remontante soorten frambozen Frambozen zijn een van de meest gevraagde bessen, die, naast hun delicate smaak, van bijzondere waarde zijn voor het lichaam. Gerepareerde frambozenrassen zijn een speciaal type plant dat behoort tot bladverliezende heesters waarmee u in het tweede jaar na het planten van zaailingen kunt oogsten. Als u snel resultaat wilt hebben van uw arbeid en de hele zomer van bessen wilt genieten, dan bent u op weg om de juiste keuze te maken..

Lees ook het artikel over de frambozenboom!

Gerepareerde frambozenrassen – de voordelen van kiezen

remontante soorten frambozen in hun zomerhuisje Al in het eerste jaar van planten kun je een kleine oogst krijgen. Gewone frambozen leveren geen significante opbrengsten op en beginnen zwak fruit te dragen op tweejarige scheuten. Maar remontante analogen zullen je verrassen met grote bessen met een ongelooflijke smaak. In de daaropvolgende jaren dragen remontante variëteiten van frambozen twee keer vrucht – in het midden van de zomer en in het begin van de late herfst. Daarom kun je niet alleen goed eten, maar ook een behoorlijke hoeveelheid voorbereidingen treffen voor de winter..

Het hoge gehalte aan salicylzuur draagt ​​bij aan de preventie van hart- en vaatziekten en voorkomt de vorming van kwaadaardige cellen, verhoogt de immuniteit, heeft koortswerende, pijnstillende en ontstekingsremmende effecten.

Rode framboos is een favoriete delicatesse, niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Dit dieetproduct compenseert het gebrek aan vitamines en mineralen in het lichaam. Het wordt actief gebruikt in de traditionele geneeskunde. Tegelijkertijd is de dagelijkse consumptie, rekening houdend met de manifestatie van mogelijke allergische reacties voor een volwassene – 2 glazen per dag, voor kinderen – een maximaal glas.

Groeiende functies

Om remontante frambozenrassen te kweken, moet u de struiken kennen en goed kunnen verzorgen. Om maximale opbrengsten te behalen, is het noodzakelijk om gunstige omstandigheden te creëren en enkele aanbevelingen van ervaren fokkers op te volgen:

 1. Het planten van zaailingen wordt uitgevoerd in de herfst vóór het begin van de vorst of in het vroege voorjaar met voldoende opwarming.
 2. Na het eerste plantjaar worden jonge scheuten niet gesnoeid.
 3. In het tweede jaar van de herfst moeten dode scheuten tot op de grond worden verwijderd.
 4. Om de rijpingstijd te verkorten, worden de struiken geplant in hoge bedden, die bij voorkeur geïsoleerd zijn in de koude winter..
 5. Zorg voor een optimale waterbalans.
 6. Bemesten, de grond losmaken, onkruidbestrijding komt de vruchtontwikkeling alleen maar ten goede.

Remontante frambozen zijn de beste variëteiten die niet bang zijn voor koud weer, ze passen zich snel aan in de noordelijke regio’s, dus let niet op hun beschutting. Dergelijke exemplaren verliezen hun opbrengst niet in omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid en onvoldoende hoge temperaturen, dankzij dergelijke omstandigheden wordt de vruchtperiode verlengd.

Gerepareerde framboos is een honingplant die zijn opbrengst kan verhogen door dicht bij zwoegende bijen te staan. In tegenstelling tot andere rassen is het niet nodig om extra rassen frambozen in de buurt te planten voor bestuiving..

In sommige gevallen raden tuinders echter aan om frambozen onder zwarte stoom te planten of om groenbemesters bij dit proces te betrekken. Hiervoor worden gewassen zoals lupine, mosterd en rogge in 1-1,5 maanden gezaaid op een specifiek gebied dat is toegewezen aan remontante frambozenrassen. Voor het planten wordt de grond geploegd. Om de opbrengst te behouden, moet u er rekening mee houden dat de geplande locatie voor dergelijke frambozenrassen in voorgaande seizoenen niet voor aardappelen, paprika’s of tomaten mag worden verbouwd. Dit komt door de uitputting van de grond voordat bessenplanten worden geplant..

Sommige industriële variëteiten van remontante frambozen met uitstekende weerstandsindicatoren maken het gebruik van plantmateriaal mogelijk voor gebruik op grote oppervlakken. Passende zorg en uitvoering van een heel scala aan activiteiten stelt ondernemers in staat om enorm succes te boeken in het kweken van deze cultuur..

Populaire variëteiten van remontante frambozen

Tuinders kweken al een groot aantal remontante frambozenrassen op hun percelen. Daarnaast is er een kleine groep zeer populaire planten ontstaan.

Malina Arbat – beschrijving van de variëteit, foto

frambozen van de variëteit ArbatDit gewas met grote vruchten en een hoge opbrengst is in trek bij beginnende tuinders, omdat het geen aanzienlijk onderhoud vereist. Al eind juni kun je beginnen met het verzamelen van de eerste resultaten en over de hele periode kun je tot 8 kg lekkers verzamelen. Dit zeer transporteerbare dessertras is resistent tegen verschillende ziekten, maar vereist beschutting bij strenge vorst. Halfvroege conische vruchten zijn goed gescheiden van de stengel en onderscheiden zich door een donkere heldere kleur met delicate frambozentinten.

Raspberry Scheherazade – beschrijving van een variëteit die resistent is tegen ziekten

frambozen van het ras ScheherazadeEen krachtige hoge struik in augustus-september begint te verrukken met middelgrote en grote stompe kegelvormige bessen. Ondanks het vage aroma verrassen de vruchten met een ongelooflijk zoete smaak. De opbrengst per struik is niet groter dan 4-4,5 kg. Zoetzure pulp is rijk aan ascorbinezuur en suikers en kan worden gebruikt voor conservering en verse consumptie.

Raspberry Erica – foto, beschrijving van de variëteit

frambozenras EricaDe bes van de variëteit fascineert met zijn perfect langwerpige vorm. Voelt geweldig in een gematigd landklimaat en stelt je in staat om twee oogsten per seizoen te krijgen. Eind augustus – half september wordt een overvloed aan bessen van 7 gram met een heerlijke smaak waargenomen. Felrode, licht oranje dichte bessen met een breed-conische vorm bevinden zich op bezaaide stengels. De opbrengst van het ras, met de juiste landbouwtechnologie, stelt u in staat om de opbrengst van de struik te verhogen tot gemiddeld 5 kg.

Raspberry Gold – rasbeschrijving

frambozenkwaliteit GoudHet behoort tot een buitenlandse collectie en staat bij de zomerbewoners bekend als een geel snoepje met een ongelooflijke smaak en valt op door zijn nuttige eigenschappen. Het is mogelijk om een ​​hoogstamboom te laten groeien, waarvan de takken in juli-september grote gele vruchten zullen versieren. Een winterharde plant met sterke stelen, bestand tegen ziekte, vorst en transport. Dit ras is bijzonder waardevol als industrieel gewas..

De beste soorten remontante frambozen met een hoge opbrengst

Frambozenrassen met hoge opbrengsten en vorstbestendigheid maken het mogelijk om gewassen te telen onder bepaalde klimatologische beperkingen. De teelt van traditionele frambozen is al meer dan 500 jaar bekend, maar hier leest u hoe u dit product kunt aanpassen voor wijdverbreide veredeling. Hiertoe kunnen veredelaars speciale monsters, opbrengst en smaak aanleveren, waarvan de presentatie geen last heeft van de middenband..

Shugana framboos

frambozen shuganaEen nieuw modern ras, oorspronkelijk afkomstig uit Zwitserland, dat zich onderscheidt door zijn resistentie tegen ziekten en plagen. Van een elegante struik van ongeveer 2 meter hoog kan al in juli-augustus tot 9 kg rijpe vruchten worden geoogst, die tijdens het transport hun smaak en vorm behouden. Dichte bessen met dessertsmaak worden gebruikt om in te vriezen en te bewaren.

Gouden koepels framboos remontant

frambozenras Golden domesVerwijst naar hoogproductieve variëteiten met een bessengewicht van ongeveer 5 gram, waarmee u in één seizoen meer dan 2 kg oogst van één struik kunt verzamelen. In de laatste dagen van juni, evenals van augustus tot de eerste nachtvorst, verschijnen vruchten met een gerimpelde structuur, zwak behaard en een duidelijk frambozenaroma. In overrijpe bessen zijn abrikozentonen duidelijk voelbaar en onrijpe exemplaren met een zoetzure smaak zijn ideaal voor het bereiden van conserven met behoud van de heilzame eigenschappen en heerlijke smaakeigenschappen..

De vroegste variëteiten van remontante frambozen

Als je frambozen eerder wilt oogsten dan je buren, geef dan de voorkeur aan vroegrijpe rassen.

Framboos paars

framboos paarsEen herstellende variëteit voor echte estheten, die niet alleen aantrekt met zijn exotische kleuren in rijke paarse tinten, maar ook behaagt met grote vruchten met een uniek aroma en rijke smaak. Deze vroege grootbloemige variëteit is vorstbestendig, bestand tegen temperaturen tot -25 ° C en rijpt begin juli-augustus. Kies voor grote vruchten van 6-8 gram de zonnige kant en probeer in maart of oktober te planten. Correcte zitplaatsen in een ruime ruimte, met een afstand van 1-1,5 meter tussen zaailingen kunt u tot 5 kg zoetheid uit één struik halen.

Framboos onvergelijkbaar

frambozenrassen OnvergelijkbaarEen vroeg rijp ras dat niet verschilt in grote bessen. Kleine vruchten houden goed vast als een hele bes en vallen niet uit elkaar wanneer ze worden geplukt. Een behoorlijke hoeveelheid zoete bessen kan worden waargenomen op ondermaatse zaailingen en de struiken verdragen de winter goed..

Gerepareerde Raspberry Primara

remontante framboos PrimaraEen bes met een uitgesproken zoetzure smaak behoort tot de dessertsoorten. Een grote, sappige, helder lichtrode bes met een glad oppervlak, aangename zuurheid en zoete afdronk verdient uw aandacht. Deze zeer vroege variëteit verschijnt in juni en augustus, heeft schaduw nodig, is gezoneerd naar de zuidelijke regio’s en past zich aan de middelste rijstrook aan..

Framboos Pruisen

framboos pruisenBeschrijving van een winterharde variëteit met een middelvroege rijpingsperiode en halfverspreide struiken, die is afgestemd op de omstandigheden van de regio Kaliningrad. Middelgrote doffe rode bessen met een helder aroma zijn gemarkeerd met een gewicht van 2,2-3,2 gram. Stomp-conische vruchten hebben een gemiddelde mate van transporteerbaarheid en het sappige zoetzure vruchtvlees is aangenaam van smaak en kan vers of voor conservering worden gebruikt..

Framboos Oostenrijk – rasbeschrijving

frambozenras OostenrijkGrote zaailingen zijn bestand tegen vorst en ongedierte. Een struik van gemiddelde hoogte wordt gekenmerkt door een vroege periode van vruchtvorming. De dichtheid van bessen is gemiddeld 15-20 stuks per stengel. Grote en zoete bessen zijn een bijkomend voordeel dat telers doet nadenken over de commerciële teelt van het ras..

Droogtetolerante frambozenrassen

Is het niet mogelijk om de planten op de site regelmatig water te geven? Dan is het repareren van droogteresistente frambozenrassen voor jou de beste keuze.

Zwarte remontante framboos

remontante zwarte framboosHet ras heeft vele variëteiten. Winterhardheid, hoge productiviteit en weerstand tegen plagen en ziekten zijn lang niet alle voordelen die binnenlandse en Amerikaanse tegenhangers hebben. Ze zijn minder veeleisend voor de bodem en zijn daarom bestand tegen droogte en andere slechte weersomstandigheden..

Morrison, Danda, Cumberland, New Logan, Luck, Coal, Rotation – bosframbozenrassen. Foto’s van vertegenwoordigers van dergelijke struiken staan ​​​​niet alleen bekend om hun oorspronkelijke kleur, maar ook om de aangename smaak van vroege bessen. Deze variëteiten verschillen niet in het planten van agrotechniek van bladverliezende heesters met rood fruit..

Raspberry Pervoprestolnaya – beschrijving van de variëteit

frambozenras PervoprestolnayaDit type selectie omvat exemplaren van struiken tot 1,2 meter hoog, die bedekt zijn met de eerste bloei in mei-juni, en dichter bij augustus geven ze geurige robijnrode vruchten met een gewicht van 8-10 gram met een verfrissende smaak. Een volwassen plant verdraagt ​​gemakkelijk droogte en zoutgehalte, maar om een ​​kapitaaloogst te krijgen, is het aan te raden om hem op matig vochtige grond te houden..

Winterharde en ziekteresistente variëteit wordt aanbevolen voor mensen met allergieën.

Raspberry briljant – rasbeschrijving

frambozenrassen briljantDe gepresenteerde variëteit is pretentieloos in de zorg, bestand tegen droogte en niet vatbaar voor plagen en schimmelformaties. Grote bessen onderscheiden zich door aangename aroma’s en niet minder aantrekkelijke smaak. Het wordt met succes gekweekt in Siberië en andere regio’s van Rusland. Bovendien verdraagt ​​het ras transport goed en is het bestand tegen lage temperaturen..

Gerepareerde frambozenrassen voor het zuiden van Rusland

frambozenrassen YaroslavnaMalina Yaroslavna – de beschrijving van het ras wordt gekenmerkt door een lange vruchtperiode. Een halfrijpe standaardplant met een hoogte van 1,7 meter met onbeduidende vertakking begint vanaf begin augustus vruchten af ​​​​te werpen. Heldere vruchten van gele kleur en gemiddelde dichtheid bereiken een massa van 3,5 gram. De hoge productiviteit van de struik wordt gekenmerkt door de verzameling van 4 kg fruit met een proefscore van 4,5-5 punten. Het product is ontwikkeld door Oekraïense fokkers, aanbevolen voor aanplant op het grondgebied van Oekraïne, en dergelijke vroege frambozenrassen zijn ook geschikt voor de Kuban.

Polana frambozenRaspberry Polana remontant past zich snel aan alle groeiomstandigheden aan. Een vrij nieuw ras is al populair bij veredelaars. Middelgrote bessen met een gewicht van 3-5 gram krijgen tijdens de rijping paarse tinten. De smakelijkheid bereikt zijn hoogtepunt tegen het einde van de rijping. Geeft de voorkeur aan groeien in warme klimaten, snelle rijping wordt opgemerkt in open gebieden. Met deze vroege variëteiten van laagblijvende frambozen kun je tot 4 kg bessen uit één struik halen..

De grootste soorten frambozen

frambozenkwaliteit RubyFrambozenras Rubinovaya verscheen vrij recent en werd gefokt door Russische fokkers. De nieuwe soort met grote vruchten onderscheidt zich door zijn gewichtsparameters en de massa fruit kan in juli-september 11 gram bereiken. De sterke immuniteit van het ras manifesteert zich door weerstand tegen infecties, plagen, bestand tegen vorst tot -30 ° C zonder onderdak. Aangename verfrissende smaak van stevige en dichte bessen, die bovendien goed bestand zijn tegen transport en zich onderscheiden door een hoge houdbaarheid. Robijnrode frambozen zijn daarom geschikt voor transport over elke afstand en kunnen voor elk doel worden gebruikt..

frambozenras BetrouwbaarRaspberry remontantnaya Betrouwbaar – de beschrijving van de variëteit vereist de toewijzing van grote halfronde vormen van de vrucht, waarvan de massa ongeveer 7 gram bereikt. Donkerrode bessen rijpen in 2-3 tien dagen van augustus en blijven genieten van een ongelooflijke smaak tot stabiele temperaturen onder het vriespunt. In de omstandigheden van de Siberische zomer kan ongeveer 3-3,5 kg oogst worden geoogst van een krachtige rechtopstaande struik. Bessen voor universeel gebruik tot 2 weken kunnen hun mooie uiterlijk op de takken behouden. Deze variëteit is Poolse variëteiten van remontante frambozen die in zonnige gebieden moeten worden geplant..

framboos Nizjni NovgorodFramboos Nizhny Novgorod remontantnaya is een van de manieren om een ​​uitstekende oogst in te slaan. Supergrote bessen per gewicht bereiken ongeveer 20 gram. En qua uiterlijk lijken ze op een pruim. Heldere scharlakenrode bessen met een geweldige smaak en aantrekkelijk uiterlijk bederven niet gedurende 2 weken in de struik. Zo’n verrassend zoete variëteit begint vanaf eind juli tot laat in de herfst vruchten af ​​te werpen..

frambozen variëteit nuggetRaspberry Nugget – beschrijving, foto. Het gepresenteerde exemplaar moet worden geclassificeerd als een nieuwe ontwikkeling, waarvan de eerste kegelvormige bessen eind juli rijpen. In de tweede helft van september wordt deze grote bes gekenmerkt door donkerroze vruchten van 13 gram. Dichte bedekking van de stengel met 20-30 bessen per struik garandeert hoge opbrengsten met gemiddelde transporteerbaarheid.

Frambozenrassen remontant Kazakov

Gerepareerde frambozen zijn verre van nieuw in de tuinbouw. Sinds de eerste vermelding ervan meer dan 200 jaar geleden verscheen. Momenteel is er veel vraag naar geïmporteerd plantmateriaal – Amerikaanse, Zwitserse en Nederlandse frambozenrassen..

En hoe zit het met de binnenlandse markt? Kleinfruitige en laagproductieve variëteiten trokken veel van onze tuiniers aan. Maar halverwege de jaren 70 van de negentiende eeuw introduceerde de Russische fokker Ivan Vasilyevich Kazakov de wereld aan revolutionaire variëteiten. Tegenwoordig verrassen ze ons met hun uiterlijk, grootte, opbrengst en kwaliteit. Verder – de slimste vertegenwoordigers.

Framboos Elegant, rasbeschrijving, foto

frambozenrassen ElegantEen van de meest pretentieloze struiken om voor te zorgen, die bestand is tegen ziekten en groeit ondanks zijn plagen. Krachtige, spreidende, tweejarige heesters met een gemiddelde stekeligheid beginnen in augustus-september hun vruchten af ​​te werpen. Helderrode, glanzende bessen met een stompe kegelvorm zijn goed gescheiden van de stengel. Met inachtneming van alle regels van de landbouwtechnologie, groeit de remontante framboos Elegant groot met een bessengewicht van 6-8 g. Het heeft een aangename harmonieuze smaak van suikers en zuren die goed bestand zijn tegen transport en niet rotten.

Raspberry Ruby-ketting – variëteitbeschrijving, foto

rang Ruby kettingHet gepresenteerde exemplaar is ideaal om te kweken voor de verkoop, omdat het opvalt door zijn transporteerbaarheid en opbrengst. Op een licht uitlopende struik tot 1,5 meter hoog rijpen zoetzure vruchten half augustus. Iets langwerpige bessen met een regelmatige vorm en delicaat vlees bereiken een gewicht van 6-8 g Ze onderscheiden zich door een heldere scharlakenrode tint en zijn geschikt voor verschillende verwerkingen.

Raspberry Mulat – rasbeschrijving

Het is een krachtige, uitgestrekte struik met overvloedige vruchtvorming. Op jaarlijkse scheuten half augustus verschijnen de eerste middelgrote ronde bessen. De kersenkleur met een geweldige glans valt op met een zoetzure afdronk. Vanwege de hoge weerstand van het ras tegen de effecten van ongedierte en schimmelparasieten, kunt u tot herfstvorst ongeveer 1,5-2,0 kg frambozen uit een struik halen.

Naast deze prestaties kan men niet anders dan dergelijke variëteiten van de remontante frambozen van Kazakov noemen:

 • hoogproductieve zoetzure Atlanta
 • de smaak van delicate pulp;
 • een geelvruchtige dessertbes van de variëteit Apricot;
 • felrode bessen van de nazomer, aanbevolen voor de teelt in de noordelijke en centrale regio’s van de Russische Federatie;
 • delicate zoetzure dessertbessen van Indian Summer-2;
 • goedkope variëteit Briljant met sappige bessen die vervoerd kunnen worden;
 • uitstekende grootbloemige variëteit Bryanskoe Divo met aantrekkelijke “gebeitelde” bessen.

Framboos die niet bijt

kameel variëteitRaspberry Camel is een beschrijving van een variëteit die weinig bekend is, maar een plaats zou moeten vinden in elke tuinsamenstelling. Middelgrote struiken zijn vrij van doornen, die de toegang tot kastanjebruin fruit niet belemmeren. Verplaatsbare bessen smaken heerlijk. De resistentie van het ras tegen ziekten maakt het mogelijk om de opbrengst elk jaar te verhogen..

Bryce-variëteitHet frambozenras Bryce kenmerkt zich door voldoende opbrengst en vroege rijping. Op doornloze rechtopstaande stengels is er een heldere grote bes, waarvan overrijpe exemplaren een donkerrode tint krijgen. Sappige en vlezige vruchten wegen ongeveer 6-7 gram. en zijn gemarkeerd met een lange bewaartermijn. Delicaat en tegelijkertijd passend zuur zal niet teleurstellen met zijn zoete nasmaak. Tegenwoordig is het de gewoonte om een ​​doornloze frambozenvariëteit in kassen te telen..

Op je tafel staat een frambozenfavoriet. De beschrijving van de variëteiten die in ons artikel worden gepresenteerd, biedt u voldoende mogelijkheden voor het succesvolle onderhoud van een zomerhuisje.

Video over frambozenremontante rassen voor bedrijven