Dwergkers Kostbaar karmijn is een geweldige vondst voor kleine zomerhuisjes

dwergkers kostbare karmijn Cherry Precious Carmine (Carmine Jewel) is een populaire variëteit met grote vruchten van Canadese veredelaars. Het werd gefokt voor de teelt in regio’s met continentale klimaten – hete zomers en koude, strenge winters. Kostbaar karmijn is niet opgenomen in het staatsregister van Rusland, maar dit belette niet dat het onder tuinders grote populariteit kreeg. Dankzij compact formaat, uitstekende weerstand tegen ziekten en extreme weersomstandigheden, consistent hoge opbrengst kon Carmine Jewel-kers een eervolle plaats innemen in Russische tuinen.

Cherry Precious Carmine – Belangrijkste kenmerken en beschrijving

dwerg kersenbloesems Kostbare karmijn Kersenvariëteit Precious Carmine werd in 1999 gefokt aan de Universiteit van Saskatchewan, Canada. De “ouders” voor de nieuwe variëteit zijn steppen en gewone kersen. De hybride erfde hun beste eigenschappen – compactheid, uitstekende winterhardheid, pretentieloze teelt en hoge opbrengst.

Beschrijving van het kersenras Kostbaar karmijn:

 1. Kers ziet er meestal uit als een struik, waarvan de hoogte niet groter is dan 180-200 cm.
 2. De kroon is compact, rond, goed bladachtig.compacte lage boom
 3. Bladplaten zijn ovaal of eivormig, donkergroen van kleur, met een glad, glanzend oppervlak.
 4. Rijpe vruchten hebben een karmijnrode kleur, dat wil zeggen een felrode kleur, die tijdens het rijpen donkerder en meer verzadigd wordt. Bessen zijn ovaal, iets afgeplat.
 5. De gemiddelde massa rijpe bessen is 2,5-3,5 g. De smaak is aangenaam, zoet, met een lichte zuurheid.rijpe kersen
 6. De eerste vruchten verschijnen 3-4 jaar na het planten aan de boom, maar een volledige oogst kan niet eerder dan 6-8 jaar later worden geoogst. Afhankelijk van de groeiomstandigheden is de opbrengst aan kersen 12-15 kg per boom.
 7. Het ras onderscheidt zich door een hoge vorstbestendigheid – het verdraagt ​​​​gemakkelijk vorst tot -45 ° С.

Zelfvruchtbare kers Kostbaar karmijn heeft geen bestuivers nodig. Daarom kan het alleen op een afgelegen plek worden geplant – zelfs in dergelijke omstandigheden verandert meer dan 65-75% van de bloemen in fruit.

Kersenteelt Kostbare Karmijn

Kersenteelt kostbaar karmijnDe belangrijkste eigenschappen van kersen zijn kostbaar karmijn, dat de aandacht van tuinders trekt door hun hoge vorstbestendigheid, pretentieloze zorg en constant hoge opbrengsten, zelfs in barre klimatologische omstandigheden. De boom heeft een nette dwergvorm, dus hij hoeft niet te worden geënt en het oogsten kost niet veel tijd.

baby die kersen eetDe dwergkers Carmine Jewel is een nieuwe en relatief zeldzame variëteit, daarom zijn de zaailingen ervan alleen te vinden in gespecialiseerde tuinbouwkwekerijen. U kunt in het voorjaar, in de tweede helft van april of begin mei beginnen met het planten van een boom. In de zuidelijke regio’s kunnen kersen in de herfst worden geplant. Tijdens de warme winter slagen ze erin zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden en wortel te schieten..

Voor het planten van kostbare karmijnrode kersen, is het het beste om vlakke, goed verlichte gebieden te kiezen, beschut tegen de doordringende wind. Het is onwenselijk om miniatuurbomen in de schaduw van hoge gebouwen of hekken te plaatsen.

Zaailing voorbereiding

gekocht dwerg kersenboompjeVoor het planten van Carmine Jewel-kersen, moet je jaarlijkse zaailingen kiezen – ze schieten sneller wortel en passen zich aan een nieuwe plek aan. Onderzoek de zaailing zorgvuldig om de ontluiking te bepalen.

Hij bevindt zich 12-15 cm boven de lijn van de wortelhals, waarbij de stam iets naar de zijkant afwijkt. Als dit teken afwezig is, staat er een zaailing voor je en geen variëteitzaailing..

Voor het planten kunt u het beste zaailingen gebruiken met een hoogte van minimaal 80-85 cm, met 4-8 scheuten van ongeveer 18-20 cm lang.Het wortelstelsel moet gezond en goed ontwikkeld zijn. Wanneer gebogen, mogen de wortels niet breken.

Dompel een paar uur voor het planten het kersenwortelsysteem in een oplossing van Epin of een ander groeistimulans. Dompel hem vervolgens in een slurry van klei en begin direct met planten terwijl de klei zacht blijft..

Een zaailing planten

kersenzaailingen plantenVoor het planten van Cherry Precious Carmine, moet je gebieden kiezen met vruchtbare en gedraineerde grond, bij voorkeur leemachtig, met gemiddelde of neutrale zuurgraad. Als het wordt verhoogd, wordt de grond gedeoxideerd met kalk..

Aanplantschema voor jonge boompjes:

 1. 3-4 weken voor het planten, bereid de site voor – graaf op, verwijder onkruid en plantenresten, voeg verrotte mest toe.
 2. Bereid plantgaten voor 80-100 cm diep en dezelfde breedte.
 3. Bereid afzonderlijk een mengsel van tuingrond, turf, zand en rotte compost voor. Bovendien kunt u een glas houtas toevoegen. Meng alles goed en voeg toe aan de bodem van het gat..
 4. Rijd een houten pin in het midden van het gat.
 5. Laat de zaailing zakken, maak de wortels voorzichtig recht en bind hem aan de paal.
 6. Vul het gat met aarde en stamp aan.

Na het planten de zaailing overvloedig water geven met warm, bezonken water. Laat bij het planten van meerdere kersenbomen een afstand van minimaal 3 m tussen hen. Bedek de stamcirkel na het besproeien met een dikke laag mulchmateriaal – maai gras, gebladerte, turf of stro.

Kersenverzorgingsregels Kostbare karmijn

verzorging van dwergkersen

Het planten en verzorgen van Carmine Jewel-kersen bestaat uit standaard agronomische maatregelen:

 • water geven;
 • dressing;
 • trimmen;
 • kroonvorming;
 • preventie en bestrijding van ziekten en plagen.

rijpe kersen Kostbare karmijn

Basisregels voor het verzorgen van kersen:

 1. Water geven. Bij warm weer wordt de boom 2-3 keer per week water gegeven. Bij langdurige regenval moet het aantal gietbeurten worden verminderd. Tijdens de vruchtzetting is het voldoende om de kersen één keer per week te bevochtigen. Voor elke boom worden minimaal 4-5 emmers warm, bezonken water gebruikt.
 2. Topdressing. In het voorjaar moeten kersen worden gevoed met stikstofhoudende meststoffen, die zorgen voor een snelle groei van groene massa. Tijdens de vorming van eierstokken wordt bemesting op basis van kalium en fosfor gebruikt..
 3. Snoeien. In de herfst, na de oogst, wordt de boom sanitair gesnoeid. Tegelijkertijd worden alle droge, beschadigde en zieke scheuten afgesneden. Behandel de snijpunten met tuinpitch.

blankCherry Precious Carmine is een nieuwe Canadese cultivar die populair is bij tuinders over de hele wereld. De onbetwiste voordelen zijn uitzonderlijke vorstbestendigheid, weerstand tegen ziekten en plagen, evenals een hoge opbrengst in alle weersomstandigheden..

Canadian Cherry Precious Carmine (Sapling Review) – Cherry

Adblock
detector