Hoe druiven tegen ziekten te spuiten? – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Naleving van landbouwtechnieken voor het telen van druiven Succesvolle wijnbouw wordt voornamelijk geassocieerd met het creëren van omstandigheden waarin de wijnstok voldoende voeding, licht en water krijgt. Als een van de factoren wordt geschonden, komen ziekten en plagen. Het is belangrijk om het optreden van schadelijke factoren te voorzien, met de nadruk op de weersomstandigheden. Het voorkomen van een ziekte is makkelijker dan het uitroeien. Daarom is er een systeem voor de bescherming van de wijngaard en de preventieve behandeling ervan. Ze stelt vast hoe druiven tegen ziekten moeten worden gespoten, en in welk tijdsbestek.

Agrotechniek van druiven

Preparaten ter voorkoming van ziekten en schade door plagen van druiven De oude druivencultuur heeft veel ziekten opgestapeld. Ze kunnen allemaal worden onderverdeeld in besmettelijke en, afhankelijk van de detentieomstandigheden, natuurlijke factoren. Besmettelijke ziekten zijn dat deel van de levende wereld dat zich op de druivenstruik ontwikkelt – schimmels, virussen, bacteriën. Preventie is gericht op het tegengaan van deze factoren. De wetenschap suggereert hoe druiven te behandelen tegen ziekten en hoe schade te voorkomen.

Allereerst is de plaats van het planten van de struik van groot belang. Het voorbereiden van de plantkuil met het vullen met de nodige voedingsstoffen is de sleutel tot een juiste ontwikkeling van de plant in de eerste jaren. Bij het planten van stekken op een vaste plaats, worden ze gedrenkt met de toevoeging van kaliumpermanganaat tegen odiuminfectie. De struik heeft bescherming nodig gedurende de hele zomerperiode, totdat hij naar de winter vertrekt..

Om ervoor te zorgen dat de ziekten zich niet aanpassen aan de gebruikte fungiciden, worden ze afwisselend gebruikt. Er zijn fungiciden van systemische werking en medicijnen gericht op specifieke ziekten.

Bereiding van de oplossing voor verwerkingFungicide behandelingen worden ook uitgevoerd op gevallen bladeren, grond bij het leggen van wijnstokken voor winteropslag. Preventief sproeien wordt uitgevoerd in bepaalde perioden van plantontwikkeling.

 1. In het stadium van knopzwelling tegen odium en rode druivenmijt.
 2. Op het vijfde blad tegen meeldauw en grijsrot, als dat in voorgaande jaren was.
 3. In het ontwikkelingsstadium van bloeiwijzen tegen teken en odium.
 4. Voor de bloei tegen teken, ernstige ziekten, bladvoeding op het blad, samen.
 5. Na de bloei wordt systemische behandeling met insecticiden, fungiciden met toevoeging van sporenelementen toegepast.
 6. In het stadium van het begin van het vullen wordt een systemisch fungicide aangebracht, dat topdressing stimuleert. Bij slecht weer, wekelijks.
 7. Bij het sluiten van bossen met systemische fungiciden en tegen grijsrot.

Verdere verwerking wordt, indien nodig, met zachte middelen uitgevoerd vóór de oogst. Later, ter voorbereiding op overwintering, worden echter opnieuw systemische geneesmiddelen gebruikt..

Preparaten voor het verwerken van druiven

Oidium-druivenAlle medicijnen die worden gebruikt om ziekten te onderdrukken, worden fungiciden genoemd. Onder hen worden onderscheiden:

 • systemische fungiciden;
 • contact fungiciden.

Door het verschil in de gebruikte werkzame stof kun je ziekteverwekkers van buitenaf aanpakken en myceliums van binnenuit vernietigen.

Frisdrankoplossing

Frisdrankoplossing

Als preventieve behandeling in alle stadia van ontwikkeling, kunt u de behandeling van druiven met frisdrank doen. Hierdoor ontstaat een film met een alkalische reactie, waarop de sporen van de schimmel niet kunnen ontkiemen. Je kunt de struik wekelijks voor en na de bloei besproeien met een oplossing van 50 g waszeep en 50 g soda per 10 liter water. Deze behandeling is geschikt tijdens het verschijnen van tekenen van odium in augustus. Werkt ook op odium- en kaliumpermanganaatoplossing.

inktsteen

inktsteenEen ander medicijn dat in de kit met chemicaliën zou moeten zitten, is ferrosulfaat. voor druivenJa het medicijn is onvervangbaar. De behoefte aan ijzervitriool in de landbouw is te wijten aan:

 • een micro-element in een oplosbare vorm, goed geabsorbeerd;
 • vormt na het drogen een film op het object;
 • vertraagt ​​​​het ontluiken van de lente;
 • bestrijdt mossen en korstmossen, fungicide.

Dit is de enige samenstelling van ijzerzout die wordt opgenomen zonder in een andere vorm te veranderen. Als bladdressing komt het snel in het plantensysteem. Voor druiven in het voorjaar wordt echter ijzervitriool in een lage concentratie gebruikt. Zelfs voordat de bladeren op de schors bloeien, wordt het gebruikt in een concentratie van 0,5-1%. In de herfst kan het voor verwerking worden gebruikt bij het witwassen tot 3% en voor de vernietiging van korstmossen in een concentratie van 5%. Maar een geconcentreerde oplossing wordt alleen in de late herfst gebruikt, wanneer de sapstroom stopt..

De lentetoepassing van ijzersulfaat vertraagt ​​​​het openen van de knoppen en de plant verlaat de voorjaarsvorst. Ureum in hoge concentratie werkt ook als er direct na het smelten van de sneeuw wordt gespoten..

Colloïdale zwavel voor druiven – een contactpreparaat

Colloïdale zwavelHet dient om odiumsporen te vernietigen en wordt gebruikt bij de eerste tekenen van de ziekte. Het wordt ook gebruikt bij de eerste tekenen van anthracose, heeft een nadelig effect op teken. Colloïdale zwavel kan gelijktijdig met koperfungiciden worden gebruikt. De oplossing wordt bereid in warm water met geleidelijke oplossing van het medicijn. Er wordt een verse werkoplossing gebruikt. Bovendien kan zwavel voor preventiedoeleinden worden gebruikt door het met een fijne spuitmethode op het blad van het blad aan te brengen. Colloïdale zwavel voor druiven vormt een beschermende barrière gedurende 10-14 dagen.Behandeling van planten tegen ziekten

Bij het behandelen van een wijngaard met chemicaliën mag men individuele beschermingsmaatregelen niet vergeten. Inademing van dampen, als ze op open delen van het lichaam komen, kan allergische reacties en vergiftiging veroorzaken. Als dit gebeurt, spoel dan het lichaam of de ogen goed af. Drink bij inslikken veel water met actieve kool. Raadpleeg daarna zeker een arts..

Thanos systemisch fungicide voor druiven

Het is wasbestendig en kan bij nat weer worden gebruikt. Het actieve ingrediënt famoxadone vormt een onuitwisbare film en wordt gelijkmatig over het oppervlak verdeeld, waardoor het wordt beschermd tegen kieming van sporen.

Cymoxanil dringt door in de bladplaat en produceert zijn therapeutische effect door naar binnen te bewegen. Het beweegt van blad naar stengel en bereikt om de dag een uniforme concentratie. Daarbij bindt het ziekteverwekkers in de plant. Dit wordt bereikt door een capsule rond de aangetaste cellen te creëren..

De werking van thanos en famoxadon op een plantFungicide voor de wijngaard thanos is een medicijn voor een complex van ziekten. Het moet minstens drie uur voor regen op een druivenblad worden aangebracht. Het wordt gebruikt bij gezamenlijke behandelingen met andere geneesmiddelen die een zure reactie hebben.

Fungicide Quadris

QuadrisHet beschermende effect van het medicijn Quadris bij de toepassing voor druiven bestaat uit de systemische werking tegen de meeste sporen en bacteriën. De klasse van de nieuwe giftige chemische stof is strobilurines. De werking van het actieve deel is systemisch. Het kan profylactisch en in het midden van ziekte worden gebruikt. Een dag lang onderdrukt Quadris 250 SC de ziekte. Tegelijkertijd is het een laag-toxisch preparaat dat geen effect heeft op bijen. Om verslaving te voorkomen wordt het gebruik van Quadris voor druiven afgewisseld met Topaas of Rodomil Gold..

Falcon-medicijn

ValkHet bedrijf Bayer, bekend om zijn nieuwigheden, heeft een nieuw systemisch preparaat voor druiven uitgebracht, Falcon. De actieve ingrediënten vernietigen alle schimmelziekten volledig. Tegelijkertijd werkt spiroxamine op valse en Amerikaanse dauw, tebuconazol en triadimenol onderdrukken de groei van mycelium.

Het medicijn vormt een film, wordt niet afgewassen en wordt in elk stadium van de ontwikkeling van de ziekte gebruikt. Zeer effectieve Falcon voor druiven wordt verkocht in een verpakking van 5 liter. Omdat het fungicide niet goedkoop is, kunnen alleen grote boerderijen het zich in zo’n container veroorloven..

Een ander systemisch medicijn, vooral gericht op het bestrijden van schurft op fruitsteenfruitbomen, werd uitgebracht door Syngenta. Horus-fungicide voor druiven wordt gebruikt om rot te voorkomen. De werkzame stof cyprodinil zorgt voor de vorming van een film op de bes. Het kan worden gebruikt bij de preventie en behandeling van wijnstokken. Het medicijn wordt twee uur na de behandeling niet met water afgewassen. Het wordt gebruikt aan het begin van de ontwikkeling van de hand en aan het einde om infectie met witrot te voorkomen. De periode van beschermende actie is 7-10 dagen. Het medicijn begint binnen de eerste 36 uur te werken.

Druivenredder

DruivenredderUit de serie “Rescuer” wordt de Grape Rescuer gebruikt in de landbouwtechniek. Systemisch medicijn tegen insecten en schimmelziekten. De verpakking bevat drie ampullen:

 • vernietigt insectenplagen;
 • beschermt tegen schimmelziekten;
 • groeiregulator en stimulator.

De druivenredder vernietigt gemakkelijk bladluis freelancer, spint en ander systemisch tuinongedierte. Het verbruik is drie ampullen per 10 liter water. Het medicijn moet worden gebruikt met persoonlijke beschermingsmiddelen..

Na de behandeling houdt het effect van het medicijn 3-4 weken aan, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Door medicijnen met systemische werking te gebruiken in overeenstemming met de aanbevolen doses en op het juiste moment, kunt u een gezonde wijngaard krijgen.

Bescherming van druiven tegen ziekten en plagen – video