Exquise ui - groeien door zaailingen

ui Voor een goede gezondheid en een sterke immuniteit moeten er verschillende groenten in onze voeding aanwezig zijn. Een speciale plaats onder groenten wordt ingenomen door uien, die in bijna alle gerechten aanwezig zijn: groente, vlees, vis en andere. Daarom hebben veredelaars een breed scala aan variëteiten van deze smakelijke en gezonde groente ontwikkeld..

Maar relatief recent, niet meer dan 10 jaar geleden, begonnen zomerbewoners met het telen van tentoonstellingsuien. Dit is een gigantische salade-ui met een delicate lichtzoete smaak en vrijwel geen karakteristieke uiengeur. Zelfs degenen die voorheen helemaal niet tegen uien konden, werden fans van deze variëteit..

Het is een door Nederlandse veredelaars gekweekt eenjarig uienras dat op twee manieren kan worden geteeld: door te zaaien en door zaailingen. Als alles min of meer duidelijk is bij het zaaien, dan zijn er veel nuances in het kweken van zaailingen. In dit artikel zullen we nader bekijken hoe exibele uienzaailingen worden gekweekt..

Uienzaailingen kweken

Om een ​​goede oogst van voortreffelijke uien te krijgen, zoals op de foto, moet je van tevoren voor de zaailingen zorgen. Hiervoor moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Vruchtbare grond;
  • Hoogwaardig zaad;
  • Naleving van het lichte regime;
  • Regelmatig water geven;
  • Verharding voor ontscheping.

Daarom slaan we vruchtbare grond in een speciaalzaak in of oogsten we die in het najaar. We maken een geschikte bak klaar en zaaien uienzaden half februari in de grond. Giet hiervoor een laag aarde in de plantcontainer en bevochtig het oppervlak gelijkmatig van een sproeier met bezonken warm water. Nu zaaien we de zaden vrij dik en bedekken ze met een dun laagje aarde (0,5 -1 cm). We spannen de container vast met een film en laten hem op een warme plaats staan..

Jonge scheuten verschijnen binnen een week. Zodra dit is gebeurd, verwijderen we de film en stellen we de container bloot aan het licht. Om te voorkomen dat de zaailingen uitrekken en geel worden, hebben ze veel licht nodig. Daarom moeten de daglichturen voor uienzaailingen met enkele uren worden verlengd. Hiervoor kunt u fluorescentielampen gebruiken..

Naarmate de zaailingen groeien, is topdressing noodzakelijk. Zodra de eerste haken-bladeren recht zijn, brengen we complexe mest aan (1 theelepel per 1 liter water). Deze topdressing moet om de 14 dagen worden uitgevoerd tot het planten in de grond..

Wanneer het derde blad verschijnt, verkorten we de scheuten met 2/3 van hun hoogte, zodat de zaailingen niet gaan liggen en niet breken.

Een maand voordat we van boord gaan, moeten we jonge uien zonder mankeren harden. We halen de zaailingen op een loggia of buiten op een zonnige dag. De uithardingstijd geleidelijk verhogen van 10 minuten naar 1 uur.

Uienzaailingen planten

Gekweekte uienzaailingen kunnen niet eerder dan het tweede decennium van mei in de volle grond worden geplant. Op dit moment is nachtvorst al onwaarschijnlijk en zullen de zaailingen sneller wortel schieten in warme grond..

uien uitsnijden Voor het planten geven we de zaailingen overvloedig water zodat de aarden klomp goed doorweekt is en de jonge wortels minder beschadigd raken tijdens het verplanten. De wortels en groene scheuten zelf worden ook licht gesnoeid. En zodat de wortels niet uitdrogen, plaatsen we ze in een emmer vloeibare aarde of een kleipuree.

We planten uien gekweekt door zaailingen in watergaten, gemaakt op een afstand van 30 cm van elkaar. Het is noodzakelijk om een ​​afstand van 15-20 cm tussen de planten aan te houden.Uienzaailingen mogen niet worden begraven, het is voldoende om het witte deel van de stengel bij de wortelstok met aarde te strooien en goed aan te drukken met uw vingers.

Om ervoor te zorgen dat de jonge ui de volgende dag beter wortel schiet, moet deze worden bewaterd met een oplossing van humate.

Verdere verzorging van de ui bestaat uit regelmatig water geven en het losmaken van de rijafstanden. Het oogsten begint wanneer de basis van de stelen droog is en de veren naar de grond zijn gebogen..

Video over het kweken van uien exibel uit zaden

Adblock
detector