Instructies voor gebruik en verbruik van Presto insecticide

insecticide presto Presto is een insecticide, waarvan de gebruiksaanwijzing hieronder wordt weergegeven, en wordt gebruikt om verschillende plagen (meer dan 100 variëteiten, waaronder teken, bladrollers, trips, bedwantsen, bladluizen, phylloxera) te elimineren die wijnstokken, groenten, granen hebben aangetast , meloenen en fruitbomen en bloemen.

Beschrijving

Uiterlijk is Presto een vloeibare suspensie, verpakt in zakken van verschillende afmetingen. Het medicijn is gebaseerd op twee actieve ingrediënten:

  1. Clothianidine (de inhoud is 200 g / l). Deze component heeft sterk uitgesproken systemische eigenschappen en wordt gemakkelijk opgenomen door de wortels van planten, en stijgt op de stengel en beschermt zelfs onbehandelde gebieden tegen ongedierte, inclusief jonge scheuten die na behandeling zijn gegroeid. Dit betekent dat het medicijn in de plant blijft en niet wegspoelt in de regen. De dood van insecten begint na een kwartier en hun volledige vernietiging – na ongeveer 2 uur.
  2. Lambda-cyhalothrin (de inhoud is 50 g / l). Deze stof beschermt tegen soortgelijke plagen, dringt snel door hun nagelriemen en veroorzaakt problemen met het zenuwstelsel en het spijsverteringsstelsel, en vervolgens de dood binnen een dag. Naast dat de stof darm-, contact- en resteigenschappen heeft, stoot het ook ongedierte af. Net als clothianidin wordt het door de plant opgenomen en er lang in vastgehouden..

Door de tweecomponentensamenstelling, waarbij elke stof op een andere manier werkt, wordt de effectiviteit van het medicijn aanzienlijk verhoogd en begint de actie vrijwel onmiddellijk.

Insecticide Presto: gebruiksaanwijzing

toepassingsregels Het werk moet worden gestart als er veel ongedierte op de planten is. Bereid om te beginnen een werkoplossing voor volgens de normen voor het gebruik van medicijnen voor elk van de culturen..

De verwerking wordt uitgevoerd bij rustig, windstil weer, bij voorkeur ‘s morgens of’ s avonds na zonsondergang.

Het is wenselijk dat de omgevingstemperatuur niet hoger is dan 25 ° C. Voor een hoge efficiëntie moet het product dat in de veldspuit wordt gegoten gelijkmatig over de hele plant worden aangebracht..

ongedierte waar Presto tegen werktVoor een bepaald gewas en plaag is er een concentratie Presto-insecticide, die in acht moet worden genomen voor een hoge efficiëntie en duurzaamheid van het resultaat..drugsgebruik tarieven

Voordelen van het medicijn

Een van de voordelen van een insecticide zijn:

  1. Effectief tegen een breed scala aan plagen, waaronder knagen aan bladeren, zuigen en verstoppen.
  2. Winstgevendheid, aangezien een klein zakje van 4 ml van het medicijn voldoende is voor 4 are beplant met planten.
  3. De dood van plagen treedt een kwartier na behandeling op.
  4. Lage weerstand.
  5. De effectiviteit van het medicijn duurt maximaal een maand.

Veiligheids maatregelen

persoonlijke beschermingsmiddelenBij het werken met Presto is het belangrijk om de voorgeschreven veiligheidsmaatregelen strikt op te volgen, met name niet eten, drinken of roken. Er moet voor worden gezorgd dat het medicijn niet op de huid, slijmvliezen en ogen terechtkomt..

Presto is giftig voor vissen en honinginsecten.

Het is ook noodzakelijk om het tijdsinterval tussen verwerking en oogst in acht te nemen. Dus voor meloenen en graangewassen is deze periode een maand, voor bessen- en fruitbomen – 1,5 maand. Wat betreft groenten, voor groenten die in kassen worden gekweekt, is het tijdsinterval 5 dagen en buiten – 20 dagen..

Als u de instructies voor het gebruik van het Presto-insecticide kent, kunt u het medicijn correct gebruiken, de consumptie onder controle houden en veiligheidsmaatregelen in acht nemen. Dit alles leidt ertoe dat uw planten betrouwbaar worden beschermd tegen ongedierte en later worden ze bedankt met een goede oogst..

Adblock
detector