Hoe uien bemesten in de lente, zomer en herfst? – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

hoe uien te bemesten Niet elke tuinman weet hoe hij uien moet bemesten tijdens de vegetatieve ontwikkeling om een ​​goede oogst te krijgen. De topdressing voor deze plant moet correct worden gekozen, anders beginnen de toppen zich te ontwikkelen en niet de bol. In dit geval is het moeilijk om een ​​goede oogst te krijgen. In ons artikel zullen we het hebben over de nuances van de vorming van de samenstelling van verbanden en de perioden waarin voedingsstoffen in de bodem worden gebracht..

Waarom sevok en uien voeren?

uien dressing Alle tuingewassen hebben voldoende voedingsstoffen in de bodem nodig. De samenstelling van de grond beïnvloedt de ontwikkeling van de cultuur, de duur van het groeiseizoen, de vorming van fruit. Om een ​​rijke oogst te krijgen, moet u de basisregels voor het verbouwen van gewassen volgen en de uien op tijd voeren. De plant in kwestie neemt snel voedingsstoffen uit de bodem op, wat leidt tot uitputting. Voor de normale ontwikkeling van de cultuur is het noodzakelijk om de juiste samenstelling van meststoffen te bereiden..

Om een ​​goede oogst groen of rapen te krijgen, worden planten tot 3 keer per seizoen gevoerd..

Verse mest en uien zijn onverenigbaar; om de grond te verrijken met voedingsstoffen, wordt kort voor het planten van de plant compost of humus toegepast met een snelheid van 5-7 kg organische mest per vierkante meter oppervlakte. Dezelfde voedingsstoffen kunnen in de herfst worden toegevoegd. Op arme gronden kan men niet zonder minerale meststoffen. Voordat ze de bedden voor de winter graven, brengen ze nitroammofosk.

Tijd van bevruchting en dressing

bevruchting timingDe eerste introductie van voedingsstoffen in de grond wordt 12-15 dagen na het planten uitgevoerd. De beste meststof voor groene uien is carbamide, ammoniumnitraat of andere stoffen die stikstof in hun samenstelling bevatten. Dit sporenelement stimuleert de ontwikkeling van groene massa. Na 20 dagen vanaf het moment van de eerste voeding voor gewassen, worden meststoffen met een hoge concentratie kalium en fosfor toegepast, de hoeveelheid stikstof in de samenstelling wordt verminderd.

De geur van voedingsstoffen trekt ongedierte aan, behandel de bedden met tabaksstof of houtas voordat u ze aanbrengt.

De tweede voeding van uien in het voorjaar per hoofd met een minimale hoeveelheid stikstof zal de ontwikkeling van het wortelgewas bevorderen, waardoor u een goede oogst kunt krijgen.

De tuinman moet de gewassen constant in de gaten houden en indien nodig aanvullende sporenelementen toevoegen:

  • stikstofgebrek wordt bepaald door gele vlekken op de bladeren, bleke kleur en langzame plantengroei;
  • het gebrek aan kalium is te herkennen aan necrose in het bovenste deel van de veer;
  • fosfortekort wordt bepaald door vertraagde groei van gewassen en bruine vlekken op groen;
  • gedraaide greens duiden op een gebrek aan zink in de bodem.

Bij een tekort aan nutriënten in de bodem is een integrale aanpak nodig om het probleem op te lossen. Het voeren van uien met gist in het voorjaar helpt om de hoeveelheid voedingsstoffen in de bodem te verhogen. Op rijke gronden, vooraf gevuld met organisch materiaal en minerale meststoffen, verschijnen dergelijke tekens niet..

Hoe uien in het voorjaar te bemesten?

uien bemesten in het voorjaarHet voedingsschema wordt gemaakt rekening houdend met de eigenaardigheden van het telen van een gewas, per raap of per veer. De gemakkelijkste manier om groen te krijgen, is door stikstof aan de grond toe te voegen. Bij het voeren van uien aan een raap is een integrale aanpak nodig..

In het vroege voorjaar, nadat de sneeuw is gesmolten en de grond is ontdooid, is het noodzakelijk om de site op te graven. In aanwezigheid van dichte kleigronden wordt turf of zand aan hun samenstelling toegevoegd. Dergelijke stoffen verbeteren de structuur van de grond, maken deze losser..

Als er tijdens de herfstvoorbereiding geen voedingsstoffen in de grond zijn gebracht, moet u bij het planten de volgende bemestingssamenstelling voor uien per m2 perceeloppervlak bereiden:

  • 5-6 kg humus;
  • 30 g superfosfaat;
  • 25 g carbamide;
  • 20 g kaliumzout.

Complexe minerale meststoffen compenseren het tekort aan micro-elementen, wat de verzorging van het gewas zal vergemakkelijken. Weigeren om verse mest aan te brengen, de plant reageert slecht op zo’n stof.

ui asNiet elke tuinman weet hoe hij in het voorjaar meerjarige uien moet voeren. De grond onder het gewas moet worden verrijkt met humus, houtas of turf. Wanneer de eerste greens verschijnen, worden stikstofhoudende meststoffen toegepast.

Stel de verwerking van de cultuur met karbofos of ammoniumnitraat uit, omdat stikstof snel oplost in water en de voordelen van het gebruik ervan minimaal zijn.

Topdressing van de plant in de zomer

uien bemesten in de zomerWelke meststoffen zijn nodig bij het planten van uien – deze vraag baart veel tuinders zorgen. Sporenelementen kunnen worden weggelaten als ze in het najaar voor het graven in de grond zijn gebracht of als in het voorjaar stikstof is toegevoegd. Je moet het voeren niet volledig opgeven, omdat een dergelijke procedure de kwantiteit en kwaliteit van de oogst van uien en andere soorten van deze plant, bijvoorbeeld batun, verhoogt.

Van het laatste decennium van juni tot half juli worden voor de derde keer sporenelementen in de bodem gebracht. Niet alle tuinders weten hoe ze uien moeten voeren zodat ze groot zijn. Om dit te doen, moet u een speciale samenstelling gebruiken met een hoge concentratie aan fosfor, kalium, koper en andere sporenelementen. De verrijking van de bodem met dergelijke nuttige stoffen versnelt de groei van het gewas, draagt ​​bij aan een verhoging van de opbrengst.

toepassing van vloeibare meststoffenHet gebruik van korrels minerale meststoffen zal niet het gewenste effect hebben, ze moeten in de grond worden ingebed. Hoe uien in dit geval bemesten? Om de verteerbaarheid van planten te verbeteren, worden meststoffen in vloeibare vorm in de grond gebracht. Het wordt aanbevolen om gewassen ‘s avonds of op bewolkte dagen na neerslag water te geven. Bij het werken met voedingsoplossingen moet u uiterst voorzichtig zijn. Het binnendringen van vloeistof op de bladeren van de plant veroorzaakt hun brandwonden en vergeling.

Uien voeren in de herfst

grondbewerking voor uien in de herfstDe herfst is het ideale moment om de tuin voor te bereiden op het betreffende gewas. In de beginfase van het werk is het noodzakelijk om de grond op de bedden te desinfecteren. De dag voor de introductie van micronutriënten wordt de grond geïmpregneerd met een oplossing van kopersulfaat met een snelheid van 15 g stof per 10 liter water. Deze hoeveelheid vloeistof is voldoende om een ​​perceel van 5 m2 te verwerken..

Nu zullen we ontdekken hoe we uien in de herfst kunnen bemesten. Voor het graven van de bedden wordt compost of humus toegepast met een snelheid van 4-6 kg organische meststof per vierkante meter. Daarna wordt het terrein ontdaan van onkruid en hun wortelstokken. Voor het zaaien van zaailingen wordt dolomietmeel aan de grond toegevoegd met 150 g stof per vierkante meter. Deze stof helpt de zuurgraad van de bodem te verminderen. Voor hetzelfde doel wordt houtas of pluiskalk gebruikt..

Veel tuinders weten niet welke meststoffen ze in de herfst onder uien op verarmde gronden moeten toepassen. In dergelijke gebieden worden naast organische stof speciale mengsels met een hoog gehalte aan kalium en fosfor gebruikt. Dergelijke componenten zullen het evenwicht van de bodem herstellen. Als de tuinman van plan is zoete en rode uienrassen op de site te kweken, moet hij de voorkeur geven aan meststoffen met een hoog kaliumgehalte.

Door uien met regelmatige voedingsstoffen in de grond te telen, zal de tuinman een goede oogst kunnen krijgen. Deze wortelgroenten zullen heerlijk smaken en lang houdbaar zijn. Extra sporenelementen in de bodem stimuleren intensieve groei van de teelt, uienveren snel grof, onbereikbaar voor ongedierte.

10 geheimen van uienopbrengst – video