Hoe een zomerhuisje te versieren door een tropische liaan Anguria te laten groeien

groeiende angurie Anguria, of Antilliaanse komkommer, is een exotische plant met ongewone groene vruchten die smaken en eruitzien als stekelige komkommers. Anguria-teelt is enorm populair geworden bij veel liefhebbers van tropische planten. Het wordt gebruikt als siercultuur, om veranda’s, bogen en tuinhuisjes te versieren, evenals een groenteplant met smakelijk en gezond fruit..

Wat is angurie?

liaan angurie Anguria is een Antilliaanse komkommer, ook wel gehoornde komkommer of watermeloen genoemd. Dit is een “vertegenwoordiger” van het geslacht Komkommers uit de Pompoenfamilie. De natuurlijke habitat van Anguria is de oostelijke en zuidelijke regio’s van Afrika, Latijns-Amerika, Madagaskar, de Antillen. In Australië wordt de plant beschouwd als een kwaadaardig onkruid en wordt ze actief vernietigd door boeren..

Botanische kenmerken van Anguria:

 1. De liaanvormige eenjarige plant groeit in de vorm van een struik en wordt 5-7 m hoog. Wanneer gekweekt in het Russische klimaat, is de hoogte meestal niet groter dan 3-4 m.
 2. De stengel is kruipend, bedekt met dunne en zachte villi.
 3. De bladeren zijn groot, gesneden, uiterlijk doet denken aan watermeloen.
 4. Bloemen zijn geel, tweehuizig, niet bijzonder decoratief.
 5. De vruchten zijn eetbaar. Ze hebben een langwerpige ovale vorm, tot 7-8 cm lang en 4-5 cm in diameter. Vruchtgewicht tot 40-50 g.
 6. De vruchten zijn bedekt met zachte doornen, die tijdens het rijpen harder worden. De huid is groen, krijgt na verloop van tijd een goudgele of oranje tint.
 7. Termijnen van technische rijpheid 45-50 dagen, het gewas kan 55-70 dagen na het planten worden geoogst.

Anguria Antillen komkommerDe groene vruchten van Anguria worden in veel landen over de hele wereld gebruikt bij het koken. Ze kunnen rauw, gebeitst, gezouten en ingeblikt worden gegeten zoals gewone komkommers..

Het is erg belangrijk om op tijd te oogsten, aangezien gele, overrijpe vruchten niet eetbaar zijn..

Angurie thuis kweken

groeiende angurie in het open veldBij het kweken van angurie is het erg belangrijk om optimale omstandigheden te creëren voor krachtige groei en overvloedige vruchtvorming. Deze tropische plant heeft veel zonlicht en warmte nodig. Om Antilliaanse komkommer te kweken, moet je goed verlichte gebieden kiezen, beschermd tegen tocht..

Zorgen voor angurie vereist naleving van het temperatuurregime. Het beste van alles is dat een tropische liaan groeit bij temperaturen van +19 tot + 29 ° C. Bij + 10 ° C stopt de groei en bij + 5 ° C sterft de plant.

De grond moet vruchtbaar en goed doorlatend zijn. Chernozem of zandige leemgrond met neutrale zuurgraad en laag grondwater is het meest geschikt voor angurie..

Locatievoorbereiding

site voorbereidingDe voorbereiding van de site voor het kweken van angurie moet in de herfst beginnen. Graaf de bedden op, verwijder al het onkruid en plantenresten.

Daarna kunt u topdressing toevoegen:

 • superfosfaat – 35 g;
 • kaliumsulfaat – 20 g;
 • houtas – 100-120 g;
 • compost of humus – ½ emmers.

Als de grond op de site een hoge zuurgraad heeft, kan deze worden verminderd met krijt, kalk of dolomietmeel (400-800 g per 1 vierkante meter). Maak de grond 10-14 dagen voor het planten los met een hark..

Angurie kweken door zaailingen

rijpe vruchten van angurieMeestal wordt angurie gekweekt in zaailingen. In zuidelijke regio’s met een warm klimaat is direct zaaien van zaden in de grond toegestaan, maar ze behagen niet altijd met een goede kieming. Daarom wordt het kweken van zaailingen als een betrouwbaardere manier beschouwd..

Zaailingen kweken:

 1. Voordat zaailingen worden gezaaid, moeten anguria-zaden worden bereid. Om dit te doen, sorteert u ze en laat u de grootste exemplaren 3-5 uur weken in een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat.
 2. Plaats de zaden voor het zaaien 24 uur in een oplossing van Epin of een ander groeistimulans.
 3. Zaden moeten onmiddellijk in aparte kopjes of turftabletten worden gezaaid, omdat hun zwakke en dunne wortels het plukken niet verdragen.
 4. Bereide zaden moeten ontkiemen – spreid ze hiervoor uit op vochtig gaas, dek ermee af en laat 2-3 dagen warm. Zorg ervoor dat de stof niet uitdroogt.
 5. Nadat de spruiten zijn verschenen, transplanteert u de zaden in afzonderlijke kopjes of turftabletten, waarbij u zich tot een diepte van 1 cm in de voedingsbodem verdiept.
 6. Geef de zaden water met verwarmd, bezonken water.
 7. Plaats een bak met zaden op de vensterbank – voor ontkieming hebben ze zonlicht en een temperatuur van minimaal + 23 ° С nodig.

zaailingen van angurieNa ongeveer 6-7 dagen verschijnen de eerste scheuten van angurie. Daarna kunt u het beginnen te temperen en het dagelijks 2 uur uittrekken. De uithardingstijd moet elke dag iets worden verhoogd..

Zaailingen overplanten in de volle grond

angurie in het open veldNadat 3-4 echte bladeren op de anguria-zaailingen verschijnen, kan deze in open grond worden getransplanteerd. Gezien de grootte van een volwassen liaan moet er een afstand van minimaal 50 cm tussen de zaailingen worden gelaten, en als een tropische plant als haag wordt gekweekt, maximaal 70-80 cm.

Transplantatietechniek voor zaailingen:

 • maak plantgaten die overeenkomen met de grootte van de zaailing;
 • desinfecteer de grond door deze te besproeien met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat;
 • voeg humus (1,5-2 l) en een snufje houtas toe aan elk plantgat;
 • laat de zaailing zakken en maak de wortels voorzichtig recht;
 • bestrooi met aarde tot het niveau van de zaadlob;
 • Anguria vereist een kousenband, dus plaats hekjes langs de bedden.

Anguria verdraagt ​​​​geen schaduwrijke gebieden, daarom moet u bij het verplanten van zaailingen zich minstens 40-50 cm terugtrekken van andere, vooral hoge planten.

Het is raadzaam om de wijnstok naast peterselie, koriander of dille te plaatsen – dit stimuleert kruisbestuiving.

Angurie zorg

angurie zorgDe zorg voor tropische angurie bestaat uit standaardactiviteiten – drenken, voeren, kousenband, losmaken en onkruidbestrijding. De plant heeft een goede immuniteit, dus hij lijdt zelden aan ziekten..

Basisregels van zorg:

 1. Anguria heeft regelmatig water nodig, maar verdraagt ​​​​geen stilstaand vocht – hierdoor begint het wortelstelsel te rotten. De frequentie van water geven hangt af van de weersomstandigheden – in de hitte wordt de liaan elke dag na zonsondergang bevochtigd, als het regent, wordt de watergift onderbroken.
 2. Voor actieve groei en vruchtvorming moet angurie worden gevoerd. Om dit te doen, kunt u zowel organische (vogelpoep, toorts) als complexe minerale meststoffen gebruiken en deze 2 keer per maand aanbrengen.
 3. Na het verschijnen van de eerste eierstokken op de wijnstok, wordt knijpen uitgevoerd. Hierdoor wordt de groei van de tweede rij scheuten versneld, die het grootste deel van het gewas binnenhalen..

exotische plantenangurieAnguria is een exotische plant die geliefd is bij Russische zomerbewoners en bloementelers. Het wordt gekweekt als een siercultuur, in staat om oorspronkelijk een tuinhuisje, boog of veranda te versieren, maar ook om lekker en gezond fruit te verkrijgen..

Anguria Syrische komkommer kweken in hun zomerhuisje – video

Adblock
detector