Gezellige decemberklusjes in de bloementuin en bij kamerplanten

December in bloembedden Meer recentelijk leek de buitenwijk op een fantastisch veelkleurig koninkrijk. Bomen en bloemen verrukten mensen met prachtige versieringen, en nu dompelde de koude december hen in een winterse staat van vrede. Op dit moment komt er een kleine onderbreking voor de zomerbewoner, wanneer hij zijn werk kan samenvatten. Als er fouten zijn opgemerkt, is het tijd om na te denken over hoe je ze weer kunt vermijden. Bovendien kun je je het beste in december voorbereiden op het nieuwe seizoen door slimme plannen te maken..

Om ervoor te zorgen dat planten altijd gunstig zijn, is het belangrijk om ze niet te vergeten op koude winterdagen. Alleen al in december is het zinvol om in een bloementuin te kijken en kamerplanten te verzorgen. Laten we eerst het werk in de voortuin behandelen om de bloemen te beschermen tegen de winterkou. Laten we dan zorgen voor groen in huis..

Zorgen voor een slapende bloementuin

mulchen van vaste planten Als december aanbreekt, zijn de bloembedden al ontdaan van dode takken en knoppen. Maar om ze te beschermen tegen strenge vorst, is het raadzaam om iets meer te werken. Als het begin van de winter niet wordt gekenmerkt door sneeuwval, kan het bloembed worden bedekt met zaagsel of mulch. Zo’n deken “verwarmt” niet erger dan een sneeuwdek.

Om een ​​optimaal microklimaat in de bloementuin te creëren, moet u regelmatig de laag sneeuw of zaagsel controleren. Indien nodig wordt deze aangevuld.

Winterbloemgewassen hebben vaak last van knaagdieren die niet vies zijn van het smullen van “zoete” wortels of bollen. Alleen in december, om ze te bestrijden, wordt vergif aangebracht in het hol of in de buurt van de wortels van planten. Natuurlijk is het jammer voor de dieren, maar als het ongedierte is, is er geen andere uitweg. Planten ervoor zijn hulpeloos, dus je moet extreme maatregelen nemen.

muizen in de winter in een bloementuinVaak zijn datsja-bloembedden versierd met naaldachtige sierheesters. Om ervoor te zorgen dat hun delicate naalden en scheuten geen last hebben van sneeuwval, is het raadzaam om er in december mee bezig te zijn. Om dit te doen, moet u de volgende werkzaamheden uitvoeren:

  • creëer extra beschutting voor het wortelstelsel van struiken;
  • trek de kroon van de plant af met touw;
  • bedek de takken met een dikke deken.

Onder dergelijke kunstmatige bescherming is de plant niet bang voor strenge vorst en zware sneeuwval..

beschutting van coniferenMet het intreden van de winter kunnen zomerbewoners bolgewassen gaan broeien. Hierdoor zullen ze zich in het vroege voorjaar verheugen op bloeiende tulpen. Het broeiproces begint met het planten van de bollen in een aparte container met een onderlinge afstand van 1,5 cm. Gedurende 3 maanden worden ze bewaterd en bewaren ze de container in een koude kamer. Besproeiingsinterval – elke 10 dagen.bolvormig forceren voor de feestdagen

Sterke, gezonde bollen zijn geschikt om te broeien. Ze zijn vaak iets zwaarder dan andere exemplaren..

In december is het hoog tijd om de voor het nieuwe seizoen voorbereide bollen, zaden en knollen goed te controleren. Om ervoor te zorgen dat ze hun kiemkracht niet verliezen, moet de kamer de juiste vochtigheid en temperatuur hebben. Het moet regelmatig worden gecontroleerd. Onderneem indien nodig actie.

Sommige soorten bloemen ontkiemen om verschillende redenen van tevoren. Een ruimte met een temperatuur van ongeveer 4 graden Celsius, waar de bollen of knollen worden geplaatst, zal dit proces helpen vertragen. Als laatste redmiddel is het verstandig om een ​​koelkast te gebruiken.

Kamerplanten verzorgen in december

kamerplanten in de winterAls het groen en de laatste bloemen op het tuinperceel zijn verdwenen, wil ik echt nog lang geen afscheid nemen van zo’n landschap. Steeds vaker regent het buiten het raam en met de komst van de winter sneeuwstormen. Op dit moment wil de ziel rust en stilte in een gezellig huis vol kamerplanten. Om altijd groen in huis te hebben, is het belangrijk om het regelmatig en goed te verzorgen. December is de juiste maand voor een zomerbewoner die een bloemenoase in zijn huis wil creëren..

Weelderige kamerplanten geven een persoon niet alleen esthetische voldoening, maar verhogen ook de stemming en vitaliteit. Bovendien bevochtigen ze de lucht perfect en vullen ze deze regelmatig aan met zuurstof..

Studies tonen aan dat met het begin van koud weer, kamerplanten een rustperiode ingaan. Daarom hebben ze hulp nodig om zich aan te passen. Op winterdagen wordt de hoeveelheid zonneschijn verminderd en gebruiken de huizen verwarmingssystemen. Dit leidt tot een verandering in het microklimaat binnenshuis, wat de bloemen binnenshuis aanzienlijk beïnvloedt.. verzorging van winterbloemenPlanten moeten regelmatig worden gewassen om ze comfortabel te houden. Ondanks dat het buiten december is, hebben ze sproeien en matig water nodig..

Als het huis koel is, moet u de bladeren van kamerplanten niet wassen. Het is veel verstandiger om te wachten tot de lente en dan een “algemene schoonmaak” uit te voeren voor de groene schoonheden.

Sommige kamerbloemen overwinteren aan het begin van de winter, dus ze hebben geen verzorging nodig. Anderen hebben hulp nodig. Vanaf de herfst stoppen dergelijke planten met eten en geven ze minder water. In december hoeven ze alleen nog maar bekeken te worden..

Kamerplanten die het hele jaar door voor weelderig groen zorgen, mogen niet over het hoofd worden gezien. Witte bloei verschijnt soms op het oppervlak van de grond in een bloempot. witte bloei in een bloempotHet moet onmiddellijk worden verwijderd en vervolgens de grond grondig worden losgemaakt. Om bodemplagen te bestrijden, wordt goed gewassen zand in de pot gegoten.

Het is beter om fijnkorrelig geel of wit zand te gebruiken.

Voor de gunstige groei van kamerbloemen is het belangrijk om de kamer te ventileren, ook in de winter. Dit moet zorgvuldig worden gedaan om de plant niet te schaden. Deze liefdevolle verzorging bevordert de gezonde groei van groene planten in huis. En wanneer de decemberkou in de tuin staat, zal het hart zich verheugen bij het overwegen van een grote verscheidenheid aan kamerbloemen.

Vaste planten voorbereiden op vorst – video

Adblock
detector