instructies voor het gebruik van het medicijn Lontrel 300 Lontrel is een effectief onkruidbestrijdingsmiddel dat wordt gebruikt op siergazons, graanvelden, bij het planten van aardbeien, kool, bieten en andere planten. De instructies voor het gebruik van het medicijn Lontrel 300 staan ​​duidelijk vermeld op elke verpakking en moeten worden opgevolgd. Dit is een chemische stof die voorzichtigheid vereist bij het hanteren. Overtredingen van de werkingsregels leiden tot ernstige vergiftiging van het lichaam..

Drugsactie

Het actieve ingrediënt – clopyralid – dringt door de bladeren van planten en wordt door al zijn systemen en delen gedragen. De werkzame stof is een synthetische vorm van een natuurlijk plantenhormoon. Het vertraagt ​​en verstoort de groei van onkruid door oververzadiging van systemen en binding aan fytohormoonreceptoren.

Na gebruik van het Lontrel-herbicide ontvangt de plant een grote hoeveelheid synthetisch hormoon, wat leidt tot verstoring van al zijn processen en de daaropvolgende dood met zich meebrengt.

De onderdrukking van de plant na gebruik van het medicijn begint al 12-18 uur na gebruik. Afhankelijk van het type, de ontwikkelingsfase van het onkruid, de dichtheid, de omgevingsomstandigheden en andere factoren die van invloed zijn geweest tijdens de behandeling met het herbicide, treedt de volledige dood van het onkruid op na 2-3 weken..

Kenmerken van het gebruik van het medicijn Lontrel 300

verpakking van het medicijn lontrel 300 Het gebruik van het Lontrel-herbicide zal effectief zijn voor aardbeien, aardbeien, granen, groenten, op een moment dat het onkruid actief begint te groeien. Het hangt allemaal af van het soort onkruid. Sommige zijn gevoelig tijdens het bladstadium en sommige zijn vatbaar voor het medicijn wanneer de stengel begint te groeien.

De optimale temperatuur voor het gebruik van deze chemicaliën is 8-25°C. Dergelijke omstandigheden zijn geschikt voor actieve groei en ontwikkeling van het onkruid, daarom dringt het herbicide tijdens deze periode snel door en verspreidt het zich door de plantensystemen..

Het wordt niet aanbevolen om gewassen te verwerken bij naderende vorst. De effectiviteit van het herbicide na regen neemt niet af (als er 1 uur is verstreken na de behandeling).

Voor een maximaal resultaat is het noodzakelijk om de stof gelijkmatig op de bladeren van de wiet aan te brengen, hiervoor gebruik je een speciaal afgestemde sproeier. U kunt ook een sleufmondstuk gebruiken, dat tijdens het spuiten een gemiddelde druppelgrootte vormt.

De kant-en-klare oplossing moet in de eerste uren na verdunning worden gebruikt. Na de behandeling wordt de sproeier en alles wat met het herbicide in aanraking is gekomen, grondig uitgewassen onder stromend water..

Instructies voor het gebruik van het medicijn Lontrel 300

aardbei wiet behandelingOm een ​​stabiele, effectieve, sterk gedispergeerde werkoplossing te verkrijgen, moet u de spuittank met de helft van de benodigde hoeveelheid water vullen en de benodigde hoeveelheid herbicide toevoegen. Mix dit alles 10-15 seconden. Voor de oplossing wordt alleen zuiver water gebruikt..

voorbereiding van werkoplossingHet verbruik van Lontrel onkruidbestrijding op het gazon en aardbeien is anders. Het hangt niet alleen af ​​van het type gewas, maar ook van wat voor soort onkruid moet worden vernietigd. In beide gevallen is de beknoptheid van behandelingen 1 keer per seizoen. Daarom wordt Lontrel volgens de instructies gebruikt om effectief van onkruid af te komen.

De stof wordt opgeslagen in een speciale opslagruimte die gewijd moet zijn aan pesticiden en soortgelijke chemicaliën. De verpakking moet hermetisch gesloten zijn, zonder enige schade, bij temperaturen van -5 ° C tot + 40 ° C.

Voordelen van het gebruik van Lontrel 300:

 1. De tool heeft een vernietigend effect op onkruid in bijna alle stadia van zijn ontwikkeling..
 2. De aanwezigheid van een hoge penetratiegraad van de werkzame stof en de verspreiding ervan door de systemen en delen van het onkruid.
 3. Het medicijn kan worden gecombineerd met andere herbiciden.
 4. Er is een grote efficiëntie in de bestrijding van onkruid van de Asteraceae-familie..
 5. Heeft effect op eenjarige en meerjarige onkruidsoorten.

Voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van de herbicide-werkoplossing moeten als volgt zijn:

 1. Tijdens de verwerking mogen er geen kinderen of dieren in de buurt zijn.
 2. Tijdens het werk is het noodzakelijk om handschoenen, een gasmasker en beschermende kleding te gebruiken die voor dergelijke doeleinden zijn bedoeld..
 3. Het is toegestaan ​​​​om het medicijn op een droge, koele plaats te bewaren, ontoegankelijk voor kinderen, gescheiden van voedsel, diervoeder.

Bij het werken met een herbicide is het verboden:

 1. Eet, drink, rook tijdens het proces.
 2. Neem voor de fokkerij die containers die worden gebruikt voor drinkwater, voedselproducten, diervoeders.
 3. Het wordt afgeraden om Lontrel in dezelfde container te mengen met andere soorten bestrijdingsmiddelen..

Als de oplossing in contact komt met de huid, ogen, mond, spoel dan onmiddellijk met water en raadpleeg een arts.

instructies voor het gebruik van het medicijn Lontrel 300 op de verpakkingLontrel vernietigt snel alle soorten onkruid. Het heeft voordelen ten opzichte van andere herbiciden. Het succes van de behandeling hangt uitsluitend af van de naleving van de regels voor het gebruik van Lontrel-300 volgens de instructies.

Hoe het systemische herbicide Lontrel 300 toe te passen – video