Foto met een beschrijving van de zonne-kersenpruimvariëteit Mara – wiresummit.org

049 143 517 7d7 fe9 bf8 cfe

kersenpruimenrassen Mara Kersenpruim van de Mara-variëteit is een veelzijdige bes die vers kan worden gegeten, verwerkt tot jam, compotes, geconserveerd en ook kan worden toegevoegd aan gebakken goederen. Voor degenen die het in hun tuin willen laten groeien, worden instructies voor het verzorgen van een plant als kersenpruim Mara, een beschrijving van de variëteit, foto’s van bomen en fruit aangeboden. Deze kersenpruim wordt beschouwd als een universele soort van late rijping, verdraagt ​​​​vorst goed en heeft een hoge weerstand tegen belangrijke fytoziekten..

Kerspruim Mara (Russische pruim) werd verkregen door kersenpruim en Chinese pruim te kruisen. Hybridisatie werd uitgevoerd door bestuiving. Al dergelijke hybriden werden Russische pruim genoemd, omdat het fokwerk in Rusland werd uitgevoerd.

Beschrijving van de variëteit

kersenpruimenbloesems De bomen zijn hoog en groeien vooral in de eerste levensjaren snel. De kroon is breed en spreidend, ovaal of rond van vorm. Bij het planten van zaailingen moet er rekening mee worden gehouden dat de takken zullen groeien en een ruimte innemen met een diameter van 2,5-3 m.

rijpingstijd van kersenpruimenras MaraDe vruchten zijn klein, elke bes weegt tot 25 g, maar door hun grote hoeveelheid brengt kersenpruim een ​​overvloedige oogst. Van één volwassen boom kan tot 40 kg fruit worden geoogst. Zowel de schil als het vruchtvlees zijn rijkgeel. De schil is dicht en beschermt het fruit betrouwbaar tegen beschadiging. De proevers beoordeelden de smaakkwaliteiten van het kersenpruimenras Mara met 4,2 punten op een vijfpuntsschaal, wat een goed resultaat is. De bessen smaken naar de klassieke kersenpruim, maar hebben een vage druivensmaak. Het enige nadeel is dat de steen moeilijk van het vruchtvlees te scheiden is, maar veel soorten kersenpruimen hebben dit probleem..

Regels voor het planten van bomen

een kersenpruimzaailing plantenVoordat u zaailingen koopt en ze in de grond plant, moet u vertrouwd raken met de basisregels voor de zorg voor Mara-kersenpruim, een beschrijving van de variëteit en een foto van het gewas. Bij het kiezen van de beste plaats om te planten, moet er rekening mee worden gehouden dat kersenpruim goed groeit en alleen in zonnige gebieden vrucht draagt. Bij onvoldoende verlichting verliezen de vruchten hun zoetheid en wordt de opbrengst aanzienlijk verminderd. Bomen zijn vorstbestendig, maar het is de moeite waard om rustige plekken in de tuin bij het huis of bijgebouwen te kiezen.

Om ervoor te zorgen dat de zaailingen beter wortel schieten, wordt de grond bemest met compost, kalium- of fosfaatadditieven.

Kersenpruim verdraagt ​​​​geen overvloedige watergift, dus vochtstagnatie in de grond moet worden vermeden. Als u zaailingen op een kleine heuvel plant, kunt u dit probleem voorkomen. De meest comfortabele grondsoorten zijn leem of zandige leem, maar de variëteit is niet bijzonder kieskeurig over de grond. De eerste oogst kan 2-3 jaar na het planten van de zaailingen worden verkregen..

Regels voor tuinonderhoud

jonge boompjes van de kersenpruimvariëteit MaraHet planten van kersenpruim Mara en het verzorgen van bomen is niet moeilijk, omdat de plant niet pretentieus is voor klimatologische omstandigheden. Water geven is matig, planten hebben alleen tijdens de droogteperiode extra vocht nodig. De jaarlijkse procedures omvatten kroonsnoei, het is beter om het in de lente uit te voeren, voordat de knoppen verschijnen. Alle takken worden verwijderd, behalve jonge sterke scheuten..

Vilba-variëteit als bestuiverDe kersenpruimvariëteit Mara is zelfvruchtbaar, dat wil zeggen dat het kruisbestuiving met andere variëteiten nodig heeft. De meest voorkomende bestuivers voor Mara-kersenpruim zijn:

  • kersenpruim variëteit Vitba;
  • vertegenwoordigers van een gewone in het wild groeiende variëteit.

Als het niet mogelijk is om extra bomen te planten voor bestuiving, kunt u een mengsel voor kunstmatige bestuiving kopen in speciale winkels..

Video over kersenpruimenras Mara