Instructies voor het gebruik van Plantafol voor plantenvoeding

instructies voor het gebruik van plantafol Plantafol is een gecheleerde minerale meststof. Instructie voor het gebruik van Plantafol definieert de hoofdtaak van het medicijn, volgens welke het is om planten te helpen die sporenelementen missen. Complexe organische verbindingen van het middel (chelaten) kunnen direct na gebruik direct chemische reacties aangaan. Dit zorgt voor een hoog rendement van de bemesting..

Het belangrijkste voordeel van Plantafol is echter dat de actieve elementen volledig door bijna alle planten worden opgenomen. Daarom worden ze niet opgenomen in de grond en worden ze niet uitgewassen..

Samenstelling en beschrijving van het medicijn

samenstelling van de mest Meststofsamenstelling – een reeks essentiële stoffen die planten tijdens het groeiseizoen van voedingsstoffen voorzien.

De belangrijkste zijn stikstof, kalium, fosfor, die gecultiveerde planten leveren:

 • een toename van de groene massa en de vorming van chlorofyl;
 • constructie van genetisch materiaal en eiwitten;
 • energieaanvulling, ontwikkeling en groei;
 • versterking van het immuunsysteem en het herstel ervan;
 • een toename van turgor in de cellen (spanning van levende cellen);
 • weerstand tegen ongunstige klimatologische en weersomstandigheden.

Plantafol is een poederpreparaat, groen. Het wordt verpakt aan de markt geleverd. Elke verpakking is verzegeld en voorzien van instructies. Kunstmestfabrikant Valagro company (Valagro, Italië, is gespecialiseerd in de productie van plantverzorgingsproducten).

plantafolHet gewicht van de pakketten is verschillend: 25 g, 1 kg, 5 kg, 25 kg. De eerste twee zijn gericht op thuisgebruik, in kleine ruimtes (zomerhuisjes). Groter volume – voor gevestigde boerderijen.

Zoals hierboven vermeld, is de basis van Plantafol stikstof, fosfor en kalium, die in verschillende verhoudingen in de markeringen worden weergegeven..

Naast hen omvat de samenstelling van het medicijn:

 • ongeveer 6% nitraationen;
 • ammonium;
 • fosforzuuranhydride;
 • aminogroep verbindingen;
 • kaliumoxiden;
 • micro-elementen in een complex.

Gebruiksvoorwaarden

plantafol gebruiken voor knoflookInstructies voor het gebruik van Plantafol informeren gebruikers dat er geen contra-indicaties zijn voor het gebruik ervan op planten in verschillende perioden van het groeiseizoen. U moet echter rekening houden met de markeringen.

Universele compositie (markering 20.20.20) geschikt voor elke situatie.

om de ontwikkeling van planten te versnellen

Plantafol wordt aanbevolen voor gebruik bij het detecteren van:

 • onvoldoende activiteit van cultuurontwikkeling, detectie van wortelrot in een vroeg stadium;
 • problemen met beluchting, leidend tot de eerste stadia van besmetting van de bodem en gecultiveerde planten met fytoziekten, mycelium;
 • lage indicatoren van voedingscomponenten, vermicompost;
 • moeilijke natuurlijke omstandigheden (overvloed aan neerslag, droogte, hoge luchtvochtigheid, bodemvorst);
 • ontwikkelingsachterstand van de eierstokken.

Algemene gebruiksvoorwaarden

meststof voor verschillende plantenKristallijn poeder Het platform lost, ongeacht de vorm van verpakking en etikettering, vrij op in water. Gebruik bezonken water op kamertemperatuur om de werkvloeistof te bereiden.

De juiste capaciteit is vooraf geselecteerd, waarvoor berekeningen worden uitgevoerd. Het wordt aanbevolen om het werkmengsel onmiddellijk in de spuitbus te bereiden..

Opgeloste Plantafol wordt aangebracht op de bladeren, op de groene massa, zelden op de wortel. Hierdoor is de efficiëntie van de oplossing optimaal wanneer deze wordt verneveld met een spuitfles..

Plantafol is een veilige remedie, maar het wordt aanbevolen om de huid en de slijmvliezen te beschermen, omdat de samenstelling van het medicijn een negatief effect kan hebben op mensen met allergieën.

bladvoedingBladtopdressing is door de fabrikant geclassificeerd als toxiciteitscategorie 3. Het is veilig voor mens en milieu. Het kan worden toegepast in gebieden in de buurt van waterlichamen..

Meststof kan worden gemengd met bestrijdingsmiddelen. In dit geval wordt de effectiviteit van de gevormde mengsels bereikt door de aanwezigheid van oppervlakteactieve stoffen (oppervlakteactieve stoffen) en fosfor in de samenstelling..

Instructies voor het gebruik van Plantafol van verschillende markeringen

Instructies voor het gebruik van Plantafol van verschillende markeringen

De fabrikant levert Plantafol met de volgende markeringen:

 1. 30 10 10 – overheersing van stikstof. Aanbevolen tijdens actieve vegetatie, groei en vorming van gewassen.
 2. 10 54 10 – het overwicht van fosfor. Het is het meest effectief tijdens de periode van knopvorming, de vorming van het wortelstelsel. Optimaal als topdressing van groene massa voor en tijdens de bloei.
 3. 0 25 50 – gecombineerde compositie. Het heeft een positief effect op de eierstok van planten, waardoor het wordt aanbevolen voor gebruik tijdens de bloeiperiode.
 4. 5 15 45 – overheersing van kalium. Bevordert de versnelling van metabolische processen in planten. Het heeft een positief effect op de ontwikkeling van fruit. Versterkt het immuunsysteem van planten, verhoogt hun weerstand tegen ziekteverwekkers.
 5. 20 20 20 – universele compositie. De optimale combinatie van alle voedingsstoffen die nodig zijn voor planten is geselecteerd. Toepassing is mogelijk in alle stadia van gewasontwikkeling.

Als bladtoepassing wordt Plantafol gebruikt in de vorm van een oplossing met een spuitfles (spray). Om 1 m² M. vereist van 17 mm tot 27 mm van zijn volume.

Korte instructies voor het gebruik van Plantafol voor verschillende planten

Korte instructies voor het gebruik van Plantafol voor verschillende planten

Hoe plantafol te verdunnen voor het verwerken van verschillende soorten planten en in welke perioden van hun ontwikkeling het moet worden gebruikt, hangt af van het type cultuur en de rijpingstijd:

 1. Voor fruit- en bessengewassen wordt het gebruik van het medicijn zowel tijdens de ontluikende periode als vóór de vorming van de eerste vruchteierstokken uitgevoerd. Het interval tussen behandelingen is 1,5 – 2 weken. Voor de oplossing moet u 30 g Plantafol nemen en deze verdunnen in 10 liter water.
 2. Groentegewassen worden geteeld in de vroege stadia van de vegetatieve ontwikkeling. Voor het sproeien wordt een oplossing gebruikt, die als volgt wordt bereid: 30 g – 35 g Plantafol wordt opgelost in 10 l water. Met een interval van 1,5 week worden groenten 2-3 keer per seizoen verwerkt. tomatenverwerkingHet gebruik van Plantafol op komkommers wijkt enigszins af van het gebruikelijke schema. Ze worden ook onder de wortel behandeld met een oplossing voor groentegewassen.. komkommers voeren
 1. Voor siergewassen, bloemen, tuinplanten wordt het medicijn 2 keer per seizoen gebruikt. Met een interval van 7-8 dagen. In dit geval wordt 15 g – 25 g van de stof verdund in 10 l water.
 2. Veldgewassen worden maximaal 2 keer per seizoen met Plantofol besproeid. Om dit te doen, wordt 45 g van de stof opgelost in 10 l water..
 3. Meststof Plantafol voor druiven wordt als volgt bereid: voor 10 liter oplossing – 20 g – 30 g poeder. Per vierkante meter wordt maximaal 25 ml oplossing verbruikt. Afhankelijk van het ontwikkelingsstadium van de druiven, worden bij het identificeren van specifieke problemen met hem verschillende markeringen gebruikt..druiven sproeien
 4. Plantafol voor aardappelen wordt in kleinere hoeveelheden gebruikt. De oplossing wordt bereid met een snelheid van 20 g -25 g per 10 liter water. En ze verwerken deze cultuur minstens 3 keer per seizoen..aardappelverwerking

Bladbemesting Plantafol kan ook een aanvulling zijn op wortelbemesting. Ze worden gebruikt wanneer het nodig is om bepaalde elementen dringend naar de planten te brengen. Meestal met een gebrek aan vocht, of juist met een teveel ervan. Plantafol voor wortelbehandeling is effectief na vorst en bij extreme hitte. Wanneer de wortels geen bruikbare sporenelementen kunnen leveren aan andere delen van de plant.

Door het gehalte aan belangrijke voedingsstoffen is het preparaat de eerste hulp bij het oplossen van problemen met plant en bodem..

analogen van Plantafol

Plantafol-analogen worden op de markt gepresenteerd en het is niet moeilijk om ze te kopen. Van de belangrijkste vallen de volgende op:

 1. Nutrivant is een in water oplosbaar medicijn. Het bevat een reeks micro- en macro-elementen die nuttig zijn voor planten. Milieuvriendelijke stof die geen chloor bevat. Veilig voor mensen. Nutrivant is compatibel met mono-compound meststoffen.analoge voeding
 2. Plantengroeistimulator “Master” (bedrijf “Valagro”). Zorgt voor een snelle en hoogwaardige rijping van het gewas. Het medicijn is het meest effectief voor druppelirrigatie. Populair bij zomerbewoners en boeren vanwege de zuinigheid en hoge efficiëntie.meester in groeistimulator
 3. “Megafol” biedt bescherming van planten tegen ongedierte en negatieve weersomstandigheden. De chemische bestanddelen stimuleren de groei van gecultiveerde planten en zorgen zo voor een duurzame ontwikkeling. Oogsten, bij gebruik van “Megafol”, verschillen in overvloed en kwaliteitskenmerken. In vergelijking met Plantafol is het echter duurder. Het is ook niet veilig voor kleine dieren..drugs megafol
 4. “Kemira”. Het wordt droog gebruikt en opgelost in water tijdens perioden van grondbewerking en zaailingverzorging. Maakt het mogelijk om, indien correct gebruikt, de opbrengst te verhogen tot 60%.kemira

Plantafol is een universeel product dat geschikt is voor de meeste gecultiveerde planten. Biedt aanzienlijke hulp bij de bestrijding van ziekten, compenseert het gebrek aan sporenelementen. Met zijn hulp behalen boeren indrukwekkende resultaten bij het telen van frambozen, druiven en groenten..

Soorten Plantafol – video

Adblock
detector