Effectieve folkremedies voor de coloradokever op aardappelen

Coloradokever op een aardappelstruik De coloradokever is een van de meest gemene tegenstanders van elke tuinman. Groentetelers behandelen aardappelknollen en planten gedurende het groeiseizoen meerdere keren met verschillende chemicaliën, maar behalen vaak niet het verwachte resultaat. Insecten blijven planten vernietigen en het gewas van frequent sproeien verzamelt veel giftige stoffen. Daarom gebruiken veel mensen liever uitsluitend folkremedies om aardappelen tegen insecten te beschermen..

Een reeks preventieve acties

Aardappelaanplant beschermd tegen de coloradokever De strijd tegen een aardappelplaag zal veel effectiever zijn als deze het hele jaar door wordt uitgevoerd, en niet beperkt tot slechts één groeiseizoen van het gewas. Het is belangrijk om voortdurend ongunstige omstandigheden te creëren voor de ontwikkeling en reproductie van insecten op uw site. Er is een bepaalde reeks preventieve acties voor elk seizoen..

Verse of verrotte walnootbladeren schrikken ongedierte goed af. In de herfst moeten ze over de hele site worden verspreid en vervolgens de tuin worden opgegraven. Het land ploegen aan de vooravond van een koudegolf zal een aanzienlijk deel van de insecten vernietigen, die geen tijd hadden om zich voldoende te verdiepen ter voorbereiding op de overwintering. Gedurende de winter is het noodzakelijk om houtas gelijkmatig op het tuinbed te strooien, wat een nadelig effect heeft op bladkevers en de grond verrijkt met nuttige vitamines (fosfor, kalium).

Verslagen plaagIn het voorjaar, voor het ontkiemen, moeten verschillende stukken rauwe aardappelen of hun schil in glazen potten (0,5-1 l) worden gedaan. De vaten moeten gelijk met het oppervlak van de grond worden begraven en gelijkmatig over het bed worden verdeeld. Dergelijke vallen moeten periodiek worden gecontroleerd en het ongedierte dat erin gevangen zit, moet worden vernietigd. Met deze methode kun je zelfs na het oogsten insecten lokken en verzamelen..

Tijdens het groeiseizoen moet u periodiek de toppen inspecteren en tijdig handmatige montage en vernietiging van ongedierte uitvoeren. Naast het ongedierte zelf, moeten hun larven worden verwijderd. En als de kevers op de aardappel goed genoeg zichtbaar zijn, dan is het soms niet makkelijk om de eieren te vinden. Insecten debuggen ze meestal aan de binnenkant van de bladeren..

Pasgeboren welpen zijn veel gevaarlijker dan oude individuen. Ze zijn in staat om in slechts één dag een groot gebied met planten te vernietigen. Daarom is het belangrijk om hun geboorte zoveel mogelijk te voorkomen..

Poederbescherming voor aardappelen

Aardappelstruiken afstoffenDeze oude volksremedie voor de coloradokever kan bij veelvuldig gebruik een volledig positief resultaat hebben. Verstrooiing van toppen en rijafstanden kreeg een tweede naam – “droog worstelen”, die de volgende methoden omvat:

  • Bladeren afstoffen met gezaaide houtas met een snelheid van 10 kg per honderd vierkante meter. De meest effectieve zijn dennen- en berkenessen.
  • Maïsmeel heeft de neiging om in volume toe te nemen bij interactie met vocht. Als het in de maag van een insect komt, begint het sterk te zwellen, wat zijn dood veroorzaakt.
  • De geur van vers dennen- of berkenzaagsel verspreid in de gangpaden schrikt bladkevers af.

Het wordt aanbevolen om de toppen in de vroege ochtend te strooien op bladeren die zijn bevochtigd met dauw of direct na regen. Veel zomerbewoners, op zoek naar nieuwe oplossingen, gebruiken cement en gipspleister om aardappelen te beschermen..

De beslissende factor bij het afstoffen is niet de hoeveelheid gebruikte materialen, maar de frequentie van de procedure.!

Aardappels sproeien met infusies en afkooksels

Jonge coloradokeverEr is een grote verscheidenheid aan oplossingen voor de bereiding waarvan natuurlijke grondstoffen worden gebruikt. Het verwerken van aardappelen van de coloradokever met dergelijke infusies zal het vee in de tuin aanzienlijk helpen verminderen.

Grondstoffen Benodigde hoeveelheid per 10 liter water. Kook methode Opmerking
Walnootbladeren 1 kg Giet er kokend water over, laat een week onder de deksel staan
Acacia schors 1 kg Droog en hak, laat 3-4 dagen op een koele plaats staan.
Uienschil 300 gram Giet er heet water bij, laat een dag onder druk staan
Paardebloem en paardestaartkruid 200 g van elk onderdeel Kook gedurende 15 minuten, het product is direct na afkoeling bruikbaar Gebruik de kant-en-klare bouillon in een concentratie van 0,5 l per 10 l water
Alsem 300 gram Meng met een glas houtas, bedek met heet water, laat drie uur staan
Knoflook 200 gram Hak de bollen en pijlen grondig, voeg warm water toe en laat een dag staan. Rijpe, maar niet verschrompelde bladeren zijn geschikt
Hennep 600 gram Kook gedurende 10 minuten, de afgekoelde oplossing is klaar voor gebruik Gebruik de bladeren van een bloeiende plant
Tabak 0,5 kg Aandringen voor twee dagen Droge wortels, stengels of tabakspoeder zijn geschikt. Het extract wordt verdund in een verhouding van 1:2
Bittere peper 100 gram Kook gedurende 2 uur, breng onmiddellijk aan na afkoeling
Stinkende gouwe 500 – 1000 gram Kook vers gesneden bladeren en stengels gedurende 10 minuten De bereide oplossing wordt gebruikt in een concentratie van 1:20

Hoe en waarmee aardappelen te besproeien is een puur persoonlijke aangelegenheid van elke groenteteler. Veel tuinders voegen zonnebloemolie, azijn, mosterd en andere specifieke ingrediënten toe aan hun oplossingen. Ongeacht de samenstelling zijn er een aantal regels en aanbevelingen voor de behandeling van tuingewassen met vloeibare preparaten:

  • Alle oplossingen moeten voor gebruik worden gefilterd om verstopping van het mondstuk van het spuitapparaat te voorkomen..
  • Sproeien moet worden uitgevoerd bij rustig weer in de vroege ochtend of avond (door blootstelling aan zonlicht verliezen de preparaten snel hun insecticide eigenschappen).
  • Het toevoegen van zeep of waspoeder aan de oplossing verbetert de hechting aan het bladoppervlak.
  • Ondanks de natuurlijke oorsprong van de componenten van het gebruikte middel, moet u ermee werken met inachtneming van alle veiligheidsmaatregelen.

Zeer effectief voor de behandeling van aardappelen van coloradokevers wordt beschouwd als een hulpmiddel dat op hun eigen basis is gemaakt. Ongeveer een halve liter pot insecten moet in 10 liter water worden geplaatst, afgedekt met een deksel. Na 5-7 dagen zal de oplossing verzadigd zijn met de nodige gifstoffen en zullen de “knaagdieren” naar de bodem van het vat bezinken. Een liter van dit insecticide wordt verdund met twee liter water..

Het spuiten van onverdunde aardappelen kan de toppen verbranden.!

Buren die “gestreept” niet tolereren

KnoflookColoradokevers hebben goed ontwikkelde snuffelreceptoren, dus ze houden er niet van om in gebieden te leven waar penetrante geuren de overhand hebben. Om dergelijke omstandigheden in hun tuin te creëren, wisselen sommige groentetelers aardappelrijen af ​​met aanplant van andere gewassen. Een van de meest “onbeminde” plagen zijn uien, knoflook, bonen en bonen. Sommige planten geven alleen een penetrante geur af als ze bloeien. Het is gebruikelijk dat ze aardappelplantages rond de omtrek planten. Calendula, koriander, violet en hennep hebben goede afschrikkende eigenschappen. Toegegeven, de teelt van de laatste is bij wet verboden..

Kenmerken van ongediertebestrijding

Kever beschadigde aardappelstruikColorado-bladkevers zijn erg thermofiel en leggen hun larven het liefst in goed verlichte en door de zon verwarmde gebieden. Het is opgevallen dat op schaduwrijke plaatsen de toppen veel minder door insecten worden gegeten. De plaag verwijst ook dubbelzinnig naar verschillende soorten aardappelen. Allereerst eten kevers struiken van vroege gewassen, waarvan de bladeren en stengels meestal niet sterk genoeg zijn.

Om kevers op aardappelen kwijt te raken, is het raadzaam om ‘s nachts verschillende methoden te gebruiken. Het ongedierte heeft het vermogen om zich aan te passen aan bepaalde medicijnen en omstandigheden, dus men kan niet worden beperkt tot één specifieke manier, hoe effectief het ook zou zijn.

Het gevecht zal veel effectiever zijn als je insecten vernietigt, niet alleen in jouw gebied, maar ook in de grootst mogelijke straal ervan. Daarom is het in dergelijke zaken belangrijk om te communiceren met de eigenaren van aangrenzende percelen, kennis en ervaring te delen, gemeenschappelijke oplossingen te zoeken voor het verwijderen van kevers op aardappelen en alle “anti-Colorado” -operaties in dezelfde tijdsspanne.

Hoe zich te ontdoen van de Coloradokever folk remedies – video

Adblock
detector