Herbicide-instructie Eurolighting – regels voor effectieve bestrijding van kwaadaardig onkruid – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

herbicide instructie Eurolighting Eurolighting is een na-opkomst bodemvoorbereiding met een breed scala aan effecten voor de bescherming van zonnebloemgewassen. Herbicide-instructie Eurolighting raadt het gebruik van een remedie aan om granen en tweezaadlobbige onkruiden te bestrijden – bremraap, tol, ambrosia en ander kwaadaardig ongedierte.

Samenstelling en werkingsmechanisme van Eurolighting

samenstelling van het herbicide eurolightning Volgens de officiële beschrijving verwijst het herbicide Eurolighting naar een herbicide na opkomst met een breed scala aan effecten, ontworpen om onkruid te bestrijden op zonnebloemen, die worden gekweekt met behulp van de Clearfield-technologie..

Kenmerken van de samenstelling van het preparaat Eurolighting:

 1. Het preparaat bevat twee actieve ingrediënten – imozamox en imosapir. Deze stoffen hebben een systemisch effect en vernietigen en onderdrukken meerjarige en eenjarige granen en tweezaadlobbige onkruiden, waaronder moeilijk te bestrijden, en veroorzaken aanzienlijke economische schade aan zonnebloemgewassen..
 2. Zoals aangegeven in de instructies van het herbicide Eurolighting, remmen de actieve componenten van het medicijn het ALS-enzym – acetolactaatsynthase, dat behoort tot de katalysatoren van isoleucine, leucine, valine en andere aminozuren. Als gevolg van enzymremming wordt de eiwitsynthese geblokkeerd – dit leidt tot snelle verwelking en dood van onkruid.
 3. De actieve ingrediënten van het preparaat worden opgenomen door de wortels, stengels en bladeren van de plant en beginnen onmiddellijk te werken. Volledige onkruidbestrijding vereist slechts één behandeling per seizoen..

Eurolighting wordt geproduceerd in de vorm van een in water oplosbaar concentraat dat wordt gebruikt voor de werkoplossing, die op de beplanting wordt gesproeid. Verpakt in plastic blikken van 5 en 10 liter.

Instructies voor herbicide Eurolighting – toepassingskenmerken

herbicide instructie eurolightingIn de instructies van het herbicide Eurolighting wordt aangegeven dat het meest uitgesproken resultaat wordt bereikt door behandeling in de fase van actieve groei van onkruidgewassen. Om dit te doen, moet u zich concentreren op het stadium van plantontwikkeling. Gebruik het herbicide pas in de 2-bladige fase van de zonnebloem.

Het optimale stadium van verwerking van graanonkruid is 3-4 echte bladeren, tweezaadlobbige – 5-6 bladeren. Bovendien komt de Eurolighting-oplossing tijdens de behandeling aan de oppervlakte van de grond, waardoor de groei van nieuw onkruid wordt geremd..

Het beschermende effect van Eurolighting houdt tot 50-70 dagen aan. Binnen 50-60 minuten na de behandeling beginnen de werkzame stoffen van het herbicide te werken en worden ze resistent tegen atmosferische neerslag.

In sommige gevallen kan de zonnebloem na verwerking enigszins geel worden, geelachtig oranje strepen verschijnen op de bladplaten. Dit is het gevolg van de stress die de plant heeft ervaren. Meestal wordt na 12-15 dagen de groei en ontwikkeling van de zonnebloem hersteld..

Voorbereiding van werkoplossing

voorbereiding van werkoplossingEurolighting is een na-opkomst herbicide voor zonnebloem, dat op gewassen wordt gespoten.

Bij het opstellen van een werkende oplossing moet u zich aan een aantal regels houden.:

 1. Spuiten met herbicide mag alleen worden uitgevoerd bij warm en droog weer, bij een luchttemperatuur van +10 tot + 25 ° С.
 2. Alleen droge gewassen kunnen worden verwerkt, ze mogen geen dauw of vochtdruppels hebben na regen.
 3. De tanks moeten worden gevuld met water, daarna moet het herbicide worden toegevoegd – de exacte verhoudingen van de werkoplossing worden aangegeven in de Eurolighting-instructies.
 4. Het is alleen nodig om de oplossing buiten het zonnebloemveld te bereiden..
 5. Bespuiten met herbicide moet één keer worden uitgevoerd, laat de oplossing niet opnieuw in de zonnebloembladeren en stengels komen.
 6. Bij het verbouwen van gewassen op zanderige, arme grond, mag het geldverbruik niet hoger zijn dan 1 liter.

De snelheid van het herbicide Eurolighting is 1-1,2 van een in water oplosbare samenstelling voor 250-300 liter water.

Bij een kleine hoeveelheid onkruid wordt de minimale dosering gebruikt; ter bestrijding van bremraap of andere kwaadaardige planten neemt deze toe tot 1,1-1,2 liter. Ook wordt een verhoogd tarief gehanteerd voor dichte onkruidbedden in zonnebloemvelden..

Zaaien na Eurolighting

zonnebloem veldHet herbicide Eurolighting heeft een toxisch effect op verschillende gewassen, waardoor het erg belangrijk is om de regels en timing van het zaaien in de behandelde gebieden te onthouden..

Wat kunt u zaaien na Eurolighting:

 • rogge, tarwe – 4 maanden na de zonnebloemoogst;
 • maïs en peulvruchten – na 9 maanden;
 • gerst, haver en andere graangewassen – na 9 maanden;
 • boekweit – na 12 maanden;
 • bieten en koolzaad – wachttijd 26 maanden.

Tomaten, wortelen, komkommers, uien, aardappelen en andere groenten kunnen pas na 20 maanden worden geplant in een gebied dat is behandeld met het herbicide Eurolighting.

Voor- en nadelen van Eurolighting

voordelen van het gebruik van eurolightingHet herbicide Eurolighting is enorm populair geworden onder boeren. De tool wordt actief gebruikt op het gebied van landbouw, omdat u hiermee zelfs kwaadaardig onkruid kunt verwijderen tegen een redelijk zuinig verbruik.

De belangrijkste voordelen van Eurolighting:

 • om onkruid te doden is slechts één behandeling voldoende tijdens het groeiseizoen;
 • het herbicide vernietigt groeiend onkruid en voorkomt dat ze ontkiemen uit gevallen zaden;
 • is in staat om het veld vrij te maken van de meest kwaadaardige en gevaarlijke plagen – bezemraap, ambrosia, zaaidistel;
 • goedgekeurd voor gebruik in vruchtwisseling met lage en geen grondbewerking;
 • de effectiviteit van het herbicide neemt niet af onder invloed van neerslag – binnen 40-60 minuten na de behandeling worden de werkzame stoffen volledig opgenomen door de plantencellen;
 • lichtheid en gebruiksgemak;
 • zuinig gebruik van het medicijn, afhankelijk van de besmetting van het veld;
 • betaalbare kosten in vergelijking met andere agro-industriële preparaten.

Maar Eurolighting is niet zonder nadelen. Dit herbicide is niet bedoeld om vanuit vliegtuigen te worden gespoten. De werkoplossing wordt één keer aangebracht om de planten gelijkmatig te verwerken. Het is onwenselijk om Eurolighting meerdere keren toe te passen, omdat dit kan leiden tot verwelking en sterfte van zonnebloemplantages..

Eurolighting is veilig voor zonnebloemen, maar heeft toxische effecten op andere gewassen. Daarom is het na het bewerken van het veld absoluut noodzakelijk om de wachttijden voor het volgende zaaien in acht te nemen..

Speciale instructies bij het werken met Eurolighting

Eurolighting herbicide instructie

Bij het gebruik van het herbicide Eurolighting moet u rekening houden met verschillende regels die de fabrikant aangeeft in de instructies voor het medicijn:

 1. De werkoplossing van het herbicide moet onmiddellijk na bereiding worden gebruikt, het kan niet worden bewaard.
 2. Eurolighting kan niet gecombineerd worden met andere herbiciden, pesticiden, insecticiden en andere preparaten voor de verwerking van zonnebloemgewassen.
 3. Als er onkruid op het veld blijft staan ​​na behandeling met herbicide. Dit betekent niet dat spuiten geen resultaat heeft opgeleverd. Het kan tot 20-30 dagen duren voordat kwaadaardige onkruidplagen volledig zijn vernietigd. Het hangt allemaal af van de mate van vervuiling van het veld.

Eurolighting is een zeer effectieve moderne herbicide. Het helpt bij het wegwerken van ambrosia, bremraap, zaaidistel en ander schadelijk onkruid dat enorme schade aan de zonnebloemvelden aanricht. Om een ​​positief resultaat van de verwerking te verkrijgen, is het noodzakelijk om de bereidingssnelheid van de oplossing en de timing van het zaaien van gewassen te observeren.

Video-instructie van herbicide Eurolighting