Kenmerken en beschrijving van het tomatenras Mazarin voor liefhebbers van grootfruitige tomaten

beschrijving van het tomatenras Mazarin Mazarin is een echte favoriet van veel zomerbewoners die de voorkeur geven aan sappige tomaten met grote vruchten. De kenmerken en beschrijving van de Mazarin-tomatensoort zijn bij veel groentetelers bekend, omdat het een van de meest gevraagde “vertegenwoordigers” van de Russische selectie is, waarmee u een rijke oogst van groot en aantrekkelijk fruit kunt verzamelen. De binnenlandse hybride staat bekend om zijn hoge ziekteresistentie, gemakkelijke verzorging, uitstekende opbrengst en extreem grote rijpe vruchten..

Kenmerken en beschrijving van het tomatenras Mazarin

onbepaalde en vroeg rijpende hybride Mazarin is het resultaat van langdurig werk van veredelaars van het Russische landbouwbedrijf Biotekhnika. In 2008 werd voor het eerst het kenmerk en de beschrijving van het tomatenras Mazarin gepresenteerd, waarna het als een onbepaalde en vroegrijpe hybride werd opgenomen in het staatsregister van veredelingsprestaties van Rusland. De hoogproductieve variëteit kan zowel binnen als buiten worden gekweekt.

Kenmerken en beschrijving van de variëteit Mazarin:

 1. Onbepaalde plant bereikt een hoogte van 180-200 cm.
 2. Medium bladplaten, standaard donkergroene tint.
 3. De vruchten zijn groot van formaat – tot 750-780 g in het onderste deel van de plant en 300-400 g in de bovenste trossen.grote vlezige vruchten
 4. Rijpe tomaten hebben een ongewone hartvormige vorm.
 5. Het vruchtvlees is dicht en vlezig, met een aangename zoetige smaak. Door de dichte schil barsten de vruchten niet en worden ze na de oogst lang bewaard.
 6. Een kenmerk van het ras is langdurige vruchtvorming, die aanhoudt tot de eerste nachtvorst. Productiviteit – tot 14-15 kg per plant.hoogproductieve variëteit

De Mazarin-tomaat verschilt van Biotechnics in zijn vroege rijpingsperiode – de oogst van rijp en smakelijk fruit kan al 118-120 dagen na het planten van de zaailingen op een vaste plaats worden geoogst.

Stadia van het kweken van een Mazarin-tomaat

tomaten kweken MazarinMazarin-tomaten worden gekweekt in zaailingen. Het zaaien van zaden voor zaailingen wordt 65 dagen uitgevoerd voordat ze worden overgeplant naar een vaste plaats – een tuinbed of een kas. Afhankelijk van de regio kan er eind februari of in het eerste decennium van maart worden gezaaid..

Mazarin-zaden kunnen worden gekocht bij gespecialiseerde tuinierswinkels of door uzelf worden bereid. Maar dit is een nogal arbeidsintensief proces, omdat tomaten van deze variëteit weinig zaden bevatten..

Voordat je Mazarin-tomaten gaat kweken, moet je de zaden goed voorbereiden. Om dit te doen, moeten ze worden gegoten met een warme, zwakke oplossing van kaliumpermanganaat en 25-30 minuten worden bewaard. Daarna moeten ze worden gedroogd op een schoon vel papier of gaas..

Om zaailingen te laten groeien, bereidt u een grondmengsel voor door tuingrond in gelijke verhoudingen met humus te mengen. Daarnaast kan een handvol houtas en superfosfaat aan het substraat worden toegevoegd.

Zaaien voor zaailingen

tomatenzaden zaaienGiet het voorbereide grondmengsel in een container, doos, glas of andere container voor zaailingen.

Bevochtig rijkelijk en plant, wanneer het vocht volledig is opgenomen, de zaden van de Mazarin-tomaten:

 • maak kleine groeven tot 1 cm diep op het grondoppervlak;
 • laat een afstand van 2-3 cm tussen de groeven;
 • zaai zaden oppervlakkig, zonder verdieping;
 • bestrooi de zaden met een dun laagje aarde;
 • gewassen afdekken met glas of polyethyleen om een ​​broeikaseffect te creëren.

Zet de gewascontainer op een warme en goed verlichte vensterbank. De optimale temperatuur voor kieming is niet lager dan + 23 ° С. Na ongeveer 5-6 dagen zie je de eerste scheuten, waarna de plastic shelter kan worden verwijderd.

Na 13-14 dagen kan de container met spruiten worden verplaatst naar een plaats met kamertemperatuur. Na het verschijnen van 3 echte bladeren, kunnen tomatenzaailingen in afzonderlijke containers worden gedoken.

Overstappen naar een vaste plek

zaailingen zijn klaar om te verplantenTomatenzaailingen in potten binnen

Het overplanten van gekweekte en gerijpte tomatenzaailingen naar de bedden wordt eind mei uitgevoerd, wanneer het risico op terugkerende nachtvorst verdwijnt. In dit geval moet de bodemtemperatuur minimaal + 14 ° С . zijn.zaailingen verplanten

Plantschema voor Mazarin-tomaten:

 1. Voordat u een tomaat plant, moet de grond worden voorbereid – graven, losmaken en plantgaten maken.
 2. Giet een handvol superfosfaat- of kaliummeststoffen in elk gat.
 3. Voor 1 vierkante m. plant niet meer dan 3-4 struiken, anders neemt de gewasopbrengst merkbaar af.
 4. Laat een afstand van 35-40 cm tussen de planten..
 5. Plaats de zaailing in het gat, spreid voorzichtig het wortelsysteem uit.
 6. Bedek het gat met aarde en stamp een beetje aan.

Geef elke zaailing na het planten water met veel warm, bezonken water en mulch met gemaaid gras, hooi, compost of ander organisch materiaal..

De belangrijkste fasen van de zorg voor Mazarin-tomaten

de vorming van tomatenstengelsIn de kenmerken en beschrijving van de Mazarin-tomatensoort worden de basisvereisten voor de landbouwtechnologie van de teelt aangegeven. Naleving van alle zorgregels stelt u in staat om de groei te versnellen en de opbrengst van de tomaat te verhogen.

Basisregels voor het verzorgen van een groentegewas:

 1. Het eerste water geven van tomaten wordt niet eerder dan 9-11 dagen na het planten van de zaailingen in de bedden of in de kas uitgevoerd. Het is noodzakelijk om de planten tot 2 keer per week te bevochtigen, in de zomerhitte neemt de hoeveelheid water tot 4 keer per week toe. Giet 8-10 liter warm, bezonken water onder elke struik.
 2. Na regen en water geven is het raadzaam om de grond rond de struiken los te maken tot een diepte van 6 cm. Dit zal de toevoer van zuurstof naar het wortelstelsel verbeteren en de vorming van een harde korst op het grondoppervlak voorkomen.
 3. Mazarin heeft een kousenband nodig voor de steunen, omdat de scheuten kunnen breken onder het gewicht van grote vruchten.
 4. Tomaten moeten drie keer per seizoen worden gevoerd. Voor de eerste voeding 15 dagen na het planten op een vaste plaats, kunt u ureum of andere stikstofhoudende meststoffen gebruiken. Daaropvolgende verbanden worden aangebracht met tussenpozen van 15 dagen, het is beter voor hen om complexe minerale samenstellingen te gebruiken.

tomaten rijpenMazarin is een van de meest bekende soorten Russische selectie. Hij kreeg het respect van zomerbewoners en groentetelers vanwege de eenvoud van teelt, onderhoudsgemak, langdurige vruchtvorming en royale grootbloemige oogst..

Videobeschrijving van het tomatenras Mazarin

Adblock
detector