Instructie van het fungicide Cumulus voor de bestrijding van schimmelziekten van de tuin en de wijngaard – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

instructies voor de fungicide cumulus Cumulus is een effectief antischimmelmiddel dat wordt gebruikt in de tuinbouw en tuinbouw. De instructie van het fungicide Cumulus beveelt het gebruik ervan aan om groente, fruit en bessen en siergewassen te beschermen tegen roest, korst, echte meeldauw en andere ziekten van schimmeloorsprong. Vanwege de hoge activiteit van de gasfase kan Cumulus worden gebruikt voor de preventie van schimmelinfecties van gezonde planten en voor de behandeling ervan bij de eerste manifestaties van de ziekte..

Samenstelling en werkingsmechanisme van het geneesmiddel Cumulus

samenstelling van het medicijn cumulus Het medicijn Cumulus behoort tot de groep van fungiciden met schimmelwerende eigenschappen. Zwavel wordt gebruikt als de belangrijkste werkzame stof. 100 g van het medicijn bevat 80 g van het actieve ingrediënt.

Fungicide Cumulus is verkrijgbaar in de vorm van korrels om op te lossen in water. Cumulus is verpakt in kleine plastic zakken van 40 g en grote zakken van 25 kg. Het lost snel op in water en schuimt niet.

Het belangrijkste werkingsmechanisme van het fungicide is het effect van zwavel op de vitale processen in schimmelorganismen. Zwavel werkt als een waterstofacceptor en veroorzaakt verstoringen in de normale processen van dehydrogenering en hydrogenering. De werkzame stof onderdrukt ze, waardoor de sporen niet meer kunnen reproduceren.

Verbruikspercentage en instructie van het fungicide Cumulus

instructies voor de fungicide cumulus op de verpakkingVolgens de instructies is het fungicide Cumulus het meest effectief bij de behandeling en preventie van schimmelziekten zoals roest, echte meeldauw, korst, echte meeldauw. Kan worden gebruikt voor de behandeling van peren, appels, kweeperen, kruisbessen en zwarte bessen, druiven en rozen.

Verbruik van fungicide afhankelijk van het behandelde gewas:

 1. Peren, kweepeer, appel – voor de preventie en behandeling van echte meeldauw en korst wordt een oplossing van 40-80 g per 10 liter water gebruikt. De verwerking wordt gedurende het seizoen 4-6 keer uitgevoerd.boom applicatie grafiek
 2. Kruisbessen en zwarte bessen – een oplossing van 30-35 g per 10 liter water wordt bereid om echte meeldauw te voorkomen en te vernietigen. Sproeien moet gedurende het seizoen twee keer worden gedaan..
 3. Wijngaarden – Cumulus wordt gebruikt voor de preventie en behandeling van plantages tegen echte meeldauw. Het verbruik voor de bereiding van de werkoplossing is 40-50 g per emmer water. Spuiten moet drie keer worden uitgevoerd.effectiviteit van cumulus in de wijngaard
 4. Rozen – fungicide beschermt rozenstruiken tegen echte meeldauw. De dosering voor de oplossing is 20 g per 10 liter water. Bloemen moeten 3-4 keer per seizoen worden verwerkt.

fruitboom verwerkingDe dosering van het fungicide preparaat is afhankelijk van de mate van plantenaantasting. Als Cumulus wordt gebruikt voor de preventie van schimmelziekten, wordt de oplossing bereid met een minimale dosering van 20-30 g..

Bij uitgebreide schimmelinfecties wordt de consumptiesnelheid van het medicijn Cumulus verhoogd tot 40-80 g.

Voorbereiding van werkoplossing

voorbereiding van werkoplossingDe werkoplossing moet onmiddellijk voor gebruik worden bereid. Het kan niet worden bewaard, omdat het na een paar uur zijn fungicide eigenschappen verliest..

Regels voor het gebruik van het medicijn Cumulus:

 1. Voor het koken wordt een tank of een speciale container voor chemische verbindingen gebruikt. Gewone plastic containers kunnen hiervoor niet worden gebruikt. Bereid de oplossing ook niet in metalen containers, omdat dit tot chemische reacties kan leiden..
 2. Giet eerst de fungicidekorrels in de tank, voeg de benodigde hoeveelheid water toe en roer goed door. De werkoplossing kan onmiddellijk worden gebruikt nadat deze volledig homogeen is..
 3. Behandeling met het fungicide Cumulus wordt alleen tijdens het groeiseizoen uitgevoerd.
 4. Meestal wordt de eerste behandeling aanbevolen na het einde van de bloeifase en al het volgende – met een interval van 2 weken..
 5. Het is noodzakelijk om de luchttemperatuur tijdens het spuiten te controleren – Cumulus vertoont de grootste antischimmelactiviteit bij temperaturen van +16 tot + 19 ° С.

rozen behandelingDe instructies voor het fungicide Cumulus geven de basisregels voor een effectieve behandeling aan. Het is het beste om een ​​droge, warme en rustige dag te kiezen om te spuiten, omdat regen de effectiviteit van het antischimmelmiddel kan verminderen.

Cumulus begint binnen 24 uur na de behandeling actief te werken. Het fungicide effect houdt tot 2-3 weken aan, dus meestal zijn 4-6 behandelingen voldoende om de planten het hele seizoen te beschermen..

Voor- en nadelen van het fungicide Cumulus

effectieve fungicide cumulusCumulus is een van de meest effectieve en meest voorkomende fungiciden.

Hij werd populair bij zomerbewoners en tuinders vanwege een aantal onbetwistbare voordelen.:

 • hoge efficiëntie tegen pathogenen van schimmelziekten;
 • veelzijdigheid in de verwerking van tuin-, groente- en siergewassen;
 • veiligheid voor vruchtbare grond;
 • minimale verliezen van het medicijn tijdens de verwerking, zelfs bij winderig weer;
 • snelle oplossing van korrels in water en economisch gebruik van fungicide;
 • betaalbare kosten.

Bij correct gebruik volgens de instructies heeft Cumulus praktisch geen nadelen. Het enige negatieve dat door zomerbewoners wordt opgemerkt, is dat het medicijn een fytotoxisch effect kan hebben op kruisbessenstruiken en ervoor kan zorgen dat bladeren vallen. Maar deze actie wordt zelden getoond..

Voorzorgsmaatregelen voor fungiciden

voorzorgsmaatregelenCumulus behoort tot de 3e graad van toxiciteit fungiciden.

Bij het werken met het medicijn moeten verschillende veiligheidsregels in acht worden genomen.:

 1. De verwerking moet worden uitgevoerd in speciale beschermende of eenvoudig gesloten kleding, met rubberen handschoenen en een gasmasker.
 2. Niet roken, drinken of eten tijdens het spuiten..
 3. Was na het sprayen uw handen, gezicht en alle blootgestelde delen van het lichaam met warm water en zeep..
 4. Na verwerking moet kleding worden gewassen en in de frisse lucht worden gehangen om te drogen..
 5. De werkoplossing van het fungicide Cumulus mag niet in de woonruimte worden geroerd. Dit kan alleen buiten..
 6. De rest van de werkoplossing moet worden weggegooid in overeenstemming met de regels die zijn gespecificeerd in de instructies van de fabrikant..

Cumulus is een effectief en snelwerkend fungicide dat de ziekteverwekkers van schimmelziekten bestrijdt. Het medicijn kan worden gebruikt om gezonde groente-, fruit- en bessen- en siergewassen te beschermen, en om ze te behandelen nadat tekenen van korst, echte meeldauw en andere schimmelziekten verschijnen..

Instructies voor het fungicide Cumulus voor de behandeling van tuin en druiven – video