Een mini-moestuintje op de vensterbank is het hele jaar door vitamines

groenten op de vensterbank Het menselijk lichaam heeft zowel in de winter als in de zomer vitamines nodig. Bovendien wil iedereen er zeker van zijn dat de groenten die we op de markt kopen veilig zijn en op de juiste manier worden geteeld. Maar niemand kan ons zo’n garantie geven en we twijfelen steeds meer, want zelfs de geur van dille en peterselie van de markt in de winter is niet hetzelfde als we gewend zijn..

Het belangrijkste is dat er een uitweg is – dit is een mini-moestuin op de vensterbank, die het gebrek aan vitamines voor het hele gezin zal helpen opvullen. Bovendien zullen prachtig ontworpen groene potten of trays versieren en veel zuurstof geven, waardoor de lucht ververst..

Groene gewassen voor een mini-moestuin op de vensterbank

Om alles te laten werken met een minituin op de vensterbank, moet je de juiste gewassen kiezen, dat wil zeggen, gewassen die niet veel licht nodig hebben, zijn pretentieloos qua temperatuur. Deze planten omvatten groene gewassen..

potgroenten

Bijvoorbeeld:

 • ui – groene uien groeien goed in een minituin, terwijl je zowel zaden van meerjarige uien als gekiemde bollen kunt planten;
 • waterkers – kenmerkt zich door snelle kieming, kan worden gekweekt op een raam op het noorden, de eerste oogst kan in twee weken worden verwijderd;
 • spinazie ook een goede optie voor salade. Deze cultuur heeft veel licht en een comfortabele koele temperatuur nodig (om niet naar de pijl te gaan). Voor het planten moeten de zaden eerst worden geweekt;
 • bladsalade vereist meer aandacht, het heeft veel licht en koelte nodig, evenals tijdig water geven, maar het groeit snel en er is veel;
 • Dille moeten worden gekweekt in een doos, die op een koele plaats moet staan, ontkieming niet eerder dan twee weken;
 • peterselie zaden moet een dag voor het planten worden geweekt, peterselie kan op een loggia worden gekweekt, het houdt van de kou.

Naast deze bekende planten kun je munt, selderij, mosterd, basilicum en andere kruiden kweken, kiezen wat je lekker vindt in salade en smaakmakers.

Een paar tips voor een goede oogst in de mini-moestuin op de vensterbank

 1. De temperatuur mag niet meer dan 20 graden zijn in de kamer waar je een moestuin op de vensterbank hebt georganiseerd, greens houden niet van warmte.
 2. Groene gewassen moeten groeien in een vochtig microklimaat, dus moeten ze vaak worden bespoten..
 3. Als je een minikas hebt ingericht en planten uit een ijzig raam hebt gered, til dan vaak de luchtfilm op zodat de stelen niet rotten.
 4. Het is beter om vloeibare meststof te gebruiken en de bodemcomposiet te maken – de helft van de aarde met compost of kant-en-klare grond voor het kweken van groen.
 5. Koop fluorescentielampen, met een gebrek aan verlichting, vooral in de winter compenseren ze het zonlicht.

Recensies van degenen die een minituin op de vensterbank hebben geregeld, geven aan dat dit kan en moet. Ga ervoor en je zult slagen.

Video over de tuin op de vensterbank

Adblock
detector