Frambozenras Giant - verzorgingsregels voor een uitstekende oogst

frambozenras Giant Een goede variëteit aan frambozen combineert grote bessen, zoete smaak en hoge opbrengsten. Aan al deze eisen wordt voldaan door de variëteit Giant frambozen, die populair is geworden bij veel zomerbewoners en tuinders. Met minimale zorg behaagt deze variëteit met een overvloed aan grote en smakelijke bessen, waarvan het gewicht 25 g kan bereiken..

Frambozenras Giant – kenmerken en kenmerken

hoogproductief frambozenras Giant De reus, ook wel Pride of Russia genoemd, is een hoogproductieve, vroegrijpe en grootbloemige variëteit van frambozen, begin jaren 90 gefokt aan het Moscow Institute of Horticulture door Russische fokkers onder leiding van V.V. Kichin. Het werd verkregen als resultaat van het kruisen van de soorten Shtambovaya-20 en Stolichnaya.

Kenmerken van Raspberry Giant:

 1. Het wortelstelsel is krachtig, vertakt.
 2. Stengels zijn dik, rechtopstaand en bereiken een hoogte van 1,5-2 m. Ze hebben geen doornen.
 3. De plant vormt tot 8-10 krachtige stengels voor het hele groeiseizoen, tot 6-8 worteluitlopers. Er worden tot 25-35 vruchten op gevormd, die geleidelijk rijpen.
 4. De bladplaten zijn groot, donkergroen, met een zachte fluwelen rand aan de bovenkant.
 5. Tijdens de bloeiperiode zijn de struiken bedekt met witte borstelvormige bloeiwijzen.
 6. Vruchten zijn robijnrood, langwerpig of kegelvormig, met dicht en sappig vruchtvlees en een aangename zoetzure smaak. Vruchtgrootte – 15-25 g.grote geurende bessen

De pluspunten van de raspberry-variëteit Giant zijn onder meer een uitstekende winterhardheid en een sterk immuunsysteem. Struiken verdragen gemakkelijk vorst tot -30 ° С.

Frambozen kweken

frambozen kwekenHet planten en verzorgen van Reuzenframbozen hebben verschillende kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden om een ​​goede oogst van heerlijke en zoete bessen te krijgen. U kunt in maart of de tweede helft van september beginnen met planten – maar minimaal 2-3 weken voor de eerste nachtvorst.

Voor het planten van frambozen is het raadzaam om gelijkmatig verlichte gebieden met weinig schaduw te kiezen. De reus groeit het beste op losse, vruchtbare of veengrond, zwarte aarde.

frambozenzaailingen planten

Stapsgewijs landingsschema:

 1. Frambozenzaailingen kunnen het beste worden gekocht in gespecialiseerde kwekerijen. Ze moeten minimaal 45 cm lang zijn, sterke witte wortels hebben en 4-5 sterke, goed ontwikkelde scheuten..
 2. Graaf het gebied een week voor het planten op, verwijder al het onkruid en voer het met mest of superfosfaat.
 3. Bereid plantgaten met een diameter van 50 cm voor op een onderlinge afstand van 40-60 cm.
 4. Giet een laag mest van 10-15 cm dik op de bodem van het gat.
 5. Plaats de zaailing op de mest, maak de wortels voorzichtig recht en bestrooi met aarde.

overvloedig water gevenGeef de zaailingen na het planten overvloedig water en giet er 3-4 liter water onder. Wanneer het volledig is opgenomen, voeg dan wat meer aarde toe, vorm een ​​kleine heuvel rond de struik en mulch het.

Regels voor de verzorging van frambozen Giant

druppelirrigatie van frambozenBij het verzorgen van de Giant frambozenras, moet je maximale aandacht besteden aan water geven, voeren en snoeien. De plant verdraagt ​​​​droogte goed, maar “houdt erg van” overvloedig water geven. Het is vooral belangrijk tijdens de bloei, besvorming en na de oogst. Geef de frambozen elke 5-7 dagen water, giet 3-4 emmers water onder elke struik.

Raspberry Giant heeft jaarlijkse voeding nodig. Direct na het planten worden jonge zaailingen gevoed met rotte mest. In het voorjaar wordt aanbevolen om kaliumzout, superfosfaat, toortsoplossing en stikstofbevattende verbanden toe te voegen. Herfst – as en formuleringen die fosfor en kalium bevatten.

frambozen op een latwerkGiant is een van de meest populaire soorten Russische frambozenselectie. Hij werd verliefd op veel zomerbewoners en tuinders vanwege het gemak van teelt, pretentieloze verzorging, goede vorstbestendigheid en steevast hoge opbrengsten van grote, sappige en zoete bessen..

Frambozenras Giant rijpt – video

Adblock
detector