Gemini paprika's zullen een hoogtepunt zijn in je groentebedden

Gemini paprika

Gemini paprika is een hoogproductief Hollands ras voor de buiten- en glastuinbouw. Het heeft een heldergele schil en sappige, vlezige wanden. Peper is perfect voor zomerse salades en vleeswaren, warme gerechten, maar ook voor conservering. Bovendien wordt het gewaardeerd om zijn onderhoudsgemak – zelfs in een klein gebied kan een rijke oogst worden verkregen..

Kenmerken van de variëteit

hoogproductieve paprikavariëteit

Gemini F1 is een populaire Nederlandse kweekhybride. Het is een gele paprika van middelmatige vroege rijpheid, aangepast voor open en gesloten grond. Struiken reiken tot 50−60cm hoog. Ze hebben een rechte, sterke hoofdstam en een dichte kroon. Per seizoen worden tot 10 vruchten op één plant gevormd.

De belangrijkste kenmerken om op te letten bij het beschrijven van Gemini-peper zijn:

 • rijpingsperiode – van 72 tot 78 dagen na ontkieming;
 • vruchtgewicht – van 320 tot 400 g;
 • opbrengst – van 2,5 tot 4,7 kg per vierkante meter;
 • wanddikte – van 6 tot 8 mm.

De vruchten van de Gemini-pepervariëteit zijn groot, sappig, met een heldere zoete smaak en een uitgesproken aroma. Er zit geen bitterheid in, dus ze worden als universeel beschouwd. Vanwege de uitstekende smaak en interessante gele kleur zijn de vruchten nuttig voor dagelijkse en feestelijke maaltijden. Ze kunnen vers worden gegeten, toegevoegd aan warme maaltijden en snacks, en ingeblikt voor de winter..

Een van de voordelen van het ras is de hoge resistentie tegen verschillende fytoziekten en plagen. Paprika’s hebben geen preventieve behandelingen met fungiciden en insecticiden nodig.

Thuis kweken

Gemini-paprika's kweken

Gemini-paprika’s zijn gemakkelijk thuis te kweken. Het schiet wortel op een universele grond, past zich goed aan de weersomstandigheden aan en laat hoge opbrengsten zien. Paprika’s worden vermeerderd door zaden – ze kunnen in verpakkingen in de winkel worden gekocht.

Zaailing voorbereiding

Gemini peper zaden en zaailingen

Begin begin maart met het voorbereiden van zaailingen en eind februari in de zuidelijke regio’s. Neem een ​​brede maar niet diepe bak en vul deze met aarde. Voor het kweken van zaailingen is een universele voedzame grond geschikt. Verdiep de zaden 1 cm en laat ze onder het plastic.

Verzorg ze volgens de instructies:

 1. De optimale kamertemperatuur is van 22 tot 27 °. De snelheid van zaadkieming hangt af van deze factor..
 2. Na 2 weken verschijnen de eerste scheuten. Het is niet zo belangrijk voor jonge zaailingen om lang in de zon te blijven, zoals voor tomaten, maar het is beter om de daglichturen kunstmatig te verlengen tot 12 uur. Gebruik hiervoor lampen.
 3. Water geven is regelmatig maar matig. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt en geef deze constant water met warm water. Laat het vocht echter niet stagneren zodat de wortels niet gaan rotten..
 4. Luchtvochtigheid is een andere belangrijke voorwaarde. Installeer een speciale luchtbevochtiger in de kamer waar de zaailingen worden bewaard. Zo niet, laat dan een open bak met water in de buurt van een warmtebron of in de buurt van een bak met zaailingen.
 5. Verharding – start de procedure 2 weken voor het verplanten. Zet containers met jonge planten geleidelijk voor een open raam of zet ze buiten. Begin bij 20−30 minuten en verhoog geleidelijk de tijd.

Wanneer de buitentemperatuur stabiel is binnen 15 °, kunnen de zaailingen in de volle grond worden getransplanteerd. Op dit moment hebben de struiken al minimaal 5−6 bladeren, en ze zullen een hoogte bereiken van ongeveer 15 cm.Plaats ze op een afstand van 50−60 cm uit elkaar en voeg organische mest toe.

Peper verzorging

peper in de bedden verzorgen

Er zijn verschillende kenmerken van het kweken van F1 Gemini-paprika’s. Ondanks het feit dat het ras pretentieloos is en gemakkelijk vruchten afwerpt in het open veld, is het belangrijk om voldoende tijd te besteden aan het verzorgen van de aanplant..

Planten hebben verschillende eisen:

 1. Water geven is regelmatig. Geef de bedden ‘s morgens of’ s avonds water, maar niet in fel zonlicht. Laat ze echter niet onder water lopen of laat het vocht niet stagneren..
 2. Topdressing – noodzakelijk voor de groei van groot fruit met dikke wanden. In de herfst kunt u organische meststoffen (mest of humus) aanbrengen en tijdens de groei van peper minerale mengsels op basis van kalium en fosfor toevoegen.
 3. Behandeling van ziekten en plagen – voor preventieve doeleinden is niet vereist.
 4. Mulchen is een nuttige procedure om de waterbalans te handhaven en te beschermen tegen onkruid. Verwijder ze anders mechanisch terwijl ze groeien..

De Gemini peper heeft een dikke kroon en grote bladeren. Ze beschermen de vrucht tegen direct zonlicht en brandwonden..

Gemini paprika is een plant die je zeker op je eigen terrein moet kweken. Het is gemakkelijk te verzorgen, zeer productief, met een uitstekende smaak en aroma. De oogst vindt plaats begin augustus. Paprika’s kunnen op elke tafel worden gebruikt, handig voor lichte zomerse snacks en feestelijke gerechten.

Ik heb een Gemini-paprika die groeit – video

Adblock
detector