Geweldige wasachtige kalebas benincasa in de tuin – wiresummit.org

dec 2b6 a6c 376 bb2 eae 1dc

wasachtige kalebas benincasa Benincasa wax kalebas is de meest populaire plant in Indonesië, China, Latijns-Amerika. De cultuur onderscheidt zich door zijn pretentie en weerstand tegen moeilijke weersomstandigheden. Het zijn deze eigenschappen die het mogelijk maken om beninase in ons land te kweken. Lezen: Wat zijn de voordelen van pompoen??

Beschrijving van de waspompoen en zijn verdiensten

de benincasa-pompoen staat in bloei De plant behoort tot de groep van liaanachtige eenjarige gewassen. Stengels zijn gefacetteerd, lang. Met de juiste zorg kunnen ze een hoogte bereiken van 4 m. In vergelijking met andere soorten zijn de bladeren van de waspompoen veel kleiner. Ze zijn gelobd, lang gesteeld..

De knoppen zijn groot. Als ze los zitten, krijgen ze een oranje tint. Aan het einde van de bloei verschijnen er vruchten op hun plaats. Ze nemen vaak een langwerpige vorm aan. Maar heel vaak zijn er ook ronde. In ons land kan zo’n pompoen tot maximaal 5 kg groeien. Groene vruchten bovenop zijn overvloedig bedekt met villi met een plakkerige bloei. Naarmate ze groeien, worden ze glad..

Dankzij de bloei bederft de pompoen niet lang.

pompoen fruit benincasaRijpe vruchten kunnen 2-3 jaar worden bewaard. Om dit te doen, volstaat het om ze allemaal in papier te wikkelen en in de kelder of op het balkon te leggen. Benincasa-pompoen kan zowel in de keuken als in de geneeskunde worden gebruikt. Het heeft antipyretische en diuretische eigenschappen. Ook wordt de pulp gebruikt als pijnstiller..

Genezende eigenschappen van waspompoen

pompoen bevat veel vitamines en mineralenIn vergelijking met andere soorten pompoenen bevat beninkase veel meer vitamines en mineralen. In de oosterse geneeskunde worden alle delen van de plant gebruikt..

De vruchten worden gebruikt voor:

  1. Herstel van de goede werking van het spijsverteringsstelsel. Het systematische gebruik van pompoen helpt het lichaam te verzadigen met nuttige componenten, wat leidt tot de normalisatie van het metabolisme.
  2. Afslanken. Water, as en voedingsvezels, die rijk zijn aan pompoen, helpen bij inname de darmen te reinigen en het werk ervan te stimuleren.
  3. Vermindering van de druk. Kalium, magnesium, natrium hebben een gunstig effect op het werk van de hartspier en alle bloedvaten.
  4. Cholesterol verlagen. Om deze indicatoren te verminderen, worden naast fruit vaak jonge bladeren van de plant gebruikt..
  5. Verbetering van de huidconditie. Pompoenpulp verlicht perfect ontstekingen, vermindert schilfering en versnelt ook de wondgenezing.

Ook helpt waspompoen om het immuunsysteem te versterken. Dit wordt bereikt door de grote hoeveelheid vitamine C, B, K en E. Zij zijn het die het lichaam helpen beschermen tegen infecties en verschillende bacteriën..

Benincasa Waspompoen: Buitenkweek

Benincasa-pompoen in het open veldDit is een lichtminnende plant die alleen gedijt in zonnige gebieden. In de schaduw worden de scheuten dun en zijn de vruchten klein.

Bodem selectie. Benincasa mag alleen in vruchtbare grond worden gekweekt. De grond moet ook lucht doorlaten en geen water laten stagneren. Wat de zuurgraad betreft, zijn de optimale indicatoren getallen in het bereik van 5,8-6,8 pH.

Het wordt aanbevolen om pompoen te planten in gebieden waar vroeger bieten, wortelen, bonen, erwten en peterselie groeiden.

Voorbereiding voor de landing. Veel hangt af van de juiste voorbereiding van de site. Om de plant de gewenste opbrengst te geven, moet de grond goed worden uitgegraven en moet worden bemest. Dit moet in het najaar gebeuren. In het voorjaar, net voor het planten, is het aan te raden om een ​​kleine hoeveelheid minerale meststoffen aan de grond toe te voegen..

Benincasa-pompoen door zaailingen laten groeienZaailingen zaaien. In ons gebied mag waspompoen alleen op deze manier worden gekweekt. Om dit te doen, moet je kleine potten nemen. Leg drainage op de bodem van de container en bedek deze met een substraat erop. Je moet 1-2 zaden in elke pot doen. Ze moeten op een diepte van 1 tot 2 cm worden geplaatst..

Pompoen in de volle grond zaaien is het niet waard, omdat de vruchten geen tijd hebben om volledig te rijpen.

Containers met granen moeten in een ruimte worden geplaatst waar de luchttemperatuur binnen +250 C zal zijn. Van bovenaf moeten de bloempotten worden afgedekt met polyethyleen of transparant glas. Dit zal de opkomst van spruiten aanzienlijk versnellen..

Wat betreft water geven, hoeft u de grond alleen met een spuitfles te irrigeren. Dit moet twee keer per week worden gedaan. Zodra jonge planten op het oppervlak verschijnen, moet de film worden verwijderd. Dichter bij het planten in de volle grond, wordt aanbevolen om bloempotten in de frisse lucht te plaatsen. Zo verhard je de planten..

Zaailingen in de volle grond planten en ervoor zorgen

overplantenHet planten van planten op de site moet in mei of in de eerste helft van juni zijn. Zet zaailingen op een afstand van 0,7 tot 1 m van elkaar.

Voordat u zaailingen plant, giet u kokend water over de gaten.

Geef de planten de eerste week elke dag water. Gebruik alleen water op kamertemperatuur. Zodra de zaailingen goed geworteld zijn, vermindert u de bewateringsprocedure tot twee keer per 7 dagen.. regelmatig water geven

Buitenverzorging voor beninkase:

  1. Kunstmest. Dit type pompoen is vrij gevoelig voor voeding. Om de plant goed te laten ontwikkelen, moet je een samenstelling van kaliumsulfaat, nitraat, ammofos en 10 liter water gebruiken. Alle componenten moeten in gelijke verhoudingen worden ingenomen (20 gr.). Giet 4 liter vloeistof onder elke plant. Het wordt aanbevolen om dergelijke mest 2-3 keer per seizoen te gebruiken..
  2. Topping. Om de pompoen een overvloedige oogst te geven, is het noodzakelijk om kunstmatige bestuiving uit te voeren. Om dit te doen, breng je met een zachte borstel voorzichtig stuifmeel over van mannelijke naar vrouwelijke bloemen. Wat betreft knijpen, de procedure moet eind augustus worden uitgevoerd. Sommige tuinders raden aan om dit onmiddellijk na het verschijnen van de eerste eierstok te doen..topping
  3. Ongedierte. Wat ziekten betreft, kan de waspompoen alleen worden aangetast door bladluizen. In het geval van insecten moet de plant worden behandeld met een speciaal middel. Je kunt het in elke speciaalzaak kopen..

Het oogsten moet worden uitgevoerd vóór het begin van de eerste nachtvorst. Het is noodzakelijk om het fruit met de stengel los te koppelen.

Houd er bij het oogsten rekening mee dat een onrijpe pompoen niet lang zal worden bewaard. Daarom moet het ofwel in de vriezer worden ingevroren of zo snel mogelijk worden gegeten..

Waspompoen is een echte voorraadschuur van vitamines. Zoals je in het artikel kunt zien, is het vrij eenvoudig om het te laten groeien, het belangrijkste is om de aanbevelingen en eenvoudige regels te volgen.

Benincasa-pompoen in de tuin – video