Hoe de Coloradokever op aardappelen te vergiftigen?

Coloradokeverbestrijding Geurige gebakken aardappelen met een knapperige bruine korst, gekookte malse aardappelpuree, stoofschotels en pannenkoeken – dit alles veroorzaakt niet alleen overvloedige speekselvloed, maar ook aangename emoties. Om al dit lekkers een groente te laten koken, moet je het eerst kweken, en dit is niet zo eenvoudig om te doen. Helaas is het niet mogelijk om in het voorjaar aardappelen in de grond te planten en in de herfst kant-en-klare aardappelen op te graven, omdat niet alleen mensen, maar ook insecten graag heerlijk eten. De belangrijkste plaag kan met recht worden beschouwd als de coloradokever. Hij is het die hele aardappelplantages vernietigt, waardoor boeren en zomerbewoners enorme verliezen lijden. In dit opzicht moet u weten hoe u zich kunt ontdoen van de coloradokever op aardappelen..

Insectenbestrijding zal niet alleen de aanplant behouden, maar zal ook helpen de populatie van de soort te verminderen.

Over ongedierte in detail

Jonge coloradokever Natuurlijk wordt de opbrengst beïnvloed door de bodem en de stabiliteit van de temperatuur, en tijdig wieden en water geven, maar de invasie van de kever is de grootste ramp van allemaal. Hordes insecten vernietigen letterlijk in een kwestie van tijd alle menselijke werken. Geen enkele zichzelf respecterende boer kan dit toestaan. Daarom moet je eerst je vijand persoonlijk kennen voordat je op zoek gaat naar een spray voor aardappelen van de coloradokever.

Vrouwtje legt eierenHet insect zelf is klein van formaat met een karakteristieke gestreepte kleur. Dit ongedierte heeft zich gemakkelijk aangepast aan strenge winters en kan deze periode overleven door zich onder de grond te verstoppen. Larven en eieren sterven tijdens een koudegolf, dus alleen volwassenen kunnen in de grond leven, maar geloof me, dit is voldoende voor reproductie, omdat een vrouwtje ongeveer vijfhonderd eieren kan leggen tijdens één koppeling.

Volwassen insecten dalen gedurende de hele zomerperiode periodiek weer de grond in om te overleven wanneer de coloradokever op aardappelen wordt geëtst. Zo kunt u het gewas redden dankzij talrijke sprays..

Geen chemie

Larve van het lieveheersbeestjeU kunt proberen uw aanplant te redden zonder chemicaliën. Ervaren zomerbewoners die jarenlang oorlog voerden met insecten kwamen tot de conclusie dat de kever soms een beetje voor de gek gehouden kan worden. Hiervoor worden in het vroege voorjaar zogenaamde aassoorten geplant, namelijk gekiemde aardappelen. Sluwe boeren verspreiden ook aardappelresten rond de omtrek van het terrein, die kevers lokken, en verzamelen dan eenvoudig ongedierte. Deze optie om van de Coloradokever op aardappelen af ​​te komen, kan niet prettig worden genoemd, maar het is zeer effectief als het perceel zelf niet erg groot is.

De larven van het lieveheersbeestje en de coloradokever lijken erg op elkaar, dus ze kunnen gemakkelijk worden verward, maar het is verkeerd om ongevaarlijke insecten gedachteloos te vernietigen, dus probeer ze op kleur te onderscheiden.

Boeren zijn sluw in uitvindingen

Calendula, als middel om de coloradokever te bestrijdenIn de loop van de jaren van strijd hebben zomerbewoners nogal originele manieren bedacht om een ​​kever die schadelijk is voor het gewas uit te roeien. Laten we eens kijken hoe we de coloradokever op aardappelen kunnen verwijderen zonder chemische gifstoffen te gebruiken. Sommige boeren kwamen tot de conclusie dat als de struiken van een volwassen plant worden bestoven met houtas van een berk, zowel larven als volwassen insecten sterven, en degenen die zich in de grond verbergen. Niet de laatste in de lijst van keverjagers is calendula. De bloem stoot het ongedierte af met zijn geur.

Het is nog steeds de moeite waard om alle methoden te proberen voordat u pesticiden gebruikt..

De invloed van chemie bij het spuiten van aardappelen van de coloradokever

Behandeling van aardappelen tegen de keverHoe aardappelen van de coloradokever te spuiteneen elke tuinman beslist zelf, maar er zijn enkele aanbevelingen die het beste kunnen worden opgevolgd om uzelf en de gezondheid van anderen niet te schaden. Allereerst moet u letten op de instructies voor chemicaliën. Als de kennismaking succesvol was, dan heb je waarschijnlijk geleerd dat:

  1. SproeierZwangere, zogende vrouwen, personen onder de 18 jaar mogen nooit met chemicaliën werken.
  2. Bij het spuiten van aardappelen van de coloradokever niet roken, drinken of eten, omdat het gif het lichaam kan binnendringen met drankjes en eten.
  3. Behandel het gebied alleen met apparaten die hiervoor zijn ontworpen..
  4. Het spuiten moet ‘s ochtends of’ s avonds worden gestart, waarbij u een dag kiest waarop er geen wind is.
  5. Na het verwerken van de aardappelen kan het wieden en in het algemeen het aanraken van de planten enkele dagen niet worden gedaan. Al het onkruid na het wieden moet worden verbrand.
  6. Na het etsen van de Coloradokever op aardappelen, spoel je de sproeier af met schoon water, trek je je kleren uit en was je handen en gezicht grondig met zeep, en daarna wassen onder de douche.

Als er een bijenstal in de directe omgeving van het zomerhuisje is, moeten de bijen enkele dagen worden geïsoleerd van chemicaliën..

De coloradokever bestrijden zonder chemie – video

Adblock
detector