Frambozenrassen Gusar: beschrijving, aanplant en verzorging van planten

frambozen van de variëteit Gusar Onder de vele soorten heeft de Gusar framboos een speciale plaats. Het behoort tot de groep van zogenaamde “gouden graden”. De plant verschilt niet alleen in overvloedige vruchtvorming, maar ook in pretentieloosheid..

Frambozenrassen Gusar: beschrijving van de soort

hoogproductieve framboos Deze variëteit is gefokt voor teelt in zowel noordelijke als zuidelijke regio’s. De plant verdraagt ​​​​perfect strenge vorst en droge zomers. Zo’n framboos onderscheidt zich door een hoge opbrengst. Met de juiste zorg bereikt een volwassen struik 2,7 m hoog. De scheuten zijn lang, overvloedig bedekt met middelgrote bladeren. De platen zijn diepgroen met veel sneden. Struiken zijn sterk en redelijk verspreid.

De voordelen van de Gusar frambozenras:

  • goede weerstand tegen verschillende ziekten;
  • tolereert gemakkelijk plotselinge temperatuurschommelingen;
  • kan zowel rauw worden geconsumeerd als voor bereidingen;
  • heeft een hoge smaak;
  • gemakkelijk te vervoeren over lange afstanden.

Wat de worteluitlopers betreft, kunnen tot 10 van dergelijke scheuten uit één struik groeien. De bessen zijn middelgroot en hebben een rode tint. De vruchten zijn sappig en zeer aromatisch. Ze hebben allemaal een langwerpige vorm. Uit één struik kan tot 6,5 kg bessen worden geoogst. Het gewicht van één bes varieert binnen 3,5 g Gusar behoort tot vroegrijpe variëteiten..

Selectieregels voor zaailingen

zaailingen van frambozenrassen GusarAls u wilt dat uw inspanningen niet tevergeefs zijn, moet u allereerst het plantmateriaal correct kiezen. Een zaailing van hoge kwaliteit moet één scheut hebben van niet meer dan 1 cm dik.

Er moet ook speciale aandacht worden besteed aan het wortelstelsel. De lengte van de wortels van een gezonde zaailing is groter dan 15 cm en het grondgedeelte is binnen 45 cm.Kwaliteitsmateriaal kan worden gekocht in gespecialiseerde winkels.

Frambozen van de variëteit Gusar planten

frambozen plantenJe moet frambozen planten in gebieden die goed worden opgewarmd door de zon. Het gebied moet zo vlak mogelijk zijn. Lichte hellingen zijn toegestaan. Tegelijkertijd is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen meren in de buurt zijn en dat het grondwater zo ver mogelijk van het bodemoppervlak verwijderd is. Dit komt door het feit dat framboos Gusar geen te natte grond verdraagt.

Wat de grond betreft, deze moet van gemiddelde zuurgraad en licht zijn. In gebieden met een dicht substraat waar lucht en vocht niet goed door kunnen, wordt het niet aanbevolen om stekken te planten. Om ervoor te zorgen dat de plant goed wortel schiet en zo snel mogelijk een overvloedige oogst begint te geven, wordt het planten in de lente uitgevoerd..jonge frambozen van het ras Gusar

Regels voor het planten van frambozenstekken:

  1. Het wordt aanbevolen om stekken op een afstand van 40 cm . te plaatsen.
  2. Plantgaten moeten worden gegraven tot een diepte van 40 tot 50 cm.
  3. Er moet minimaal 2 m tussen de rijen zijn.

Stekken die in de herfst worden geplant, schieten in de meeste gevallen geen wortel, omdat ze niet goed tegen vorst kunnen.

Het is niet nodig om de zaailingen veel te verdiepen. Dit zal de wortelknoppen behoeden voor bederf..

Goede verzorging van frambozenstruiken

frambozen water gevenOm elk seizoen het maximale aantal bessen te verzamelen, moet u zich houden aan eenvoudige zorgregels. Het is voldoende om water te geven, evenals om de planten tijdig te snijden en te voeden..

Irrigatie van frambozen

Ondanks het feit dat de plant niet grillig is, is overvloedig water geven nog steeds noodzakelijk. Geef frambozen regelmatig water, vooral op droge dagen. Giet tot 3 emmers schoon water onder elke drie struiken..

Bodem mulchen

frambozen mulchenDit is een belangrijke procedure waarvan de sterkte van het wortelstelsel afhangt. Door de grond rond de scheuten te mulchen, krijgt de plant alle benodigde componenten en extra bescherming tegen oververhitting. Gebruik hiervoor compost, stro. Mest is ook een uitstekende optie. Minder vaak wordt voor deze doeleinden een mengsel van turf en humus gebruikt. De mulchbal moet binnen 5 cm . zijn.

Frambozen voeren

frambozen voerenPlanten moeten worden bemest met zowel minerale als organische mengsels. Houtas is een goede optie. De struiken moeten in de herfst worden bemest. Dit zal hen helpen om gemakkelijker vorst en overtollig vocht te doorstaan ​​​​tijdens het smelten van de sneeuw..

Scheuten snoeien

frambozen snoeienWanneer u voor frambozen zorgt, moet u speciale aandacht besteden aan het snoeien ervan. Verwijder in de late herfst alle vervormde, dunne en die takken waarvan de bessen zijn verzameld. Scheuten die niet ouder zijn dan 1 jaar moeten 35 cm van de bovenkant verwijderen.

Ook wordt de revisie van de takken in het vroege voorjaar uitgevoerd, nadat de sneeuw is gesmolten en de aarde goed is opgedroogd. In elke struik blijven 5 tot 7 gezonde takken over en de rest wordt bij de basis afgesneden..

Omdat de Gusar-variëteit zich onderscheidt door zijn snelle groei, moeten sommige scheuten de hele zomer worden gesnoeid. Die takken waarvan de hoogte 1,5 m heeft bereikt, worden met 30 cm ingekort.Als dit niet gebeurt, zal het erg moeilijk zijn om er goed fruit van te krijgen.

Frambozenhuzaar voorbereiden op de winter

In het vroege najaar, terwijl de takken nog flexibel genoeg zijn, bereid je je voor op de winter. Alle klemmen van de struiken worden verwijderd en de scheuten worden voorzichtig op het grondoppervlak gevouwen. Het wortelgedeelte is bedekt met een dikke laag stro of zaagsel. Van bovenaf is alles rijkelijk verpakt in speciaal materiaal. Zoek in het voorjaar een schuilplaats zodra de sneeuw smelt.

Methoden voor frambozenkouseband

frambozen latwerkOmdat de Gusar-variëteit tot een indrukwekkende grootte groeit, moeten de struiken worden vastgebonden. Als dit niet gebeurt, kunnen de scheuten breken..

De kousenband van de scheuten beïnvloedt de kwaliteit en grootte van de vrucht..

Manieren om frambozenstruiken te binden:

  1. Waaiervormig. De meest gebruikelijke methode die door een groot aantal tuinders wordt gebruikt. Hiervoor worden steunen gebruikt, die links en rechts van de scheuten worden geïnstalleerd. Ze moeten op een afstand van 5 tot 10 cm van elkaar worden geplaatst..
  2. Shpalernaya. In dit geval worden de steunen rond de hele omtrek geïnstalleerd en wordt er een gaas of sterke draden tussen getrokken. Alle scheuten zijn erop gefixeerd. Jonge twijgen worden aan de eerste rij vastgebonden. Het aantal draden neemt toe met de groei van scheuten en hun aantal.

Als alles goed is gedaan, zien de frambozenstruiken er netjes uit, waaruit gemakkelijk aromatische bessen kunnen worden geplukt. Frambozen van de variëteit Gusar zijn een echte versiering van de tuin. Enorme scheuten en kleurrijk fruit zullen alle voorbijgangers verrukken.

Zomerframbozenrassen Gusar – video

Adblock
detector