Hoe gember in de tuin te kweken? – wiresummit.org

Hoe gember in de tuin te kweken? Peperkoekkoekjes, thee, bier – dit alles is niet alleen erg gezond, maar ook heerlijk. Gember is een tropische vaste plant met een hoge stengel, mooie bloeiwijze en vertakte wortels. Deze laatste worden bij het koken gebruikt als pittige smaakmaker voor verschillende gerechten, dranken en gebak. Het thuisland van het kruid is Zuid-Azië. Maar als je weet hoe je gember in je tuin kweekt, kun je thuis genieten van een tropisch eiland..

Gember is erg populair in de geneeskunde voor redding van verschillende kwalen. Het neutraliseert vrije radicalen, kalmeert, beschermt het lichaam tegen parasieten en verhoogt de immuniteit. Ook verbetert deze plant de spijsvertering en de bloedcirculatie, geneest de lever, versterkt het het geheugen en verbetert de seksuele potentie..

Hoe bereid je je voor op het kweken van gember in je tuin?

Onder gunstige omstandigheden en de juiste verzorging kan gember in de tuin worden gekweekt. Deze plant wordt niet met zaden gezaaid, omdat ze bij het kweken geen zaden produceert. Maar gember wordt gemakkelijk vermeerderd door de wortelstok te delen.

Je kunt het in bijna elke grote winkel kopen. Een stekel met een glanzend en glad oppervlak is het beste om te planten.

Het zou niet moeten zijn:

 • erg droog;
 • zonder scheutknoppen (“oog”);
 • bevroren.

Voor het planten is het noodzakelijk om de wortel 1-2 uur in warm water te leggen. Dit stimuleert de nier om te groeien. Als de wortel onvolledig is begraven, droogt u het gesneden deel dat “op straat” zal zijn en bestrooit u het met gemalen actieve kool of as.

Als je in gematigde klimaten leeft, is het beter om gember in kassen te telen, omdat deze Aziatische plant veel vocht en hoge luchttemperaturen nodig heeft. De grond moet bemest en los zijn, met een beetje zand. Een drainagelaag (grind, zand, steenslag) moet verplicht zijn, anders gaat de wortel rot!

En nu is de lente aangebroken. Maart tot april is de ideale tijd om gember te planten.

Stapsgewijze beschrijving:

 1. Neem de voorbereide wortel en verdeel deze in stukken van 3 centimeter met knoppen;
 2. Begraaf de wortel 2-3 cm in de grond, knoppen omhoog;
 3. De tuin sproeien.

Als alles goed is gedaan, verschijnen over een paar weken de eerste scheuten..

Tips of hoe je gember in je tuin kweekt om een ​​goede oogst te krijgen

kak-vyrastit-imbir

 • Gebruik een zonnige plaats voor het planten van de wortel, maar zonder directe “brandende” stralen;
 • Bescherm de gember tegen de wind;
 • Spuit en geef de plant beetje bij beetje en vaak water;
 • Maak de grond continu 1 cm diep los;
 • Bemest gember met een toorts en wissel na juli organische meststoffen en potas af;
 • Eind september moet het water geven praktisch worden gestopt;
 • Oogst onmiddellijk nadat de bladeren droog zijn en beginnen te vallen. Maak de uitgegraven wortelstokken van de grond schoon en droog ze enkele dagen in de zon;
 • Bewaar wortels in de koelkast of kelder.

Omdat het klimaat kouder is dan nodig is, kunnen de wortels iets kleiner zijn dan die in de winkel. Maar wees hier niet boos over. De hoofdplant is in uw tuin gegroeid!

De ervaring van het kweken van gember in de video