Grote tomatenmishka-klompvoet in zomerhuisjes

tomaat beer klompvoet Tomaat Mishka klompvoet is een variëteit in het middenseizoen met grote, sappige vruchten, gefokt door binnenlandse veredelaars voor teelt in de noordelijke en zuidelijke regio’s. De populariteit van deze soort onder tuinders is te danken aan hoge opbrengstpercentages, indrukwekkende vruchtgroottes en pretentie bij het kweken.

Tomaat Mishka klompvoet – beschrijving van de variëteit

Volgens de kenmerken en beschrijving is het tomatenras Mishka Clubfoot een middenseizoen, hoogproductief en onbepaald (hoog) tomatenras. Dit ras is geschikt voor zowel de vollegronds- als de glastuinbouw. De klompvoetbeer is een tomaat die zich snel aanpast aan de klimatologische omstandigheden van de noordelijke en zuidelijke regio’s.

De belangrijkste kenmerken van de variëteit:

 • matige vorming van groene massa, gebladerte is donkergroen;
 • gemiddelde rijpingssnelheid van tomaten;
 • vruchten rijpen op kleine kwastjes van 4-6 stuks;
 • vruchten zijn rond of hartvormig;
 • het vruchtvlees is sappig, de schil is dun;
 • tomaten zijn groot en vlezig, van gemiddelde dichtheid – hun gewicht bereikt 250-500 g, op de laagste trossen tot 850-950 g;
 • de smaak van tomaten is zoet, zonder zuurheid;
 • De klompvoetbeer heeft een extreem hoge en overvloedige opbrengst – tot 5-8 kg van elke struik.

grootvruchtige tomatenteddybeer Ondanks het feit dat dit een tomaat van het indothermische type is, verschillen de struiken niet in sterkte en moeten ze worden vastgebonden en vastgemaakt. De maximale opbrengst kan worden verkregen na de vorming van een struik in een of twee stengels. Bij de eerste optie moeten alle stiefzonen worden verwijderd, bij de tweede blijft 1 stiefzoon achter onder de eerste eierstok van bloemen, die de tweede stengel wordt.

Soorten variëteiten

De klompvoetbeer is onderverdeeld in variëteiten die verschillen in de kleur van de vrucht, de hoogte van de struik en enkele zorgkenmerken:

 1. Gele tomaat Mishka klompvoet – de hoogte van de struik is 180-200 cm, het gewicht van hartvormige vruchten is tot 750-900 g De smaak van tomaten is zacht, delicaat en suikerachtig. De gele variëteit is zeer immuun voor de meeste virale ziekten en plagen..gele tomaat beer klompvoet
 2. Oranje teddybeer – de gemiddelde hoogte van de struiken is 190-195 cm, de massa van rijk oranje fruit is 800-850 g.oranje tomaat teddybeer
 3. Raspberry Teddy Bear is een tomaat die uitstekend geschikt is om in een kas te kweken. De hoogte van de struiken kan 200 cm bereiken, het kleinste gewicht van een rijpe tomaat is 700 g.framboos tomaat teddybeer
 4. Roze is de kleinste variëteit, de hoogte bereikt meestal 130-155 cm.Ondanks zijn kleine groei wordt deze variëteit als de meest productieve beschouwd.roze tomaat

Met de juiste teelt geven Bear Footed-tomaten een overvloedige oogst van zoete en sappige tomaten – tot 7-12 kg uit één struik. Er zijn gevallen waarin tuinders tot 15-20 kg uit een struik verzamelden.

tomatenoogst Teddybeer

Kenmerken van het kweken van zaailingen

Dit type tomaat wordt gekweekt uit zaailingen. Tomatenzaden Teddybeer zijn gezaaid groeiende zaailingenin de grond voor het kweken van zaailingen in het laatste decennium van maart of de eerste week van april.

Gebruik voor het planten van zaden een speciale grond voor zaailingen of een zelfgemaakt universeel substraat. Meng tuinaarde met turf en humus in een verhouding van 2:1:1. Om de vruchtbaarheid van de bodem te vergroten, kunt u toevoegen: ½ glazen houtas of 200 g superfosfaat.

Zaailingen kweken:

 1. Voor het kweken van zaailingen, bereid kleine dozen, plastic containers of glazen voor, desinfecteer containers.
 2. Bereid de zaden voor – vul met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat gedurende 15 minuten of een biostimulant voor groei (5-7 druppels Epin voor 5 glazen water).
 3. Zaai de voorbereide zaden in een bak gevuld met aarde en druk ze lichtjes aan met je vingers. Bestrooi de bovenkant met een dun laagje aarde en giet of spuit met een spuitfles.

Bedek de containers met zaden met plasticfolie en plaats ze op een warme plaats, op een zonnige vensterbank of onder een lamp. Wanneer de eerste groene scheuten verschijnen, moet de film worden verwijderd, waarna de zaailingen regelmatig water geven en minimaal 2 keer voeren.

Het plukken van zaailingen wordt uitgevoerd na het verschijnen van de eerste twee groene bladeren.

Zaailingen verplanten

kastomatenHet overplanten van zaailingen in open grond gebeurt niet eerder dan de eerste week van juni. Op het moment van transplantatie zou ze al minimaal 7-8 echte bladeren en een bloeiende borstel moeten hebben.

Om zaailingen te verplanten, graaf gaten in het tuinbed op een afstand van minimaal 45-50 cm.Zorg ervoor dat de opening tussen de rijen ook 40-60 cm is.Deze ruimte is nodig voor de tomatenstruiken om actief te groeien en vrucht te dragen.

Tomaten verzorgen Klompvoetbeer in het open veld

De klompvoetbeer geeft alleen met de juiste plantenverzorging een rijke oogst. Basisregels voor het telen van tomaten:

 1. De struiken worden gevormd uit 1-2 stelen, de extra stelen moeten worden verwijderd. Om dit te doen, verwijdert u alle stiefzonen over de tweede borstel, snijdt u scheuten af ​​​​die langer zijn dan 6 cm.vorming van tomaten
 2. De klompvoetbeer heeft regelmatig en overvloedig water nodig, minstens eens in de 3-4 dagen. Tomaten moeten ‘s avonds worden bewaterd, met minimaal 1 liter bezonken water op kamertemperatuur voor elke tomatenstruik.overvloedig water geven
 3. Een belangrijk onderdeel van de zorg voor Teddy Bear-tomaten is regelmatig voeren. Hiervoor worden zowel minerale als organische meststoffen gebruikt, die elke 15 dagen op de grond worden aangebracht..voeden
 4. Het is raadzaam om de grond voor tomaten te mulchen. De klompvoetbeer met schaafsel, zaagsel, stro of strooisel.mulchen
 5. Het verschijnen van witachtige knobbeltjes op de stengel aan de basis geeft aan dat de struiken moeten worden gehesen om het wortelstelsel te versterken.

struikvormingDe variëteit Mishka Clubfoot onderscheidt zich door een groot gewicht aan vruchten, die de plant niet kan vasthouden zonder extra ondersteuning, de opbrengst neemt af. Voor dergelijke hoge struiken wordt een lineaire of trellis-methode gebruikt om tomaten te binden. De tomatenkousenband wordt uitgevoerd onmiddellijk nadat de struik wortel heeft geschoten in de nieuwe grond..

Ziekten van tomaten

klompvoetziekte bij tomatenbeerDe klompvoetbeer is gekweekt als tomatenras met een sterk immuunsysteem, resistent tegen de meeste schimmelinfecties en ziektes. Maar de plant is gevoelig voor apicale of grijze rot. Deze ziekten zijn ongeneeslijk, dus besteed speciale aandacht aan hun preventie. Om dit te doen, moeten de struiken om de 15 dagen worden besproeid met een oplossing van Bordeaux-vloeistof (150 g per 6 liter water).

Om ziekten en het verschijnen van ongedierte te voorkomen, moet na elke watergift de grond worden gepluisd, moet onkruid in de bedden tijdig worden verwijderd en moeten de tomaten regelmatig worden geïnspecteerd. Als plagen worden geïdentificeerd, moeten deze onmiddellijk worden behandeld met insectendodende oplossingen..

Voor- en nadelen van de variëteit

grote tomatenteddybeer

De klompvoetbeer heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere tomatenrassen. Waaronder:

 • hoge opbrengstpercentages;
 • grote vruchtmaat;
 • aangename, zoete smaak van tomaten zonder zuurheid;
 • geschikt voor teelt onder alle klimatologische omstandigheden, in open grond of in kassen;
 • fruit wordt lang bewaard en verliest zijn presentatie niet tijdens langdurig transport.

Tomatenras Bear Footed heeft ook verschillende nadelen waarmee rekening moet worden gehouden voordat zaailingen worden geplant. Een overvloedige oogst van fruit is alleen mogelijk als de struik goed wordt gevormd en regelmatig wordt gevoerd. Bovendien hebben tomatenstruiken een verplichte kousenband nodig om te ondersteunen.

De klompvoetbeer is een populaire tomatensoort met hoge opbrengsten en een sterk immuunsysteem. Dit type tomaat wordt even succesvol gekweekt, zowel in de volle grond als in een kas, en krijgt een overvloedige, rijke oogst van grote en sappige vruchten..

Grootbloemige tomaat Mishka klompvoet – video review

Adblock
detector