Kavili Courgette Kavili-courgette is een van de meest populaire Nederlandse veredelingshybriden, die vanwege zijn unieke eigenschappen enorm populair is geworden onder zomerbewoners en groentetelers. Deze omvatten ultravroege rijping, goede droogteresistentie, hoge opbrengst en uitstekende smaak van het fruit..

Courgette Cavili – kenmerken en beschrijving van de hybride

Nederlandse variant Courgette Cavili is veredeld door veredelaars van het grootste Nederlandse landbouwbedrijf Nunems en is bedoeld om zowel in open bedden als in kasomstandigheden te telen. In 2002 werd de hybride ingeschreven in het staatsregister van Rusland en bestemd voor teelt in alle regio’s van het land..

Beschrijving van Kavili Courgette:

 1. De struiken zijn netjes en compact, met kleine internodiën. De diameter van de struik kan oplopen tot 130-150 cm.
 2. Het wortelstelsel breidt zich uit, dicht bij het bodemoppervlak gelegen.
 3. Bladeren zijn middelgroot, donkergroen, met witte vlekken en licht behaard.
 4. Bloemen zijn oranje van kleur, groot, verdeeld in mannelijk en vrouwelijk. Bloei duurt slechts 24 uur.
 5. Het gemiddelde gewicht van fruit is tot 300-350 g, maar sommige exemplaren kunnen een gewicht bereiken van 450-550 g.
 6. Courgettes hebben een regelmatige cilindrische vorm, met een dunne schil van een lichtgroene kleur. Vruchtlengte tot 18-23 cm.
 7. Het vruchtvlees is sappig en mals, wit, rijk aan suikers.

Het courgetteras Kavili behoort tot de ultravroege rassen. De eerste oogst kan binnen 42-45 dagen na het verschijnen van de eerste scheuten worden geoogst. De hybride heeft een hoge opbrengst. Met de juiste naleving van teelttechnieken, kunt u tot 8-11 kg gewassen verzamelen van 1 vierkante meter. m.

Courgette Kavili . kweken

teelt van courgettesoorten KaviliCavili-courgette wordt op twee manieren gekweekt – door zaden direct in de grond te zaaien en door zaailingen. Direct zaaien wordt uitgevoerd in de zuidelijke regio’s, wanneer een stabiele warme luchttemperatuur van ten minste + 19 ° wordt vastgesteld en de grond opwarmt tot ten minste + 13 ° . Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt er gezaaid van half mei tot begin juni.

Ongeacht de teeltmethode is het erg belangrijk om de juiste plaats te kiezen voor de Cavili courgette. Het moet een vlakke, goed verlichte ruimte zijn, beschermd tegen tocht. Het is het beste om gebieden te kiezen met lichte en vruchtbare leem- of zandgrond met een neutrale zuurgraad..

Zaad- en grondvoorbereiding

zaad voorbereidingHet voorbereiden van de grond voor het kweken van Kavili-courgette moet in de herfst worden gestart. Om dit te doen, graaft u de grond op tot een diepte van minimaal 30 cm, brengt u meststoffen aan – 55-65 g kaliumzout of superfosfaat, 7-8 kg verrotte mest of compost per 1 vierkante meter. m.

In het voorjaar, een week voor het planten, graaf de grond opnieuw op en breng stikstofhoudende meststoffen aan, bijvoorbeeld ammoniumnitraat (55-65 g per 1 vierkante meter).

Kavili-courgettezaden kunnen in elke tuinwinkel worden gekocht. Ze zijn hybride en hebben daarom geen voorbehandeling nodig. Sommige telers laten het zaad bovendien weken in groeistimulerende oplossingen om de ontkieming te helpen verbeteren..

Zaadjes in de grond zaaien

Courgettezaden zaaien in voedingsbodemMaak op het gegraven en bemeste gebied plantgaten met een afstand van minimaal 60-70 cm ertussen.De diepte van de gaten moet 6-7 cm zijn.

Plaats 4-5 zaden in elk gat. Zorg ervoor dat ze zich met de scherpe punt naar beneden bevinden. Bestrooi de zaden rijkelijk met warm, bezonken water, bestrooi met een dun laagje aarde en stamp een beetje aan.

juiste aanplant van zadenBovenop het bed is het raadzaam om te mulchen met een laag stro, turf of gemaaid gras. Dit zal helpen om vocht in de grond vast te houden. De eerste scheuten verschijnen in 6-8 dagen.

Als er meerdere scheuten in het gat ontkiemen, moet je de sterkste verlaten en de rest verwijderen.

Zaailingen van beenmerg kweken

Kavili-courgette kweken door zaailingenVoor zaailingen van Kavili-courgette kunt u gewone tuinaarde gebruiken of een speciaal substraat voor groentegewassen kopen. De grond moet worden gedesinfecteerd – gecalcineerd in de oven of gemorst met een sterke oplossing van kaliumpermanganaat.

Hoe courgettezaailingen te kweken:

 1. Giet het grondmengsel in containers, kopjes of andere zaailingcontainers.
 2. Maak kleine inkepingen van 3-5 cm.
 3. Doop een zaadje in elke groef met het puntige uiteinde naar beneden.
 4. Spuit de zaden met warm, bezonken water uit een spuitfles.
 5. Bedek de zaailingcontainer met glas of plastic.

Plaats de container met gewassen op een warme en goed verlichte plaats, houd de luchttemperatuur minimaal + 26 ° C. Nadat de eerste scheuten verschijnen, verwijdert u het polyethyleen en verplaatst u de container naar een lichtere plaats.

Overstappen naar een vaste plek

Courgettezaailingen in de volle grond plantenVersterkte zaailingen van Cavili-courgette kunnen onmiddellijk na de vorming van 3-4 echte bladeren naar een vaste plaats worden getransplanteerd. Dit gebeurt meestal 20-22 dagen na het zaaien van de zaden..

Graaf het perceel op en bereid de plantgaten voor volgens het schema 70×140 cm.Bij het planten moeten de zaailingen langs de lijn van de zaadlobbladeren in de grond worden verdiept. Het is raadzaam om de bovenkant van de bedden te bedekken met een transparante plastic folie of non-woven materiaal. Deze schuilplaats moet elke dag gedurende een bepaalde tijd worden verwijderd, om de zaailingen aan nieuwe omstandigheden te laten wennen..

Regels voor de zorg voor Kavili-courgette

kenmerken van de zorg voor courgetteHet planten en verzorgen van Kavili f1-courgette heeft verschillende eigenschappen waarmee je een royale oogst kunt krijgen van smakelijke en verrukkelijke vruchten..

Regels voor courgetteverzorging:

 1. Watergift – afhankelijk van de weersomstandigheden, meestal een keer per week. Voor 1 vierkante m. je hebt minimaal 1 emmer water nodig. Tijdens de vruchtzetting neemt het aantal irrigaties toe tot 2-3 per week en het watervolume – tot 15 liter.water geven
 2. Losmaken – de eerste keer dat de grond 4-5 dagen na het planten van de zaailingen op een vaste plaats kan worden losgemaakt. Het is raadzaam om de grond na elke regen of watergift los te maken, dit voorkomt de vorming van een harde korst die de toegang van zuurstof belemmert.losmaken van de grond en onkruid verwijderen
 3. Topdressing – het is voldoende om de courgette tijdens het groeiseizoen 3 keer te voeren. Meststoffen worden toegepast tijdens knopvorming, bloei en vruchtvorming. Voor meststoffen kunt u complexe minerale samenstellingen of organisch materiaal gebruiken – rotte mest, brandnetelinfusie.

bush behandelingCourgette Cavili is een populaire Nederlandse kweekhybride. Het wordt zeer gewaardeerd door tuinders vanwege zijn pretentieloze verzorging, gemakkelijke teelt en hoge opbrengsten, zowel in tuinbedden als in kassen..

Een Cavili-courgette kweken is eenvoudig en eenvoudig – video