Geheimen van het water geven van een tomaat in een polycarbonaatkas voor een rijke oogst – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

een tomaat water geven in een kas van polycarbonaat Correct en competent water geven is de sleutel tot actieve groei, ontwikkeling en hoge opbrengst van tomaten. Het water geven van een tomaat in een kas van polycarbonaat wordt uitgevoerd met inachtneming van verschillende nuances, waardoor u een royale oogst van heerlijk sappig fruit kunt krijgen. Van groot belang is de frequentie van irrigatie, de hoeveelheid vocht afhankelijk van het groeistadium van het groentegewas en de temperatuur, evenals de methode van bevochtiging.

Een tomaat water geven in een kas van polycarbonaat – de belangrijkste subtiliteiten

water geven uit een gieter Er zijn bepaalde subtiliteiten van het water geven van een tomaat in een kas van polycarbonaat, omdat het microklimaat in de kas aanzienlijk verschilt van open grond. Polycarbonaatstructuren hebben verschillende verschillen met film- en glasstructuren..

Kassen van polycarbonaat laten warmte en zonlicht goed door en beschermen tomatenbladeren tegen zonnebrand. Dit materiaal zorgt voor de dichtheid van de structuur, zodat de tomaten betrouwbaar worden beschermd tegen tocht..Tomaten water geven met water uit een vat

De belangrijkste subtiliteiten van het water geven van een tomaat in een kas van polycarbonaat:

 1. Water mag uitsluitend onder de wortel van de plant worden gegoten, waarbij ervoor moet worden gezorgd dat er geen vocht op de tomatenstengels en bladeren komt.
 2. De struiken water geven kan het beste in de vroege ochtend, voor zonsopgang. Het is ongewenst om de bedden ‘s avonds te bevochtigen, omdat dit zal leiden tot een toename van de luchtvochtigheid in de kas..
 3. Alleen warm geïnfuseerd water wordt gebruikt om de tomaat te hydrateren. Het is onwenselijk om een ​​stromende vloeistof te gebruiken, omdat dit stress veroorzaakt en de groei van de plant remt..

Na elke bevochtiging is het raadzaam om de grond rond de struiken te mulchen – dit zal helpen om het optimale vochtgehalte in de grond te behouden..

Hoe vaak tomaten in de kas bevochtigen?

watergeefsysteem tomaatHoe vaak tomaten in de kas water moeten worden gegeven, hangt af van het microklimaat in de kas en het groeistadium van de plant. Polycarbonaatstructuren hebben een goede warmteopslag. Hierdoor is het mogelijk om een ​​optimaal niveau van luchttemperatuur en snelle droging van de grond te handhaven, daarom is het erg belangrijk om het vochtgehalte te controleren – het mag niet lager zijn dan 55-60%.

Tomaten in een kas van polycarbonaat krijgen gemiddeld twee keer per week water. Elke struik heeft minimaal 3,5-5 liter water nodig. Bij langdurige droogte en een toename van de luchttemperatuur boven + 30 ° C, neemt de frequentie van water geven toe tot 3 per week.

Hoe vaak tomaten in de kas worden bewaterd, kan worden bepaald door hun uiterlijk. Als het blad zijn elasticiteit verliest en begint te hangen, duidt dit op een gebrek aan vocht. Bij langdurige droogte drogen de toppen van de bladplaten uit en krullen om, de opbrengst neemt af.

Waterfrequentie afhankelijk van groeifase

Tomaten water geven na het verplantenDe frequentie en kenmerken van het water geven van een tomaat in een polycarbonaatkas hangen niet alleen af ​​van de weersomstandigheden, maar ook van het ontwikkelingsstadium van een groentegewas.

Hoe tomaten in een kas van polycarbonaat in verschillende stadia water te geven?:

 1. Bij het overplanten van tomatenzaailingen in een kas, is overvloedig water geven vereist – tot 5-6 liter warm water voor elk gat. Na het planten worden de zaailingen 9-10 dagen niet bewaterd. Deze tijd is nodig voor de aanpassing van zaailingen en het rooten op een nieuwe plek..
 2. Tijdens de periode van actieve groei is het raadzaam om de struiken om de 3-4 dagen te bevochtigen en 3-4 liter water onder elke plant te gieten.
 3. Tijdens de bloei wordt de frequentie van water geven teruggebracht tot 1 bevochtiging per week, maar de vloeistofsnelheid neemt toe tot 5-6 liter water.

Tijdens de periode van vruchtvorming moet de watergift voor tomaten in de kas worden teruggebracht tot 3 liter. Tegelijkertijd werd de bevochtigingsfrequentie verhoogd tot 2 per week. Op dit moment besteden de struiken veel energie aan het vormen en gieten van fruit. Wateroverlast van de grond mag niet worden toegestaan ​​- dit zal leiden tot een verslechtering van de smaak en barsten van het fruit.

Direct nadat de tomaten rood beginnen te kleuren, is de watergift ernstig beperkt. Het is voldoende om de grond rond de struik om de 9-10 dagen te bevochtigen met een kleine hoeveelheid water. Bij te veel irrigatie zullen rijpende tomaten niet alleen barsten, maar ook rotten..

Irrigatiemethoden voor tomaat

een tomaat water geven uit een gieterOm een ​​tomaat in een kas van polycarbonaat goed te bevochtigen, moet niet alleen rekening worden gehouden met de frequentie en het volume van vocht, maar ook met de manier van water geven. De eenvoudigste en meest betaalbare methode is handmatig water geven. Het wordt uitgevoerd met behulp van een gietslang, emmer, gieter of andere container..

Handmatige irrigatie kan het beste alleen in kleine kassen worden gebruikt, gezien de arbeidsintensiteit. Het is raadzaam om een ​​gieter te gebruiken om te hydrateren. We gebruiken de emmer niet – dus het water valt uitsluitend onder de wortel van de plant, en niet op de bladeren en stengels.

In grote kassen is het handiger om een ​​gietslang te gebruiken, maar dit heeft ook nadelen. Bij het verplaatsen tussen de bedden moet de slang bij u worden gedragen, dit kan kwetsbare tomatenstruiken beschadigen.

Bovendien vormt zich na irrigatie vanuit een slang een dichte korst op de grond, die de toegang van zuurstof belemmert. Daarom zal vaker losmaken van de grond nodig zijn..

Druppelirrigatie

druppelirrigatie van een tomaat in een kas

Druppelirrigatie van tomaten in een kas van polycarbonaat is de beste optie voor de volledige groei en ontwikkeling van groentegewassen. In dit geval wordt de bevochtiging automatisch uitgevoerd, water wordt in kleine porties geleverd..

De belangrijkste voordelen van druppelirrigatie:

 • de grond wordt niet uitgewassen of gezouten wanneer deze wordt bevochtigd;
 • water geven wordt uitgevoerd op het gewenste tijdstip van de dag;
 • het binnendringen van vocht op de stengels, bladeren en vruchten is uitgesloten;
 • vocht wordt rechtstreeks aan het wortelstelsel geleverd;
 • zorgt voor uniforme en efficiënte watergift in grote kassen.

Door de gedoseerde toevoer van water leidt druppelbevloeiing niet tot bodemverzuring en wateroverlast. De bodem behoudt zijn structuur en vruchtbare eigenschappen.

druppelirrigatiesysteem gekochtU kunt een kant-en-klaar druppelsysteem kopen bij tuinwinkels of het zelf monteren. Het eenvoudigste en meest primitieve systeem bestaat uit een plastic tank of vat. Geleverd met een hoofdslang uitgerust met een kraan en buizen met een kleine diameter of speciale druppelaars.

Een tomaat water geven in een kas van polycarbonaat is een van de belangrijkste voorwaarden voor het kweken van sterke, gezonde planten en het verkrijgen van een royale oogst van smakelijk en sappig fruit. Bij het organiseren van irrigatie moet rekening worden gehouden met de frequentie, de bevochtigingsmethode en de vochtigheidsgraad voor tomaten in verschillende stadia van vegetatieve ontwikkeling..

Een tomaat water geven in een kas van polycarbonaat kan anders zijn – video