Het bepalen van de timing van het planten van plantuien in de volle grond

plantuien voor opplant Kleine bollen gekweekt uit zaden zijn het meest gebruikte plantmateriaal voor de teelt van raap. Wanneer plantuien in de volle grond planten en hoe dat te doen??

De opbrengst van uien hangt van veel factoren af, waaronder een goede voorbereiding van de grond en het naleven van landbouwpraktijken na het planten. Maar de timing van het planten in de bedden is van cruciaal belang..

Zaaidata voor plantuien

verschillende soorten plantmateriaal Omdat het geen vorstbestendige zaden zijn die in de grond vallen, maar kleine bollen met een diameter van 1-3 centimeter, is het van groot belang dat de grond op een diepte van 8-10 cm voldoende wordt opgewarmd. Als de temperatuur in de tuin lager is dan 12°C, zal het groeiseizoen niet starten en zal de vochtige koude grond het zaad gaan rotten. Vertraging is niet minder gevaarlijk. Slecht gewortelde bollen worden een gemakkelijke prooi voor ongedierte of worden onderdrukt door heet, droog weer.

Het moment waarop u bij het planten van plantuien in de volle grond een royale oogst van uitstekende kwaliteit kunt krijgen, is afhankelijk van het weer en de regionale omstandigheden..

In het laatste decennium van april warmt de grond op tot een aangename temperatuur in de middelste baan. Maar het lenteweer is veranderlijk. Daarom worden ervaren zomerbewoners vaak geleid door borden. Bloeiende vogelkers kan dienen als signaal voor het opmaken van de bedden. Wanneer plantuien in de volle grond worden geplant in de regio Moskou en andere delen van de middelste baan, is het naar het noorden nog te koud en is er een groot risico op vorst.

De zomerbewoner haast zich om te landen en stelt de boeg bloot aan groot gevaar. Terugkerende kou is nadelig voor ontkiemende bollen en toekomstige gewassen. Volgens langdurige weerswaarnemingen komen gunstige omstandigheden voor de regio Leningrad, wanneer het volkomen veilig is om plantuien in de volle grond te planten, een week later..

plantmateriaal van goede kwaliteitMet een vertraging van enkele dagen zijn ze bezig met landingen in de Oeral en Siberië. Na warme dagen kan wisselvallig lenteweer voor een onaangename verrassing zorgen in de vorm van een scherpe koudegolf met sneeuw. Een zekere veiligheidsgarantie voor zaailingen is stabiele luchtverwarming tot 5-10 ° C en hoger.

Uienscheuten verschijnen een week na het planten. Een ongunstige weersvoorspelling zou de zomerbewoner een signaal moeten geven om de bedden dik te mulchen en de groene jonge veer te bedekken met een film of dicht niet-geweven materiaal.

Hoge ruggen helpen om niet te wachten op gunstig weer en om de vroegste, vriendelijke en hoogwaardige oogst te krijgen. Deze agrotechnische techniek wordt veel gebruikt wanneer plantuien in de grond worden geplant in de Oeral, Siberië, in het noordwesten van het land en in de niet-zwarte aarde-regio. Dankzij deze landbouwtechniek is het mogelijk om de bodemtemperatuur met 5-10 ° C te verhogen in vergelijking met de rest van de site, en niet bang te zijn voor vorst op de grond.

uien groeien in de tuinAlle opgegeven termijnen zijn geldig als uien worden geteeld voor rapen. Sevoks kunnen bijna het hele warme seizoen op greens worden geplant, waarna de planten worden voorzien van:

  • losse grond;
  • gebrek aan onkruid;
  • overvloed aan vocht;
  • complexe voeding.

Als we het hebben over het planten van winteruien, dan wordt deze 25-35 dagen voordat de gemiddelde dagtemperatuur daalt tot +5 ° C in de volle grond geplant. Door een koudegolf slagen de kleinste bollen, namelijk, ze worden in dit geval gebruikt, erin om 5 tot 7 veren te geven en goed wortel te schieten. Met deze methode om een ​​groentegewas te telen, kunt u in de eerste helft van de zomer een uitstekende oogst oogsten..

Hoe plantuien in het open veld te planten?

het resultaat van een goede pasvorm en verzorgingDe ui is lichtminnend, groeit goed op lichte, losse grond en heeft regelmatig, maar matig water nodig. De locatie voor het planten wordt gekozen op basis van deze vereisten, evenals de regels voor vruchtwisseling.

In gevallen waar plantuien in de lente in de volle grond worden geplant, worden in de herfst de bedden op een volledige bajonet uitgegraven. Zure grond wordt gedeoxideerd, zand wordt toegevoegd aan een dicht, zwaar substraat. Tegelijkertijd wordt goed verrot organisch materiaal geïntroduceerd. In het voorjaar wordt het graven herhaald, de grond wordt extra bemest met kalium en fosfor.

Om de pathogene microflora te vernietigen, worden een week voor het planten van de ui de voren afgeworpen met een oplossing van kopersulfaat, fytosporine of een ander complex middel.

Aan de onderkant is ook een zandshirt gemaakt. Voor het planten van sets:

  • Droog 2-3 weken bij een temperatuur van ongeveer 20 ° C;
  • dan worden de bollen enkele uren op 30-40 ° C gehouden.

Een andere manier van verwerken helpt u tijd te besparen. Kleine uien bedoeld voor opplant worden een kwartier ondergedompeld in water bij een temperatuur van 45-50 ° C. Nadat de bollen tegelijkertijd in koud water zijn gegoten. Een contrastbad activeert, net als een groeistimulans, perfect vegetatieve processen. Roze oplossing van kaliumpermanganaat desinfecteert.

plantuien planten in de volle grondDe voorgesorteerde zaailingen worden in de voren geplant:

  • met een diameter van maximaal 1 cm met een interval van 4-5 cm;
  • met een diameter van 1,5 cm op een afstand van 6-8 cm van elkaar;
  • voor maten groter dan 2 cm met een tussenruimte van maximaal 10 cm.

Tussen de rijen blijft een opening van 20 tot 45 cm.De bollen worden 3-4 cm van de schouders begraven, de grond wordt aangedrukt en bewaterd na het opvullen. Om te voorkomen dat vocht langer verdampt, worden de bedden dik gemout met een laag tot 3 cm.

Plantuien verzorgen in het open veld

schoon bed van uienDe zorgvereisten voor uien zijn heel eenvoudig. De cultuur heeft het losmaken van de grond nodig, regelmatig wieden en water geven, terwijl de bol zich vormt en het groen actief groeit. Dergelijke maatregelen worden al vóór de opkomst van zaailingen genomen..

In een vroeg stadium is het vooral belangrijk om de vorming van een dichte luchtdichte korst en overgroei van de bedden met onkruid te voorkomen..

Water geven is nodig in mei en juni, wanneer sappige schubben worden gevormd en gegoten. Elke vierkante meter moet ongeveer 8 liter water bevatten. 20 dagen na het planten, in de zorg voor plantuien in het open veld, omvatten ze het voeren met een infusie van toorts of humus. Later, met de vorming van een oppervlakkige huid, neemt de behoefte aan vocht af. Als de ui niet goed aankomt, wordt deze opnieuw gevoerd. Tegelijkertijd wordt de bovenkant van elke bol ontdaan van aarde. De watergift wordt 2-3 weken voor de oogst volledig gestopt. De raap wordt schoongemaakt nadat de veer is vastgezet..

Video over plantuien planten

Adblock
detector