Kas openen: soorten en uitvoeringen, zelfmontage

kas met verlaagd dak Er zijn veel verschillende constructies uitgevonden voor het telen van groenten – van een eenvoudige kasoverkapping tot verwarmde stationaire constructies. Maar moderne technologieën staan ​​niet stil en nu is polycarbonaat erg populair, waaronder een kas met een drop-down dak ervan. Het stelt u in staat om optimale temperatuur- en vochtigheidsomstandigheden voor planten te behouden en is relatief eenvoudig te installeren..

Kas met neerklapbaar dak: soorten en uitvoering

vroege teelt kas Dergelijke structuren zijn bedoeld voor het forceren van groenten, het telen van vroege groentegewassen (radijs, sla), zaailingen (kool, courgette, bloemen) en warmteminnende groenten (tomaten, aubergines, paprika’s, enz.).

Bovendien kunt u in de herfst wortelgewassen erin drogen voordat u ze opslaat..

Er zijn verschillende basistypes van schuifdakkassen:

 1. Cabrio met verstelbare elementen.
 2. Vlinder met een opstaand dak en muren.
 3. Matryoshka met afneembaar dak.
 4. Kaskwekerij met open dak.

Het nieuwste model is verkrijgbaar in verschillende versies – Standard Plus (handmatige lier voor opening), Premium (afstandsbediening met drukknop) en Lux (autonome bediening vanaf de telefoon). Alle structuren zijn gebogen, met een volledig intrekbaar dak. De breedte is 3 m, de lengte kan verschillen – 4, 6 en 8 m. De kosten zijn respectievelijk afhankelijk van de optie, de grootte en de montage van de constructie. Maar je kunt een broeikasverpleegster met een opening bovenaan met je eigen handen installeren..

Locatieselectie en funderingsarrangement

plaatsing van de fundering voor de kasDe constructie mag niet in de buurt van grote objecten aan de zuidoost-, zuid- en zuidwestzijde worden geplaatst, zodat er geen schaduw is. Vanuit het noordoosten, noorden en noordwesten is het zelfs wenselijk om struiken, bomen of gebouwen te hebben om de kas met een hefdak te beschermen tegen de wind.

De locatie is zo gekozen dat de lange zijde naar het zuiden is gericht..

Wanneer de plaats is bepaald, moet deze worden bevrijd van stenen, takken, vegetatie en worden geëgaliseerd. Omdat de toekomstige structuur vrij licht is, wordt de fundering geschikt gemaakt – van baksteen of hout, dat moet worden behandeld met een antisepticum of teer, bitumen, enz..

bevestiging van basiselementenStel vervolgens een doos ter grootte van een kas van polycarbonaat samen, die naar boven opengaat, met behulp van versterkte hoeken en zelftappende schroeven.

horizontale controleDaarna moet u het horizontale niveau controleren met het gebouwniveau..

Van bovenaf is het beter om de afgewerkte fundering te bedekken met dakbedekking of teerpapier om de waterdichtheid te versterken.

Hoe de uiteinden te monteren: stap voor stap instructies

kas frame

De gevels van de kasopening van bovenaf worden in de volgende volgorde gemonteerd:

 1. Allereerst moet u de onderdelen uitpakken.onderdelen uitpakken
 2. Monteer de afstandhouders aan beide zijden op de deuropening (de onderste zijn korter dan de bovenste).installatie van afstandhouders voor de deur
 3. Installeer de bovenste boog op de deur.installatie van een boog op de deur
 4. Dan moeten het en de afstandhouders worden bevestigd met M 6 x 30 bouten en moeren met ringen.de afstandhouders bevestigenvastgeschroefd
 5. Installeer zijbogen met afstandhouders aan beide zijden en verbind ze met bouten en moeren. Het bovenste deel is een T-vormige connector, rekening houdend met de toekomstige aansluiting van gewelfde dekvloeren.installatie van zijbogen
 6. Controleer de betrouwbaarheid van alle verbindingen en onderdelen.het controleren van de betrouwbaarheid van de bevestiging
 7. Wanneer het gevelframe is gemonteerd, moet u een vel polycarbonaat nemen, de beschermfolie ervan verwijderen en de helft afsnijden om het uiteinde te omhullen.snijd de vereiste maat polycarbonaat
 8. Gebruik afdichtingstape op onbeschermde plaatranden.de rand van het vel plakken met tape
 9. Breng het polycarbonaat aan op de gevel zodat het stabilisatiedeksel naar buiten wijst..bevestiging van polycarbonaat aan het frame
 10. Vervolgens bevestigt u deze met dakschroeven van 5,5 x 19 mm, zonder ze te strak aan te draaien en zonder het materiaal te beschadigengebruik van dakschroeven
 11. Snijd overtollig materiaal af met een bouwmes, bevestig de boog van het dak.overmaat afsnijden

Wanneer het ene uiteinde is gemonteerd, beginnen ze met het monteren van het tweede exemplaar..

Hoe monteer je een dak?

montage van het kasdekframeOm een ​​beweegbaar dak te monteren, moeten horizontale banden in het midden en aan de zijkanten aan de voorste bogen worden bevestigd. Voor hen – een tussenliggende dakboog. Dan moet je het frame geleidelijk opbouwen met banden en bogen.

bevestig het polycarbonaat aan het dakframeLijn het polycarbonaat uit op het afgewerkte element en bevestig het met zelftappende schroeven. Maak op de gevelbogen haken om het dak te bevestigen.

bevestig de wielen op de bogenVanaf de uiteinden op de bogen moeten 2 wielen worden bevestigd op een afstand van 12-14 cm van de randen en ook op de derde (voor een kas met een lengte van 6 m) framebogen, als je vanaf beide uiteinden telt.

platbands installerenHet blijft om de platbands te installeren. En het dak is klaar.

Hoe muren te monteren en een dak te monteren?

montage van het frame van de murenHet frame van de muren wordt gemaakt door bogen en horizontale dekvloeren met gevels te verbinden.

bevestiging van polycarbonaat op de murenPolycarbonaat hecht zodat de bovenkant open blijft.

installatie railDe rails worden geïnstalleerd aan de kant waar het dak zal bewegen en op de bovenste bogen.

installatie van de geleider voor de lierkabelAan de andere kant is een geleider voor de lierkabel bevestigd.

installatie van het beweegbare deel van het dakDaarna wordt het dak met wielen op de rails geplaatst, de lier vastgezet, de kabel langs de geleider getrokken en aan het dak bevestigd.

ondersteuning installatieHet blijft alleen om aanslagen te installeren aan de kant waar de lier zich bevindt, zodat het dak niet achter de rails kan bewegen. Bovendien zullen ze de opening met de muur van de structuur bedekken..

installatie van klemmenInstalleer klemmen en test dakbeweging.

Als u alle fasen consequent en zorgvuldig uitvoert, kunt u de kas eenvoudig zelf monteren..

Voordelen van het verplaatsen van dakkassen

Dit ontwerp heeft veel voordelen:

 1. In de winter dringt sneeuw de binnenkant van de kas binnen zonder zich op te hopen op het dak en niet te vervormen. Bovendien zal neerslag bij het smelten een initiële vochtlading geven aan de grond in de structuur. Vooral in het voorjaar, als er nog geen water op het terrein staat, is dit belangrijk.
 2. Als het regent, kan de bovenkant van de kas worden verplaatst om de planten water te geven..
 3. Zonne-onbelemmerde verlichting.
 4. Luchten gebeurt zonder tocht.
 5. Geen condensatie die op planten druppelt en bladverbranding veroorzaakt.
 6. Mogelijkheid tot natuurlijke bestuiving.

Om ervoor te zorgen dat de kas lang meegaat, moeten de geleiders periodiek worden gereinigd van vuil en stof. Installeer het zo zorgvuldig mogelijk om scheeftrekken te voorkomen..

De kas “Clever” monteren – video

Adblock
detector