Gebruiksaanwijzing Fastak voor de vernietiging van tuin- en moestuinongedierte

Gebruiksaanwijzing Fastak Fastak is een effectief systemisch insecticide dat wordt gebruikt tegen een breed scala aan insectenplagen op groenten en granen. Gebruiksaanwijzing Fastak raadt aan dit medicijn te gebruiken om aardappelen, peulvruchten, tarwe, gerst te beschermen tegen de coloradokever, dronkaard, bladworm en ander ongedierte. Bij correct gebruik is het bestrijdingsmiddel holteveilig voor toekomstige gewassen en nuttige insecten.

Werkingsprincipe en samenstelling

geneesmiddel met onmiddellijke insectendodende werking Het pesticide Fastak behoort tot pyrethroïden – geneesmiddelen met een onmiddellijk insecticide effect en uitstekende werkzaamheid, zelfs bij minimale doseringen.

Het belangrijkste werkzame bestanddeel van het medicijn is alfa-cypermethrin. Deze stof verlamt het zenuwstelsel van insecten en veroorzaakt hun dood..

Het pesticide heeft een enterisch effect op plagen – ze sterven zowel door direct contact met het insecticide als na het eten van de behandelde planten. Met strikte naleving van de gebruiksaanwijzing blijft Fastak effectief in alle weersomstandigheden en wordt niet weggespoeld door neerslag.

Het insecticide middel is verkrijgbaar in de vorm van een vloeibaar emulsieconcentraat met 10% alfa-cypermethrin, bedoeld voor de bereiding van een oplossing.

De reikwijdte van het medicijn

gebruiksaanwijzing fastakInsecticide-instructie Fastak adviseert het gebruik van een emulsie om een ​​breed scala aan zuigende en knagende insecten te vernietigen die groenten en graangewassen infecteren.

Het medicijn is effectief tegen de volgende plagen::

 • bug is een schadelijke bug;
 • Colorado kever;
 • vlo;
 • cicade;
 • sprinkhanen;
 • dronkaard;
 • snuitkever;
 • blanke vrouw;
 • trips;
 • bladrol;
 • appelmot;
 • verkrachting bloem kever;
 • wrat;
 • erwt snuitkever;
 • bieten mijnwerker vlieg.

verwerking van groentebeddenFastak wordt gebruikt voor het spuiten van aardappelen, erwten en andere peulvruchten, zomer- en wintertarwe, gerst, koolzaad, suiker- en tafelbieten, luzerne, wijngaarden en appelbomen. Het is zowel effectief in het veld als in de tuin of in de moestuin.

Het voordeel van het pesticide is dat het niet alleen een insectendodend, maar ook een afstotend effect heeft – dat wil zeggen, het stoot ongedierte af en voorkomt dat het op planten verschijnt..

Bereiding van de oplossing en gebruiksaanwijzing Fastak

Fastak is ontworpen om een ​​werkende oplossing te bereiden, die op planten wordt gespoten bij de eerste tekenen van plagen..

Verbruikspercentages van Fastak zijn afhankelijk van het type cultuurgewas:

 1. Drunkards, bug, schadelijke schildpad, trips, krekels en bladluizen op gerst en tarwe – 1 ml per emmer water.
 2. Tripsen, erwtenluizen, graaneters op peulvruchten – 1 ml per emmer water.
 3. Vlooien, snuitkevers, bladluizen in kantine, suiker- en voederbieten – 2 ml per emmer water.
 4. Kruisbloemige vlooien, koolzaadkevers op koolzaad – 1 ml per emmer water.
 5. Witte kool, mot, lepel op witte kool – 1 ml per emmer water.
 6. Sprinkhanen op gazongrassen en weiden – 3 ml per emmer water.
 7. Coloradokevers op aardappelen – 1 ml per emmer water.
 8. Snuitkevers op rozen of rozenbottels – 3 ml per emmer water.
 9. Bladrollers, phylloxera in de wijngaard – 3 ml.
 10. Appelmotten en bladwormen aan een appelboom – 3 ml.

De werkoplossing moet onmiddellijk voor het verwerken van de planten worden bereid en 24 uur worden besproeid, dan verliest het zijn insectendodende eigenschappen.

Fastak kan zowel worden gebruikt voor de preventie van plagen als voor de vernietiging van insecten die al zijn verschenen. In het eerste geval wordt de behandeling van gewassen 1 keer uitgevoerd, in de tweede – tweemaal, met een interval van 8-9 dagen.

Volgens de gebruiksaanwijzing wordt Fastak in fasen bereid – allereerst moet een derde van het water in de tank worden gegoten, insecticide in de vereiste verhouding toevoegen en water toevoegen. Schud de oplossing daarna goed en spuit de planten met een spuitfles..

Verbruikstarieven Fastak

uniforme behandeling van planten

De verbruikssnelheden van het Fastak-insecticidepreparaat worden aangegeven in de instructies. Ze verschillen afhankelijk van het type cultuur:

 • tarwe en gerst – 0,12-0,14 liter per hectare;
 • tafel, suikerbiet – 0,22-0,23 liter per 1 hectare;
 • witte kool – 0,12-1,15 per hectare;
 • aardappelen – 0,08-0,09 liter per hectare;
 • peulvruchten – 0,22-0,25 liter per hectare;
 • appelbomen – 0,22-0,25 l per 1 ha.

Een insecticide wordt gebruikt om niet alleen velden, boomgaarden en moestuinen te behandelen, maar ook opslagfaciliteiten om voorraden en plantmateriaal te beschermen tegen ongedierte. In dergelijke gevallen wordt een oplossing bereid van 0,4-0,5 ml emulsie per 1 m².medicijn doseringstabel:

Na het verwerken van velden en huishoudelijke percelen is handwerk niet eerder toegestaan ​​dan 10 dagen, gemechaniseerd werk – 4-5 dagen. Graanvoorraden kunnen pas na 3 weken in een verwerkt magazijn worden geladen.

Toxiciteit en voorzorgsmaatregelen

voorzorgsmaatregelenFastak behoort tot insecticiden van de 2e klasse van toxiciteit. In geval van contact met open delen van het lichaam of slijmvliezen, kan het medicijn brandwonden of een sterke allergische reactie veroorzaken, daarom moet de behandeling van planten worden uitgevoerd met beschermende handschoenen, een gasmasker en een bril..

Niet roken, drinken of eten tijdens het werken met de insectendodende oplossing. Na de behandeling alle blootgestelde delen van de huid grondig wassen met warm zeepsop, werkkleding wassen met waszeep..

Het insecticide preparaat heeft 1 toxiciteitsklasse voor bijen, daarom mag de verwerking van velden, boomgaarden en moestuinen worden uitgevoerd op een afstand van minimaal 3 km van de bijenstal. Het is ook ten strengste verboden om Fastak te gebruiken voor het verwerken van fruit- en bessengewassen tijdens de bloeiperiode, omdat dit de dood veroorzaakt van bijen die stuifmeel van hen verzamelen..

Fastak heeft geen fytotoxisch effect – tijdens de verwerking hoopt het zich niet op in fruit of aarde en heeft het geen invloed op de vruchtbaarheid.

Fastak is een insectendodend preparaat dat effectief is tegen een breed scala aan plagen van tuin-, groente- en veldgewassen. De tool vernietigt niet alleen ongedierte, maar voorkomt ook hun uiterlijk, wat een afstotend effect heeft. Met inachtneming van de in de instructies vermelde verhoudingen en normen, is Fastak volkomen veilig voor mens en dier. Het is alleen nodig om te onthouden over het toxische effect van het medicijn op bijen..

Video-instructie voor het gebruik van Fastak

Adblock
detector