Gevormde struik Om in de herfst grote trossen smakelijke druiven te krijgen, is het noodzakelijk om de plant tijdens de ontwikkeling van de struik systematisch te verzorgen, te voeren en te beschermen tegen ongedierte. Met de ervaring van het verbouwen van gewassen, kennis van de basisregels en het verhogen van de opbrengst van de plantage en de vorming van de wijnstok komt.

De structuur van de struik en het doel van het vormen van de kroon

Bovengronds deel van een wijnstok De druivenstruik bestaat uit een wortelstelsel en een ondergrondse stengel. Boven het grondoppervlak bevindt zich de verticale stam of kop van de struik. De stam wordt gevormd in gebieden waar het niet nodig is om de struik voor de winter te bedekken. Voor een bedekkende struik is een stengel niet nodig en vanaf de kop zijn er mouwen, een overblijvend deel van de struik. De wijnstok verlaat de mouwen, de takken waarop het gewas wordt gevormd.

Bush-formatieHet doel van de vorming van wijnstokken is het bereiken van productiviteit. Dat wil zeggen, de voeding van de struik moet gericht zijn op het verkrijgen van bessen. Om een ​​oogst van hoge kwaliteit te verkrijgen, is het nodig om zoveel eierstokken aan de struik te laten als de plant zal voeden en tot een volwassen staat zal brengen. Daarom is het tijdens het seizoen nodig om, naast water geven, bemesten en verwerken, een struik te vormen zodat elk blad wordt verlicht en voor de oogst werkt..

Druiven snoeien en zorgen voor de wijnstok

In verschillende perioden van ontwikkeling voert het snoeien en knijpen van de wimpers verschillende taken uit. Meestal wordt er in drie fasen gewerkt:

  • snoeien van druiven in het voorjaar;
  • groene operaties;
  • herfst snoeien van druiven.

Als u niet snoeit, de struik regelmatig knijpt, wordt deze wild, neemt de opbrengst af. In sommige gevallen wordt de struik echter gevormd volgens zijn vereisten. Voor een struik met een decoratieve vorm mag de wijnstok niet inkorten en rond het frame van de schuilplaats kronkelen, maar dan zal de oogst erop een secundaire, niet de belangrijkste factor zijn.

De wijnstok snoeien in het voorjaar

Druiven snoeien in het voorjaarHet snoeien van druiven in het voorjaar na het verwijderen van de winteropvang bestaat uit het reviseren van de overwinterde wijnstok. Op dit moment wordt de toestand van de overwinterde struik beoordeeld. Nog voor het begin van de sapstroom wordt met scherp gereedschap en speciale technieken de sleeve gevormd en de wijnstok geprepareerd. Hier wordt het verwijderen van zwakke scheuten uitgevoerd, in de eerste jaren van de ontwikkeling van de stam worden mouwen gevormd waarop in de toekomst wijnstokken groeien. De taak van de meester is om de plant correct te snijden en te vormen om het pad van de sapstroom van de huls naar de wijnstok niet te verstoren..

Controle van de veiligheid van de wijnstok in de winterTegelijkertijd wordt de hele toestand van de struik beoordeeld voor winterbehoud. Afhankelijk van de mate van bevriezing ontstaat er een stengel.

Bij het snoeien van druiven in de lente moet eraan worden herinnerd dat dit een chirurgische ingreep aan een boom is, daarom moet u met gedesinfecteerde instrumenten werken en wonden sparen.

Nadat er scheuten op de takken beginnen te verschijnen, blijven de sterkste over en één voor één breekt de rest uit. Vanaf het begin wordt een struik gevormd met het optimale aantal takken, die voldoende verlichting en kracht moet hebben.

Zomer wijnstok zorg

Zomer vormgeven van druivenTuinders weten uit ervaring hoe ze een wijnstok correct moeten vormen. Er wordt aangenomen dat je de kenmerken van elke plant moet kennen en er tijdens het werk mee moet praten. Het vormingswerk bestaat uit de volgende bewerkingen:

  • snoeien van de wijngaard in juni;
  • knijpen in de romp;
  • regeling van borstels;
  • wijnstokken jagen.

ZomerstruikvormingDruiven snoeien in de zomer na de bloei is om de opbrengst te reguleren. Hoe minder borstels de wijnstok voedt, hoe voller en smakelijker ze zullen zijn. Het is noodzakelijk om een ​​​​balans te vinden om de struik niet te overbelasten en een goede oogst te krijgen. Oogstvorming komt met de ervaring van gewasbeheer.

De opbrengst wordt weer genormaliseerd na de vorming van de borstels, waardoor een of twee van de allereerste borstels met gegoten bessen op de scheut blijven. In dit geval worden kleine eierstokken verwijderd. De procedure wordt uitgevoerd op een moment dat de bessen nog zo groot zijn als erwten..

Eind juni worden de scheuten ingekort door te knijpen, waardoor er vijf bladeren boven elke tros druiven overblijven, wat voldoende is om een ​​​​oogst te vormen. Tegelijkertijd worden alle stiefkinderen die in de bladoksels verschijnen verwijderd, waardoor alleen die overblijven die nodig zijn voor de vorming van de wijnstok in de zomer. In juni worden de uiteinden van de wijnstok geknepen om de groei te beperken. In dit geval zal het grootste deel van het voedsel worden herverdeeld naar het vullen van druiven. Die jonge scheuten die ter vervanging groeien, worden echter niet ingekort..

Voortdurend tijdens de zomer is er een kousenband van scheuten aan het latwerk voor druiven, nadat ze meer dan 20 cm boven de onderste laag van de draad zijn gegroeid.Tegelijkertijd wordt de toestand van verlichting van elk blad waargenomen. De teler vindt het belangrijkste in het gewasbeheer om de groenmassa te reguleren, de plant water te geven en te voeden tijdens:.

Zomer druiven snoeienEen andere agrotechnische techniek die de rijping van borstels versnelt, is het jagen op wijnstokken. Dit betekent dat alle toppen van de linker scheuten worden verwijderd, waardoor er 13-15 bladeren overblijven. In deze omstandigheden begint de intensieve ontwikkeling van stiefkinderen in de bladoksels. Stiefzonen moeten regelmatig worden verwijderd. De video aan het einde van het artikel helpt je de basistechnieken van het slaan van druiven in de zomer onder de knie te krijgen.

Vorming van een wijnstok zonder een standaard druivenstruikOok onder wijnbouwers zijn er tegenstanders van het gebruik van munten. Ze wijzen op het feit dat telen zonder het gebruik van wijnstokverkorting de groei van de wortelmassa bevordert. Ze stellen dat de plant minder ziek is en de bessen lekkerder zijn. Betwistingen zijn echter alleen mogelijk met betrekking tot wijngaarden die zonder beschutting worden verbouwd. Voor stengelloze variëteiten is de vorming van de wijnstok in de zomer verplicht.

Topdressing en verwerking van wijnstokken

Tegelijkertijd wordt in de tweede helft van de zomer stikstofbemesting uitgesloten en vertraagt ​​​​de groei van groen. Fosfor-kaliumvoeding gaat door, het verbetert de vulling, de smaak van de druiven en verhoogt de winterhardheid van de teelt. Asvoeders van de stam worden bijzonder op prijs gesteld.

Voor een betere verlichting van de struik, die al zijn kracht begint te verliezen door de zonnestralen, wordt drie weken voor de oogst een deel van de bladeren van de wijnstok verwijderd, waardoor de trossen maximaal worden verlicht. Zorg ervoor dat u de bladeren aan de onderkant van de struik en van de trossen verwijdert. Luchten sluit de mogelijkheid van schimmelziekten uit, die vooral wijdverbreid zijn tijdens de nachtelijke koudegolf en groeien.

De zorg voor de wijnstok zou onvolledig zijn als het geen activiteiten omvatte zoals het bestrijden van schimmelziekten en insectenplagen. Ziekten van druiven die het kunnen vernietigen, zijn oidium en meeldauw. Daarom, als een karakteristieke plaque of vlekken op de bladeren aan de achterkant verschijnen, is het noodzakelijk om te behandelen met fungiciden. Meestal wordt een preventieve behandeling met Topaz uitgevoerd.

Insectenplaag druivenmijt wordt verwijderd met insecticide preparaten. Drie weken voor de oogst is elke verwerking echter verboden. Tijdens het seizoen worden driemaal preventieve behandelingen van de wijngaard uitgevoerd. Bij de eerste tekenen van schimmelziekten wordt de hele tuin behandeld.

Hoe druiven snoeien in de herfst?

Herfst snoeien van druiven en voorbereiding voor overwinteringHerfstverzorging voor een wijnstok is om hem goed voor te bereiden op overwintering. Hoe druiven in de herfst worden gesnoeid en de wijnstok wordt voorbereid op overwintering in elke klimaatregio wordt anders bepaald. Standaardstruiken vereisen de voorbereiding van de wijnstok tijdens de periode dat de bladeren eraf vallen. Knip vervolgens alle zwakke scheuten uit, verwijder hun jonge groene delen. De wijnstokken worden voorzichtig van de steunen verwijderd, in bundels gebonden en in speciaal voorbereide groeven geplaatst. In deze buis, bedekt met turf, gebladerte en aarde, wachten de wijnstokken het volgende jaar om de levenscyclus te herhalen.

Zomer jagen op wijnstokken – video