Gebruiksaanwijzing kippenmestkorrels voor een rijke oogst

Instructies voor het gebruik van kippenmestkorrels Kippenmest in korrels is een natuurlijke en milieuvriendelijke meststof met een hoog rendement en veelzijdigheid. Instructies voor het gebruik van kippenmestkorrels raden aan om topdressing te gebruiken bij het kweken van groenten, fruit, bessengewassen en sierplanten.

Samenstelling van gegranuleerde kippenmest

samenstelling van kippenmest Meststof op basis van kippenmest is enorm populair geworden vanwege de rijke biochemische samenstelling. Deze natuurlijke stof bevat vitamines, micro- en macro-elementen die planten nodig hebben voor een actieve groei, ontwikkeling en goede vruchtvorming..

Kippenmestkorrels bevat:

 • stikstof;
 • potassium;
 • fosfor;
 • kobalt;
 • koper;
 • zink;
 • calcium;
 • molybdeen;
 • ijzer;
 • boor;
 • mangaan;
 • zwavel.

gegranuleerde kippenmestIn de gebruiksaanwijzing voor het gebruik van kippenmestkorrels moet het merkteken N-P-K worden vermeld. Dit zijn de verhoudingen van stikstof met fosfor en kalium, waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een meststof. Ze kunnen verschillend zijn – 6: 3: 1 (geïntroduceerd tijdens de periode van actieve vegetatieve massa of vóór de winter), 5: 4: 3 (tijdens de ontluikende periode vóór de vorming van eierstokken) en 4: 3: 3 (gebruikt tijdens de periode van vruchtvorming).samenstellingstabel kippenmest

De effectiviteit en voordelen van kippenmest

effectieve natuurlijke meststofIn de instructies voor het gebruik van kippenmestkorrels wordt aanbevolen om het als biologisch voer te gebruiken bij het kweken van bijna elke moestuin en sierplanten..

Vogelmest wordt al lang gebruikt door aanhangers van biologische landbouw, maar niet elke tuinman heeft de mogelijkheid om topdressing in de vereiste hoeveelheid te bereiden. Een goed alternatief is kippenmestkorrels, die door fabrikanten in geconcentreerde vorm worden geproduceerd..gegranuleerde kippenmest

De belangrijkste voordelen van korrelmest:

 • uitgebalanceerde samenstelling met alle micro- en macro-elementen die nodig zijn voor planten;
 • onbeperkt houdbaar, ook na opening van de verpakking;
 • zorgt voor een langdurig voedingseffect op het wortelstelsel van planten;
 • strooiselkorrels nemen goed vocht op en verzadigen de planten er geleidelijk mee, wat vooral belangrijk is in droge perioden;
 • topdressing bevat geen onkruidzaden, wormeneieren, bacteriën en andere schadelijke afvalproducten van kippen;
 • gebrek aan een karakteristieke onaangename geur;
 • lichtheid en gebruiksgemak;
 • betaalbare kosten.

Bij juiste toepassing en dosering wordt kippenmest veel langzamer uit diepe grondlagen weggespoeld dan kunstmest. Hierdoor verhoogt natuurlijke dressing de opbrengst van tuin- en fruitgewassen tot 30-45%. Pluimveemest verbetert de samenstelling, structuur, vochtcapaciteit en beluchting van de bodem.

Instructies voor het gebruik van kippenmestkorrels

instructies voor het gebruik van kippenmestkorrelsEr zijn verschillende methoden voor het gebruik van gepelleteerde kippenmest. Het wordt direct in korrelvorm in de grond gebracht of gebruikt om een ​​waterige oplossing te bereiden. Tegelijkertijd is het erg belangrijk om de juiste verhoudingen in acht te nemen om gewassen niet te schaden..

Voordat u kippenmestkorrels aanbrengt, moet u er rekening mee houden dat droge mest niet in contact mag komen met de zaden en wortels van planten, omdat deze kunnen verbranden..

Droge korrels worden over het oppervlak van de grond verspreid en licht ermee vermengd. Het verbruik is 300-400 g per 1 vierkante meter. m.Voor kamergroenten wordt deze dosering gehalveerd..

Bereiding van de oplossing

uitwerpselen met brandnetelsHet bereiden van een waterige oplossing is een van de meest effectieve manieren om mestkorrels in uw tuin te gebruiken..

Hoe kippenpoep in korrels te kweken:

 • in verhouding met water 1:50 voor jonge scheuten;
 • in een verhouding met water 1: 100 voor volwassen planten;
 • de componenten moeten worden gemengd in een plastic container en 24 uur op een donkere plaats worden bewaard.

kant en klaar oplossingVoor binnen- en buitengroenten is per plant 0,6-1 liter nodig. Dosering voor kersen, appels, pruimen, andere fruitbomen en struiken – 5-6 liter per vierkante meter. m.

In de instructies voor gegranuleerde kippenmest geeft elke fabrikant de dosering van kunstmest aan voor de bereiding van een waterige oplossing. Ze kunnen aanzienlijk verschillen, dus u moet rekening houden met de eigenaardigheden van elke voeding..

Agrarische toepassingen

Gekorrelde kippenmest wordt niet alleen gebruikt op percelen van particuliere huishoudens, maar ook op grote landbouwpercelen en landerijen. Droge topdressing wordt aangebracht onder de hoofdgrondbehandeling of lokaal, tijdens de zaaiperiode.

Bij het toepassen van natuurlijke bemesting houden agronomen zich aan de dosering van kippenmest per hectare – van 600 kg tot 1 ton voor tarwe en rogge, voor aardappelen en bieten wordt 2,5-3 ton per hectare toegepast. Als tijdens het zaaien kippenmest in korrelvorm wordt gebruikt, wordt de dosering 3 keer verlaagd.

Bemestingssnelheid voor verschillende planten

bemestingssnelheid voor verschillende plantenKippenmestkorrels kunnen worden gebruikt voor bijna alle groente-, fruit- en bessen- en siergewassen die in de achtertuin worden geteeld. Het wordt gebruikt om aardappelen, komkommers, tomaten, peulvruchten, aubergines, wortelen, aardbeien en krenten te bemesten..

Verbruikspercentages van korrelige kippenmest:

 1. Aubergines, komkommers, tomaten en courgette – 50 g droge korrels aan de wortel gelijktijdig met water geven.
 2. Aardappelen poten – 20-30 g droge dressing in elk gat tijdens het planten.
 3. Pruimen, appels, kersen, aalbessen – 6-8 liter waterige oplossing per vierkante meter. m. Gebruikt voor het besproeien van de stamcirkel.
 4. Aardbeien, frambozen en andere tuinplanten – korrelige topdressing wordt aangebracht in de voren gemaakt tussen plantbedden en wordt gebruikt voor het bewateren van gewassen met een snelheid van 6-7 liter per vierkante meter. m.
 5. Rozen en sierbloemen – 500 ml per plant.

Een oplossing van gegranuleerde kippenmest kan worden gebruikt om kamerplanten te bemesten. Hiervoor wordt 100 ml werkoplossing gebruikt per 1 liter van het volume van de bloempot..

Kenmerken en nadelen van het gebruik van kippenmest in korrels

de bodem bemestenHet belangrijkste nadeel van kippenmest is dat het ongewenst is om deze topdressing te gebruiken voor bladtoepassing. De verhoogde concentratie van kunstmest kan brandwonden veroorzaken aan de wortels, zaden en stengels van de plant..

Kippenmest bevat een enorme hoeveelheid stikstof en andere biologisch actieve elementen, die, wanneer ze in de bodem worden gebracht, slechts gedeeltelijk uiteenvallen. De restanten van deze stoffen kunnen een goede voedingsbodem worden voor de groei van pathogene bacteriën en micro-organismen..

Het is mogelijk om de gevolgen van het invoeren van kippenmest te verminderen als het in gelijke verhoudingen wordt voorgemengd met turf. Dit verkleint niet alleen de kans op stikstofverbranding, maar zorgt ook voor een langdurig effect van de korrelmeststof..

Populaire merken

Meststof van de firma FarmerBij het kiezen van gegranuleerde kippenmest, is het noodzakelijk om niet alleen te focussen op de kosten en fabrikant van voeding, maar ook op de verhoudingen van kalium, fosfor en stikstof in de samenstelling van het preparaat..

De meest populaire merken zijn onder andere Orgavit, Fasco, Lubo-Zeleno en Florizel. Orgavit, dat kan worden gebruikt voor groente-, fruit-, bessen- en sierplanten, is erg in trek bij tuinders en tuinders..

DianAgro kippenkeutelsOm de oplossing te bereiden, moet u 10 g van het medicijn en 1 liter water mengen (100 g gegranuleerde uitwerpselen per 10 liter water). Deze oplossing moet 4-24 uur infuseren, daarna grondig mengen en de planten elke 3-4 weken water geven..

De instructie voor Orgavit-kippenuitwerpselen regelt het gebruik ervan in de persoonlijke plot:

 1. Kamerplanten – 4-5 g korrels worden toegevoegd voor elke 1 liter aarde bij het voorbereiden van het substraat.
 2. Aubergines, pompoen, courgette, paprika, tomaten, komkommers, kool – 180-200 g per 1 vierkante meter. m. bij het losmaken van de grond of bij het graven voor het planten van zaailingen.
 3. Bieten, wortelen, uien, knoflook, sla en kruiden – 180-200 g voor het zaaien gelijktijdig met het losmaken of opgraven van de grond.
 4. Fruitbomen – 400-450 g per gat bij het planten van een zaailing.
 5. Bessenstruiken – 200-300 g voor elke plant.

Kippenmestkorrels zijn een veelzijdige, milieuvriendelijke en zeer effectieve meststof. Dankzij de snelle werking en handige vorm van release, wordt het zowel op particuliere percelen als op agrarische schaal gebruikt..

Video-instructie over het gebruik van gegranuleerde kippenmest in het land

Adblock
detector