Is de vorming van peperstruiken een verplichte procedure voor de verzorging van een plant of niet?

de vorming van peperstruiken Zo’n waardevol gewas als peper speelt een belangrijke rol in de voeding; het wordt in ons land op grote schaal verbouwd, maar de opbrengst van groenten laat te wensen over. Aan het einde van het seizoen gaat er ongeveer 12 kg per persoon in de uitverkoop, in plaats van de aanbevolen 38 kg. Om een ​​goede oogst te krijgen, is het belangrijk om de hele volgorde van handelingen tijdens de teelt te volgen, inclusief de juiste vorming van peperstruiken. We zullen uitzoeken hoe het correct te doen en wat een beginnende groenteteler moet weten?

Waarom is de vorming van peperstruiken nodig?

waarom is het nodig om peperstruiken te vormen? Het belangrijkste doel van snoeien is om een ​​compacte struik te krijgen en overtollige groei te verwijderen. De procedure is erg belangrijk voor het aanpassen van de grondmassa van de plant. Snoeien helpt om onnodige takken kwijt te raken, de dichtheid van de struik aan te passen. Door de juiste vorming van peperstruiken vindt de vruchtvorming eerder plaats en geeft de cultuur een rijke oogst, omdat alle middelen worden besteed aan het rijpen van de vruchten en niet aan het behoud van de groene bladmassa. Verwaarlozing van snoeien zal leiden tot een tekort aan plantaardige producten, het uiterlijk van de vruchten en hun kwaliteit zal onbevredigend zijn..

Balans is belangrijk bij het snoeien. Het is niet alleen schadelijk om het snoeien te verwaarlozen, maar ook om de struik te veel te snoeien. In dit geval zal hij niet in staat zijn om de energie te “accumuleren” die nodig is voor de groei van een groot aantal groenten..

Pepersoorten

Bij het kiezen van een gekweekt gewas moet rekening worden gehouden met de eigenschappen en kenmerken van het gewas..

Afhankelijk van het gehalte in de vrucht van de stof die de bittere smaak geeft (alkaloïde capsaïcine), zijn er de volgende groepen paprika’s:

 1. Lief hoor. De plant wordt gekenmerkt door grote vruchten met dikke, vlezige wanden..paprika
 2. Semi-scherp. Langwerpige vruchten met een golvend oppervlak.half hete peper
 3. Bitter. Dunwandige vruchten, scherp van smaak. bittere peper

Op kleur zijn er vruchten van rode, groene, gele, oranje kleuren. De vorm van de struik is onderscheidend:

 1. Enkele Stamplanten.
 2. Half gestempeld. Op het onderste deel van de stengel worden één tot drie scheuten gevormd.
 3. Bossig. De steel vorkt helemaal aan de basis.

Afhankelijk van de hoogte van een volwassen struik, zijn planten verdeeld in:

 1. gestagneerd. Hoogte niet meer dan 50 cm.
 2. Middelgroot. Groeit tot een hoogte van een meter.
 3. Lang. Bereikt twee meter hoog.

De vorming van peperstruiken wordt alleen uitgevoerd voor middelgrote en hoge variëteiten en hybriden. Dwerg- en ondermaatse paprika’s geven een goede oogst zonder snoei, maar onder voorbehoud van het plantschema. De uitzondering is wanneer de struiken zeer dicht worden geplant..

De belangrijkste taak van het zich ontwikkelende agro-industriële complex is het verkrijgen van hoogwaardige producten die voldoen aan moderne normen. De belangrijkste vereiste voor de productie van paprikavariëteiten en hybriden is de aanwezigheid van een dikke wand met een breedte van niet minder dan 5 mm. Dit kan alleen als de teelttechniek in acht wordt genomen, de juiste pepervorming in een polycarbonaat kas, glas, in een open ruimte of op een andere manier.

Ontschepings- en landingspatroon

plantschema voor zaailingen van paprika'sZaailingen in cassettes of turfpotten verkregen in kassen worden geplant op een perceel met behulp van een van de volgende schema’s. Bij de tweerijige methode worden planten geplant in een rug van 1,4 meter breed. De zaailingen worden ondergedompeld in de grond, met inachtneming van de volgende vereisten: de afstand tussen twee rijen is 1 m, de afstand tussen de struiken is 25-30 cm.Er is een methode met één rij, in dit geval worden de volgende verhoudingen waargenomen 60 × 30 cm.schema voor het kweken van pepers

Overmatige verdikking bij het planten van struiken zal resulteren in een slechte plantengroei. Ze worden vaker ziek en schieten niet goed wortel. Tegelijkertijd is een goede lucht- en zonlichtcirculatie een uitstekende preventie van ziekten..

optie voor het planten van pepersDe timing van het planten van zaailingen in de kas, om een ​​vroege oogst te verkrijgen, wordt bepaald afhankelijk van de technische mogelijkheden om een ​​optimaal microklimaat in de kas te creëren. In de regel gebeurt dit na 50-60 dagen vanaf het moment van zaaien, wanneer de spruit 20-25 cm groeit en ongeveer 10-12 gevormde bladeren heeft. De gevormde kroonknop, die zich op de plaats van de vertakking van de stengels bevindt, wordt verwijderd terwijl hij nog in de zaailingen zit. Als er meerdere bloemknoppen zijn gevormd, worden deze allemaal verwijderd..

zaailingen van paprika'sNa het planten is het raadzaam om het oppervlak te mulchen met turf. Het niveau van onderdompeling van zaailingen in de grond is uiterst belangrijk. Bedek de wortelhals niet met aarde, omdat dit problemen met zich meebrengt zoals het ontstaan ​​van microscheurtjes, het ontstaan ​​van een zwarte poot en andere ziektes..

Het planten onder de folie heeft een aantal voordelen: u hoeft de ruggen niet periodiek te wieden en de grond los te maken, de planten krijgen voldoende lucht en vocht.

Regels voor de vorming van peperstruiken

de vorming van peperstruikenEr zijn veel manieren om een ​​struik te snoeien. Ervaren landbouwkundigen weten hoe ze paprika’s in twee stengels moeten vormen, maar ook in drie of vier stengels. Laten we stilstaan ​​​​bij verschillende opties die vaker worden gebruikt..

Vorming van stengels

de paprika in twee stengels vormenBij het telen van gewassen in kassen begint de plant zich te vormen bij de eerste vork. Om de groei van de struik in verticale richting te stimuleren, zijn er nog maar twee eerste-orde scheuten over: één centrale en één hoofd. Vervolgens blijven er ook twee scheuten van de tweede orde op deze skelettakken achter. De ene staat centraal en de andere is extern. De naar binnen groeiende scheut wordt verwijderd.

de vorming van peperstruiken in de kasEen andere manier om paprika’s in een kas te vormen, is iets anders dan de eerste. In dit geval blijven er ook twee scheuten in de eerste vork, maar ze worden gevormd zoals voor tomaten – verticaal. Er blijft slechts één scheut over op elke gevormde stengel, de rest wordt verwijderd. Deze methode voor het vormen van peperstruiken zorgt voor een hoogte van twee meter. Om de struik in een verticale positie te fixeren, worden in elke rij na 2-2,5 meter lange stroken ingegraven, waar het touw omheen wordt getrokken. Zo groeit het gewas tussen de draden door en valt het niet op de grond..

Uitdunnen van bladmassa, verwijderen van knoppen

knoppen verwijderenDe volgende stap is om de bladeren op elke tak uit te dunnen. Er is er nog maar één over, het is noodzakelijk voor de voeding van de toekomstige foetus. Na verloop van tijd worden op elke tak vorken met een knop gevormd. Alleen de meest ontwikkelde en sterksten blijven over en de rest wordt afgeknepen. Deze procedure wordt herhaald bij elke vertakking: de knoppen in de takken blijven achter en die gevormd in internodiën, dat wil zeggen in het gebied tussen twee knooppunten, worden verwijderd.

De onderste scheuten en extra bladeren afsnijden

overtollige bladeren verwijderenTijdens het groeiseizoen is het onderste deel van de struik bedekt met steriele scheuten, die ook moeten worden verwijderd. Ze zijn meestal te vinden op de hoofdstam. Ze verwijderen ook bladeren aan de struik die niet betrokken zijn bij de voeding van de vrucht..

takken knijpen

de vorming van paprikastruiken in de kasNadat er ongeveer 15-20 vruchten aan de struik zijn gevormd, kun je alle groeipunten op de hoofdtakken afknijpen. Zo zijn alle krachten van de plant gericht op de volledige voeding van de vruchten, en niet op de vorming van eierstokken en de groei van onnodige vegetatie. Deze procedure wordt 30-45 dagen voor het rijpen uitgevoerd..peper knijpen

Om vruchtvorming te stimuleren en een goede oogst te verkrijgen, wordt de eerste vrucht verwijderd, ondanks dat het erg jammer is om dat te doen. Deze procedure zorgt voor generatieve groei, snelle vulling en rijping van fruit..

Welk hulpmiddel wordt gebruikt??

het gebruik van een kwaliteitssnoeischaarHiervoor wordt een tuingereedschap gebruikt: een snoeischaar, een schaar of een mes met een scherp mes. Het snijvlak moet schoon en vrij van roest zijn. Inkepingen en andere defecten van het gereedschap kunnen de ontwikkeling van verschillende ziekten veroorzaken, daarom wordt het niet aanbevolen om het te gebruiken..

Als de cultuur in winderige gebieden groeit, is de installatie van steunen of hekjes vereist. Dit voorkomt schade aan de stelen en vergemakkelijkt de verdere verzorging van de struik..

Bruikbare tips

het resultaat van de juiste vorming van paprika's

Een goede oogst van sappig fruit kan worden verkregen door de volgende aanbevelingen in acht te nemen:

 1. Scheuten moeten zo vroeg mogelijk worden verwijderd om te voorkomen dat ze zich ontwikkelen. Het is beter om dit geleidelijk te doen in plaats van in één keer. Om de plant niet te verwonden, worden niet meer dan twee bladeren tegelijkertijd van de takken verwijderd. Niet sparend schoonmaken kan leiden tot de dood van de struik..
 2. Pepervorming in het open veld wordt uitgevoerd bij droog, warm en kalm weer. Bij overschrijding van de luchtvochtigheid hebben de coupes meer tijd nodig om te genezen en kunnen ziektes ontstaan.
 3. Per struik blijven er niet meer dan 20 pepers over. Dit is nodig om de normale vorm en grootte van de vrucht te waarborgen..
 4. Snoeien is stressvol voor de plant, dus het mag alleen worden gedaan op een gezonde struik..
 5. Alle verwijderde scheuten en bladeren moeten uit de grond worden verzameld en buiten het terrein worden afgevoerd..

goede oogst peperAlleen met de juiste zorg kun je een gezonde plant krijgen die bestand is tegen ziekten en een aanzienlijke oogst geeft.!

Vorming van struiken met gemiddelde en hoge groei van A tot Z – video

Adblock
detector