Een tomaat Honingdruppel kweken: planten en goede verzorging

groeiende tomaat honing drop Het kweken van een tomatenhoningdruppel is erg populair bij tuinders. Als u de plant correct plant en de eenvoudige verzorgingsregels volgt, kunt u een hoogwaardige en overvloedige oogst krijgen. Deze variëteit aan tomaten is niet veeleisend. Daarom, om te bereiken wat u wilt, moet u water geven en de vereiste hoeveelheid meststoffen toepassen..

Honingdruppel: kenmerken en beschrijving van de variëteit

lange tomaat Variëteit Honingdruppel behoort tot dezelfde groep als kers. Deze variëteit aan tomaten vormt struiken van indrukwekkende grootte, die, wanneer ze in het open veld worden gekweekt, 1,5 m bereiken, en in kassen – 2 m. Op elke tak zijn 10 tot 15 vrij grote vruchten gebonden. Vaak varieert hun gewicht van 12 tot 15 g, maar er zijn tomaten van 30 g Rijpe tomaten met een felgele tint, die lijkt op een peer of hangende druppels barnsteen in hun contouren. Naast hun honingkleur onderscheiden ze zich ook door een bijzondere zoetheid..

Vanwege het hoge suikergehalte wordt honingdruppels van cherrytomaten vaak gebruikt om jam te maken.

Een van de belangrijkste voordelen van de variëteit:

  • het kan worden vermeerderd door zaden die zijn geoogst van rijpe tomaten;
  • het aantal ontkiemde zaden bereikt 95%;
  • tomaten hebben een aangename smaak en aroma;
  • ze zijn geschikt voor verse consumptie en voor voorbereidingen voor de winter;
  • de plant heeft een hoge opbrengst.

Zoetige tomaten zijn heerlijk vers. Met hun felle kleur versieren ze elke salade en worden ze een onvervangbaar onderdeel van het bijgerecht. Dergelijke tomaten worden toegevoegd aan sappen en soepen. Ambervruchten in potten zien er niet minder mooi uit. Zeker als je kleine rode en gele tomaten tegelijkertijd kunt bewaren..

De honingdruppel heeft zijn nadelen. Vanwege hun hoogte moeten de struiken worden geknepen. Tomaten moeten worden vastgebonden aan een stabiele ondersteuning, tijdig worden bewaterd, niet vergeten te voeren en ook in een geschikte grond voor hen worden geplant..

Tomaten Honingdruppel: planten, selectie van zaden en selectie van grond

verzameling zadenOm een ​​goede oogst te krijgen worden zaailingen in de eerste week van maart gezaaid. Volwassen planten worden in het late voorjaar of begin juni overgeplant in een kas of open bedden.

Bodemselectie en verlichting

vruchtbare grond voor tomatenDe honingdruppel is behoorlijk veeleisend voor het substraat. Het land voor haar moet alleen voedzaam worden ingenomen. De beste optie is een lichte grond gemaakt van een mengsel van aarde en zand, aangevuld met compost. Eens in de 7-9 dagen moeten de bedden worden gewied, onkruid verwijderen en de grond losmaken. Om het kiemingsproces van granen te versnellen, wordt aanbevolen om meststoffen op basis van kalium- en fosforverbindingen aan de bodem toe te voegen..

Bij bewolkt weer moeten zaailingen extra worden verlicht met lampen, anders heeft dit een negatief effect op jonge tomaten..

bodemsamenstelling verbeterenDoordat de Honey Drop erg kieskeurig is over de grond zal je in de kas voor de teelt elk jaar de toplaag van de aarde moeten vervangen.

De keuze van plantmateriaal

plantmateriaalOm een ​​jonge plant te laten groeien, kun je zowel gekochte als zelf verzamelde zaden van rijp fruit gebruiken. Om plantmateriaal te bereiden, volstaat het om de tomaten te snijden, het vruchtvlees door een zeef te malen en grondig onder stromend water af te spoelen. De resulterende zaden worden gedroogd op papier of servet. Daarna worden ze verzameld in papieren zakken en op een donkere plaats bewaard, zodat insecten of knaagdieren er niet bij kunnen komen..

De zaden geven de meeste ontkieming in de eerste 3 jaar na het verzamelen, maar ze kunnen tot 7 jaar worden bewaard..

Zaden planten

tomatenzaden zaaienVoordat u doorgaat met het zaaien van zaden, moeten ze worden behandeld met een oplossing van waterstofperoxide of kaliumpermanganaat. Daarna worden de korrels in een vochtig grondmengsel geplaatst, met een diepte van ongeveer 2 cm, de containers worden bedekt met polyethyleen totdat de eerste scheuten verschijnen. Zaailingen moeten worden gekweekt bij een temperatuur van +22 – +250 C. Na een week of 10 dagen moeten jonge spruiten onder de grond verschijnen.

Een tomaat Honingdruppel kweken: plantenverzorging

tomaten zaailingenNadat de eerste bladeren verschijnen, moeten de planten worden gedoken. Containers met zaailingen worden goed bewaterd, waarna elk exemplaar in een aparte container (pot, container, glas) wordt geplant. Bij het duiken van tomaten is het aan te raden om de hoofdwortel iets in te korten (knijpen). Hierdoor kan het wortelstelsel zich goed ontwikkelen en veel nieuwe wortels vormen. Bij het planten wordt de stengel van de plant langs de onderste bladeren verdiept in de grond.

Zaailingen planten in de volle grond

een honingdruppel in de volle grond plantenVoordat zaailingen op hun vaste plaats worden geplant, moeten jonge planten worden voorbereid op nieuwe omstandigheden – verharding. Om dit te doen, worden dozen met tomaten enkele uren in de frisse lucht verwijderd. Ze worden eind mei in de kas geplant. Als het de bedoeling is om de Honey Drop meteen in de tuin te laten groeien, dan wordt de aanplant helemaal eind mei of zelfs begin juni uitgevoerd..

Zaailing plantschema

hoge tomaten plantenTomaten planten Een honingdruppel is nodig volgens het schema 40 x 70 cm. Maar de afstand tussen de rijen tomaten kan worden verkleind tot 40-45 cm. Dit heeft geen invloed op de opbrengst, het aantal vruchten zal niet afnemen, maar dit aanpak zal het gebied op de site aanzienlijk besparen.

Water geven en bemesten

regelmatig water gevenTomaten van deze variëteit hebben regelmatig, systematisch water nodig. Het is het beste om de procedure om de 6-7 dagen uit te voeren. Water voor irrigatie moet bezinken en opwarmen.

Als meststof moet u verbindingen gebruiken die organisch materiaal en verschillende mineralen bevatten. Voor het toevoegen worden de korrels verdund in water bij kamertemperatuur. Eens in de twee weken de zaailingen water geven, zowel in kassen als in de bedden..

Om ervoor te zorgen dat de struiken niet breken, is het noodzakelijk om speciale steunen te installeren. Zowel kas- als tuinexemplaren zijn vastgebonden. In de kas worden verticale of horizontale hekjes geïnstalleerd. In de bedden hebben tomatenstruiken een lagere hoogte, dus ze zijn vastgemaakt aan een net of houten pinnen.

Vergeet ook de vorming van planten niet. Om een ​​goede oogst te krijgen, blijven er 2-3 stengels aan de struiken, en de rest wordt afgesneden.

De variëteit Honey Drop heeft veel voordelen en slechts kleine nadelen. Daarom is dit type tomaat erg populair bij zomerbewoners..

Adblock
detector