Grootbloemig tomatenras Fig - een uitstekende keuze voor een zomerhuisje

tomatenvariëteit vijgen De tomaat uit de vijgenserie werd in 2012 gefokt door wetenschappers van het Russische zaadbedrijf “Gavrish” en wordt tegenwoordig vertegenwoordigd door drie ondersoorten: rood, roze en geel. Ondanks het feit dat het vijgentomaatras nog niet zo lang geleden verscheen, wint het elke dag aan populariteit onder ervaren tuinders. Dit komt door de uitstekende smaak van tomaten, evenals de hoge opbrengst en uitstekende immuniteit..

Door de vorm van de tomaten is het gemakkelijk te raden waarom het ras “Fig” wordt genoemd

Beschrijving en foto van vijgentomatenras

tomaat met grote vruchten De struik is onbepaald, krachtig en verspreidend en kan een hoogte van 2,5-3 meter bereiken. Stengels zijn sterk, dik, sterk behaard. De bladeren onderscheiden zich door gebeeldhouwde randen, de plaat zelf is aan de bovenkant smaragd geschilderd en aan de achterkant grijsgroen. Het wortelstelsel van een volwassen plant is, net als een struik, krachtig en goed ontwikkeld.

hoge struiken tomaatDe vruchten zijn groot, het gewicht varieert van 350-600 g, maar met de juiste landbouwtechnologie kan dit cijfer 800-900 g bereiken.Tot 5 stuks worden aan elke hand vastgebonden. Tomaten worden gekenmerkt door een afgeronde, enigszins afgeplatte of peervormige vorm, er wordt een uitgesproken ribbels waargenomen. Het uiterlijk is zeer origineel en lijkt erg op de zoete vruchten van de subtropische vijgenplant..

grote tomaten met zoete pulpTomaten van deze serie onderscheiden zich door een dunne, glanzende schil, dichte, sappige en ongewoon zoete pulp. Vooral grote vruchten hebben holtes. De smaak van een tomaat is zoet, honingsuiker, met een licht fruitige toets.

Tomaten uit de serie vijgen behoren tot kasgewassen en zijn alleen geschikt voor teelt in de volle grond voor de zuidelijke regio’s..

Omdat de variëteit wordt geleverd door drie verschillende ondersoorten, verschillen ze allemaal enigszins van elkaar tijdens technische rijpheid..

Rode vijg

tomatensoort rode vijgDe rode vijgentomaat is de grootste vrucht van de hele serie. Helderrode vruchten wegen gemiddeld 450 tot 600 g, sommige exemplaren worden tot 900 g.

hoogproductieve tomaatZoet, delicaat en sappig vruchtvlees heeft een rijke tomatensmaak met honingtonen en een delicaat fruitig aroma.

roze vijg

ras tomaat vijg rozeHet tomatenras Pink Fig is de hoogste van de hele lijn en als je de struik niet op tijd knijpt, kan hij tot 3 meter hoog worden. Gemiddeld vruchtgewicht – 300-600 g.

tomatenreusVolgens de waarnemingen van ervaren tuiniers werden gevallen geregistreerd waarin de massa van één tomaat meer dan 1000 g was.De pulp van deze soort heeft de grootste hoeveelheid suikers in de samenstelling.

gele vijg

tomatensoort gele vijgTomatengele vijg heeft, in tegenstelling tot de twee voorgaande ondersoorten, minder uitgesproken ribbels en een meer ronde vorm. Vruchtgewicht varieert van 250-600 g.

Het vruchtvlees van een tomaat, zoals alle vertegenwoordigers van de variëteit, wordt gekenmerkt door een zoete smaak, sappig, zonder zuurheid. De opbrengst van deze soort is van 1 m². m is 7-9 kg.

Alle tomaten van de serie “Fig” onderscheiden zich door hun meerkamer en de aanwezigheid van een groot aantal zaden, maar ze zijn klein.

Raskenmerken

tomaten voor saladesVijgentomaat is een grote vertegenwoordiger van een cultuur, voornamelijk voor saladedoeleinden..

De belangrijkste karakteristieke kenmerken zijn te onderscheiden:

 1. Rijping voorwaarden. Het ras wordt gekenmerkt door een vroege rijping. Het groeiseizoen varieert van 100 tot 115 dagen vanaf het moment van ontkieming van het zaad.
 2. Productiviteit. De opbrengst van tomatenvijgen bereikt gemiddeld 7-8 kg van één struik (25-27 kg per 1 vierkante meter)..
 3. Het soort gebruik. Slaachtige vruchten zijn uitstekend geschikt voor zowel verwerking als verse consumptie.

Vijgetomaten zijn extreem thermofiel, daarom kunnen ze in koude streken alleen onder kasomstandigheden worden gekweekt..

Tomatenras Fig met zijn voor- en nadelen

Het is mogelijk om de volgende voordelen van vijgentomaten op te merken:

 • uitstekende gastronomische kwaliteiten van tomaten;
 • grootfruitig en hoogproductief;grote vrucht
 • uitstekende houdbaarheid, verdraagt ​​​​perfect vervoer over lange afstanden;
 • goede en vriendelijke zaadkieming;
 • het vermogen om zich aan te passen aan alle klimatologische omstandigheden;
 • hoge immuniteit tegen veel plagen en ziekten van tomaten.

uniek gevormde tomatenAan deze voordelen kan worden toegevoegd dat tomaten die iets van tevoren zijn geoogst, perfect rijpen op de vensterbank zonder hun zoetheid te verliezen.

Ondanks veel voordelen heeft dit ras ook enkele nadelen.:

 • de noodzaak van verplichte kousenband en knijpen (elke 10 dagen);
 • alle soorten tomatenrassen van de Fig-serie zijn warm en fotofiel en tolereren ook geen plotselinge temperatuurveranderingen;
 • om grote vruchten en hoge opbrengsten te behalen, is frequente en overvloedige voeding noodzakelijk.

Bovendien, aangezien de plant tot onbepaald behoort, dat wil zeggen, ze verschillen in onbeperkte groei, vereist het verplicht knijpen. Dit moet gebeuren op het moment dat de plant een hoogte van 1,8-2,0 meter bereikt. Als u deze regel negeert, worden zowel de opbrengst van de struiken als de grootte van de vruchten aanzienlijk verminderd..

Planten en nazorg

zaailing tomaat

Het planten en verzorgen van een tomaat Vijgenstandaard:

 • begin maart – zaaien voor zaailingen;
 • wanneer het eerste echte blad verschijnt – zaailingen plukken in grote containers;
 • dichter bij eind april – landing in kassen (in de volle grond niet eerder dan half mei).

Landingsschema 50×50 of verspringend, 1 m². m. er worden niet meer dan 3 zaailingen geplant. Dit is nodig voor een betere ventilatie van de bedden, daarnaast zal een dergelijke beplanting de planten voldoende zonlicht geven. Om te voorkomen dat de stelen onder het gewicht van de vrucht afbreken, moeten ze aan een steun worden vastgemaakt.

Om maximale productiviteit te bereiken, moeten de struiken in één of twee wimpers worden gevormd.!

Plagen en ziekten

kastomaten

Het vijgentomaatras is goed bestand tegen veel voorkomende schimmelziekten van de cultuur, maar het heeft ook zijn vijanden onder insecten.:

 • Colorado kever;
 • witte vlieg.

Om ongedierte te bestrijden, moeten planten worden besproeid met een werkoplossing van insecticiden zoals Aktar, Quadris en andere..

Tomatenvariëteit van de Fig-serie is pretentieloos in de zorg en zal, met de juiste landbouwtechnologie, zeker een overvloedige oogst geven. De vruchten onderscheiden zich door een uitstekende smaak, volledig verstoken van de zuurheid die kenmerkend is voor tomaten, vlezig en sappig. En als u alle drie de variëteiten van de variëteit in de tuin kweekt, kunt u veelkleurige groenteassortimenten bereiden om uw familie of gasten te verrassen met spectaculaire gerechten..

Hoogproductief tomatenras Fig – video

Adblock
detector