dan 24 ° С.
 5. Na 6-8 dagen verschijnen spruiten – er hoeft er maar één over te blijven. Als er twee scheuten verschijnen, verwijder dan de dunnere en zwakkere.
 6. Nadat de spruiten verschijnen, verwijdert u de plasticfolie.

zaailingen van komkommers verplantenNa 20-30 dagen kunnen de zaailingen in de kas worden getransplanteerd. Het groentegewas wordt in rijen geplant. De hybride heeft veel ruimte nodig voor actieve groei, dus de afstand tussen de gaten moet minimaal 20-30 cm zijn. De rijafstand moet 35-45 cm zijn.

Zaadloos telen

zaadloze teeltDe optimale tijd voor het zaadloos telen van Zozul f1 komkommers is de tweede helft van april. Dit vereist vruchtbare grond gemaakt van turf, zwarte aarde en compost, gemengd in een verhouding van 5: 2: 3.

Graaf de grond op en maak deze los. Giet het voorbereide substraat op de bedden, de laaghoogte moet minimaal 20 cm zijn.Voor het planten, giet de bedden met een oplossing van kaliumpermanganaat – 3 g per emmer water. Wikkel de winkelzaden in vochtig gaas en laat 2-3 dagen staan. Wanneer zaailingen verschijnen, kunnen ze in de grond worden getransplanteerd..

komkommer scheutenMaak kleine gaatjes in de bedden en voeg compost toe gemengd met ½ een theelepel superfosfaat. Giet 2-3 kopjes verwarmd water in elk gat, doe 3 komkommerzaden en bestrooi met aarde. Wanneer spruiten verschijnen, laat de sterkste en sterkste, verwijder de rest.

Zorg voor komkommers in de kas

kas komkommer verzorgingDe zorg voor Zozulya f1-komkommers is niet bijzonder moeilijk. Het bestaat uit het binden van wimpers aan het latwerk, het tijdig voeden en water geven van de planten. Goede verlichting is erg belangrijk voor komkommers en de luchttemperatuur is niet lager dan + 24 ° C. Voor topdressing kunt u organische en minerale meststoffen afwisselen.

Je moet Zozul-komkommers om de 4 dagen water geven, na de bloei en het verschijnen van eierstokken – om de andere dag. De grond moet vochtig blijven zonder stilstaand water. Na het water geven wordt de grond onder de komkommers losgemaakt.

komkommers water geven in de kasAs wordt gebruikt voor de subcortex van de cultuur – 100 g voor elke struik. Voor de bloei worden komkommers gevoed met ureum – een eetlepel van het product in een emmer water. De bereide oplossing kan worden gebruikt voor irrigatie van het groene deel van de plant of voor worteltoepassing..

Na de vorming van de eierstok kunnen Zozulya-komkommers worden gevoed met toortsinfusie gemengd met water in een verhouding van 1: 0. Voor elke struik heeft u minimaal 1 liter van de bereide infusie nodig. Na 5-6 weken verschijnen de eerste rijpe vruchten. Het is erg belangrijk om regelmatig te oogsten (elke 2-3 dagen) – dit verlengt de duur van de vruchtvorming van het gewas.

De juiste vorming van de struik is erg belangrijk, omdat het helpt om de opbrengst te verhogen. De vruchten van een groentegewas worden gevormd op zijscheuten. Het is het beste om de stengel boven 6 bladeren te knijpen – daarna beginnen jonge scheuten met steeltjes en eierstok in de komkommers te verschijnen.

Komkommers Zozulya f1 kweken in de volle grond

Komkommers Zozulya f1 kweken in de volle grondVoor het buiten kweken van Zozulya-komkommers zijn zonnige gebieden het meest geschikt, maar met voldoende schaduw. Het wordt aanbevolen om groentezaden pas te zaaien nadat de grond is opgewarmd tot + 16 ° С.

zaden planten in de volle grondMaak op het oppervlak van de grond verschillende groeven tot 3-4 cm diep en spreid vervolgens de komkommerzaden uit op een afstand van 8-10 cm.De rijafstand moet minimaal 60-70 cm zijn.buiten komkommer verzorging

Het buiten verzorgen van Zozulya f1 komkommers is vergelijkbaar met het kweken van een groente in een kas. De enige uitzondering is dat wanneer de temperatuur daalt, de groentebedden moeten worden bedekt met agrofibre..

Ziekten en plagen

behandeling tegen ziekten en plagenZorgen voor Zozulya-komkommers in de kas omvat de preventie van verschillende ziekten en plagen. Deze variëteit is zeer goed bestand tegen spotting en verschillende soorten rot..

Groentegewassen kunnen last hebben van aanvallen van spint, bladluizen, witte vlieg, slakken. Om besmetting van komkommers te voorkomen is het van groot belang om een ​​optimaal microklimaat in de kas te handhaven en regelmatig preventieve behandelingen met insecticide preparaten uit te voeren..

Maatregelen ter voorkoming van ziekten en plagen:

 • regelmatig maar matig water geven;
 • tijdig wieden;
 • naleving van de regels voor vruchtwisseling (grond na courgette, pompoen, meloenen en nachtschadegewassen is niet geschikt voor Zozuli);
 • tijdige desinfectie van de grond en alle oppervlakken in de kas;
 • preventieve behandelingen tegen insectenplagen en ziekten.

Zozulya f1 komkommer is een van de meest populaire variëteiten onder huiskwekers. OH werd wijdverbreid vanwege het gemak van teelt en pretentieloze verzorging, hoge opbrengst en goede kwaliteit fruit met een zachte, aangename smaak. Een even belangrijk kenmerk van het ras is een sterke immuniteit tegen gevaarlijke ziekten van groentegewassen..

Zozulya f1-komkommers kweken in comfortabele omstandigheden – video

Adblock
detector