Foto met een beschrijving van kersenplagen en methoden om ermee om te gaan

kers rijpt Kersenbomen trekken niet alleen mensen aan die spijt hebben van het eten van rijp fruit, maar ook insecten. Wat zijn kersenplagen en -bestrijding? Foto’s en beschrijvingen helpen je de vijanden van planten beter te bestuderen en manieren te vinden om ze te vernietigen.

Fruitbomen in onze tuinen krijgen steeds meer aandacht van insecten die bijna alle delen van de beplanting besmetten. Bladeren en eierstokken, bloemknoppen en reeds rijpe vruchten, kleine en grote takken hebben last van ongedierte. Met een massale aantasting van bladluizen, rupsen van verschillende soorten, kunnen bladrollersmijten ernstige schade aan de tuin toebrengen, verzwakken of zelfs vernietigen..

Welke ongenode gasten zijn het gevaarlijkst? Hoe kersen van ongedierte te behandelen, en wanneer is het beter om dergelijk werk uit te voeren??

Kersensnuitkever

kersensnuitkever Kleine, goud-roodachtige kevers tot 5 mm lang uit een vroege nerf voeden zich met kersenknoppen, jong blad en bloemen. En dergelijke schade spreekt van een ernstig gevaar voor ongedierte, maar snuitkevers minachten het gieten van fruit niet en eten de depressies tot op het bot op. Hier leggen kersenplagen hun eieren en uitkomende larven blijven verwoesting aanrichten door de zaadkern te vernietigen. Verwend fruit valt af en de larven van hen gaan de grond in, waar ze veilig verpoppen en wachten op de lente.

door snuitkever beschadigde kersIn het vroege voorjaar, wanneer de sneeuw is gesmolten, maar de knoppen nog niet zijn ontwaakt, kunnen kersenkevers handmatig worden afgeschud op geïmproviseerde materialen die onder de bomen zijn uitgespreid, verzameld en verbrand. Deze methode is handig als laaggroeiende variëteiten in de hel groeien, maar het is volkomen ongeschikt wanneer het ongedierte grote bomen van 5-7 meter hoog bedreigt.

Daarom is een meer competente en langdurige manier het apparaat van vangbanden. Ze zullen het planten niet alleen met aderen redden, maar ook gedurende het grootste deel van de zomer..

Wanneer snuitkevers aanvallen, worden ook chemische beschermingsmiddelen gebruikt, evenals folkmethoden. Hoe kersen in dit geval van ongedierte te spuiten? Moderne insecticiden helpen van kevers, die kronen, stengels en boomstammen irrigeren. De verwerking wordt uitgevoerd met een vroege nerf, na de bloei en in de herfst, bladvalveld.

Bovendien kunnen kersen worden behandeld met een dagelijkse infusie van geurige of apotheekkamille. Voor een emmer heet water heb je 100 gram plantaardig materiaal en een halve reep gemalen waszeep nodig.

Slijmerige en andere soorten bladwespen

slijmerige bladwespAls er larven op de bladeren verschijnen, die tegelijkertijd op slakken en rupsen lijken, bedreigt een slijmerige bladwesp de kers op de site. De kersenplaag die op de foto wordt getoond en de strijd ertegen moet onder de speciale controle van de tuinman staan.

Gladde groenzwarte larven worden niet groter dan 4 – 6 mm en verschijnen op jong blad. De bladwesp bevindt zich op het bovenste deel van de bladplaat en eet zijn sappige deel op, zonder de nerven en het onderste deel aan te raken. Als gevolg van een dergelijke blootstelling droogt het beschadigde weefsel snel en worden de bladeren aan de boom bedekt met vlekken die op brandwonden lijken. Massa-infectie leidt tot voortijdige bladval, verzwakking van planten en hun slechte overwintering. In de herfst komen de larven de grond binnen en in de lente vliegen ze naar buiten, worden volwassen, klaar voor de voortzetting van het geslacht door insecten.

Naaste verwanten van de beschreven plaag zijn niet minder gevaarlijk voor kersen: gele pruimen en bleekbenige kersenbladwespen. Ze beschadigen ook bladeren en eierstokken, en dichter bij de herfst gaan ze naar de grond en overwinteren ze veilig op een ondiepe diepte..

volwassen bladwesp insectTer bestrijding van de bladwesp worden insecticiden gebruikt als dit het rijpende gewas niet schaadt. Met minimale infectie worden de larven met de hand geplukt of afgewassen met een stroom water op een film of doek die onder een boom wordt uitgespreid.

In plaats van chemicaliën voor het behandelen van kersen tegen ongedierte, raden ervaren tuiniers aan een sterke infusie van rooktabak te nemen.

Kersenbladluis

kersenbladluizen en mierenIn de eerste zomermaand verschijnen kersen- of zwarte bladluizen op de toppen van jonge takken. Snel vermenigvuldigende kersenplagen in een kwestie van dagen bedekken de sappige delen van de scheuten in een dichte bal. Bladluizen voeden zich met plantensappen en leiden tot vervorming van de aangetaste bladeren en stengels. Als gevolg hiervan lijdt de tuin, de opbrengst daalt:

 1. Boomgroei stopt of stopt.
 2. Planten verzwakken en schimmelinfecties ontwikkelen zich gemakkelijk in gebieden die zijn beschadigd door bladluizen.
 3. Kans op oogst volgend jaar neemt af.

Wanneer de kersenplaag op de foto verschijnt, moet de strijd ertegen niet alleen bestaan ​​​​uit de behandeling met chemische preparaten, maar ook uit het naleven van landbouwtechnologie.

zwarte bladluisBelangrijk:

 • om de populatie tuinmieren die bladluizen naar gecultiveerde planten dragen te verminderen;
 • bekwame regelmatige snoei van zieke en vetmestende scheuten uitvoeren;
 • laat je niet meeslepen door de introductie van een overmatige hoeveelheid stikstofmeststoffen, die de vorming van jong gebladerte veroorzaken;
 • maak de stam schoon van oude bast en poets de stammen wit.

Naast het behandelen van kersen van ongedierte met behulp van insecticiden, zijn vangbanden effectief in de strijd tegen bladluizen, evenals het verwerken van aanplant met as- en zeepoplossing en infusie van mosterdpoeder.

Kersenvlieg

kersenvliegOgenschijnlijk ongevaarlijke vliegen kunnen niet minder kwaad. Kersenvlieg is bijvoorbeeld een gevaarlijke plaag van kersen, waardoor je bijna de hele oogst kunt verliezen. De door insecten gelegde larven voeden zich met fruit en bederven ze. Wanneer de kers op de grond valt, gaat het volwassen insect voor de winter in de oppervlaktelaag van de grond..

vliegenlarve in besMijnwerkersvliegen zijn niet minder gevaarlijk. Ze detecteren plagen van kersen langs de paden in de bladeren. De kronkelende tunnels in de bladplaten zeggen dat de gelegde eieren zijn veranderd in larven, klaar om te verschijnen en tegen de lente een nieuwe generatie volwassen insecten te worden. Bij een massale aantasting hebben de bladeren zoveel te lijden dat de boom zich niet goed kan voorbereiden op de winter, waardoor hij bevriest, ziek wordt en een lagere opbrengst geeft.larve passages

Meidoornvlinder, goudstaart en ander kersenplagen

Sinds het vroege voorjaar cirkelen niet alleen bijen over de kersenboomgaard, maar ook verschillende soorten vlinders. Ze jagen niet allemaal op nectar. Koolachtige meidoorn, goudstaart, kersenmot zijn levendige vertegenwoordigers van kersenplagen.

rups kersenmotRupsen van deze soorten eten actief knoppen en bladeren, dus het is belangrijk om de vijand zo vroeg mogelijk te herkennen en te bestrijden. In het rupsstadium worden insecten met de hand geoogst of met chemicaliën besproeid. Hoe kersen van ongedierte moeten worden behandeld, is aan de tuinman zelf. Maar bij het kiezen van een insecticide is het belangrijk dat de chemische stof langdurige bescherming biedt en het gewas niet schaadt..

Omdat veel vlinders erin slagen om twee of drie generaties per seizoen te geven, wordt de verwerking niet alleen in het vroege voorjaar uitgevoerd, maar ook in het uiterlijk van gebladerte, maar ook aan het einde van de zomer.

Kersenplaagbestrijding en preventiemaatregelen

ongediertebestrijdingHoe snel en effectief de moderne middelen om insecten te bestrijden ook zijn, de behandeling van kersen tegen ongedierte zal niet het gewenste resultaat opleveren als er geen competente preventie is.

Gevallen bladeren worden het hele seizoen regelmatig geplukt en vernietigd. Doe hetzelfde met gemummificeerde, onrijpe vruchten..

Kersenbestrijding, zoals op de foto, moet bestaan ​​​​uit het irrigeren van de planten met chemicaliën. Maar dit is verre van het hoofdpodium. Grote werken worden in het najaar uitgevoerd en omvatten:

 • snoeien van zieke, droge en beschadigde takken;
 • snijwonden, evenals scheuren in de schors en beschadigde gebieden met gomstroom, worden behandeld met tuinpek;
 • gevallen bladeren, takken en overgebleven vruchten worden zorgvuldig geplukt en verbrand;
 • de grond onder de bomen wordt losgemaakt en voorzichtig opgegraven;
 • bij het begin van het eerste koude weer wordt de tuin besproeid met een 5% ureumoplossing.

In het voorjaar wordt de conditie van de bomen nogmaals gecontroleerd en vindt een uitgebreide behandeling plaats tegen insecten en ziekten van fruitgewassen. Meestal worden voor dit doel systemische middelen gebruikt die effectief zijn tegen een hele reeks gevaren. Het is belangrijk om niet alleen de bomen zelf te irrigeren, maar ook de grond eronder. Na de bloei is overspuiten noodzakelijk. Een andere behandeling kan in de zomer worden gedaan..

Een tuin verwerken van een kersenvlieg – video

Adblock
detector