De beste soorten komkommers voor beitsen en inblikken

Komkommers worden buiten of in een kas (kas) gekweekt. Alle rassen zijn onderverdeeld in vroeg, middenseizoen en laat. Als we het over gebruik hebben, dan zijn er ook 3 soorten te onderscheiden:

 • Salade.
 • Geschikt voor blanks voor de winter.
 • Universeel.

Zaailingen van saladekomkommers worden meestal vroeg en buiten geplant. Voor beitsen en inblikken is het raadzaam om komkommers in het open veld te kweken en te verzamelen wanneer ze middelgroot zijn.

Alle soorten beitskomkommers onderscheiden zich door hun dunne schil en stevig, stevig vruchtvlees. Meestal hebben ze zwarte puistjes..

Zie ook: Aardappelpannenkoekjes met gehakt in een pan – een stapsgewijs recept met een foto.

De beste komkommerzaden om te beitsen

De kwaliteiten van komkommerzaden gaan tot 6-8 jaar mee. Als je je zaden gebruikt, dan moet je er rekening mee houden dat ze de beste ontkieming hebben in het tweede of derde jaar. Om er zeker van te zijn dat de zaden levensvatbaar zijn, is het raadzaam om dit te controleren:

Je moet van tevoren zaden kopen. Meestal zijn ze voorbereid om te zaaien, dat wil zeggen dat er geen aanvullende verwerking nodig is. De markt biedt zo’n volume aan zaden voor dit gewas dat de keuze een serieus probleem kan vormen. Bij het kopen is het raadzaam om de tekst op de verpakking goed te lezen om erachter te komen waar deze voor dienen. Het is ook belangrijk om de verschillen te kennen tussen het ras en de hybride (aangeduid als F1 of F2). Het ras is al jaren doorontwikkeld en stabiel, de hybride is bedoeld voor een jaar. Dit betekent dat het onmogelijk is om te bepalen wat er zal groeien uit de zaden die uit de hybride zijn verzameld..

Het is het beste om zaden in een gespecialiseerde winkel te kopen. Als komkommers worden gekweekt om buiten te worden gebeitst, is het belangrijk dat de zaden gezoneerd zijn (ontworpen voor een specifieke regio), bestand zijn tegen koude lucht, lage luchtvochtigheid, wind en temperatuurveranderingen. Een kwaliteit als schaduwtolerantie wordt ook als gunstig beschouwd..

Uiterlijk moeten de zaden van komkommers “vol” zijn en niet aan het oppervlak van licht gezouten water plakken.

Ervaren tuinders hebben lang aandacht besteed aan variëteiten die bundels worden genoemd. Ze vormen veel eierstokken, de vruchten zijn klein, smakelijk en geschikt om in te blikken..

Komkommers voor beitsen en inblikken

De volgende variëteiten worden als klassiek beschouwd voor beitsen en inblikken:

 • “Elegant”;
 • “Nezjinski”;
 • Muromski;
 • Movir;
 • “Cascade”;
 • “Voorjaar”;
 • “Fantastisch”;
 • “Concurrent”;
 • “Erofei”.

“Concurrent” verwijst naar vroege variëteiten, vruchten groeien tot 12 cm. “Erofei” is een universele variëteit met een gemengd type bloei, vruchten zijn klein (6-7 cm), klonterig.

Ervaren tuiniers beschouwen “Nezhinsky” als de beste variëteit. Het is resistent tegen ziekten en niet kieskeurig over verzorging, bestoven door insecten.

Andere variëteiten van de Nezhin “dynastie” onderscheiden zich door dezelfde kwaliteiten:

 • “Nezhinka”;
 • “Tijdperk”;
 • “Fase”;
 • “Nosovski”.

Qua uiterlijk hebben komkommers van elk van deze variëteiten alle kwaliteiten van “beitsen”: middelgrote, dunne schil en vrij dichte pulp, dat wil zeggen, beitsvariëteiten van komkommers zien eruit als op de onderstaande foto:

Gebeitst en gezouten, deze komkommers zijn sterk en knapperig. Een bijkomend voordeel is de mogelijkheid om kwaliteitszaden te krijgen.

Zelfbestoven variëteiten van komkommers voor open grond om te zouten: “Zozulya”, “Zador”, “Orpheus”, “Alliance”. Liefhebbers van zeer kleine ingeblikte komkommers kunnen “Parijse augurk” of “lilliputter” kweken. Ze zijn zeer vruchtbaar, met een uitstekende smaak..

Voor degenen wiens gebied weinig door de zon wordt verlicht, kunnen de beste variëteiten van komkommers voor beitsen zijn: “Muromsky 36” of hybriden “Secret Firm F1” en “Moscow Nights F1”.

“Muromsky 36” – kleine lichtgroene komkommers (lengte 6-8 cm), bestand tegen een kortstondige daling van de luchttemperatuur.

“Secret Firm F1” en “Moscow Nights F1” – universele variëteiten met middelgrote vruchten.

Hoe komkommers te kweken voor beitsen en inblikken thuis??

blankDegenen die geen moestuin hebben, kunnen komkommers telen op een loggia of balkon, op voorwaarde dat het ras correct is gekozen. Komkommers moeten zelfbestuivend, krachtig en met kleine vruchten zijn. Komkommers van het augurktype komen overeen met deze eigenschappen..

Je moet in februari komkommers voor het balkon zaaien. Voor beitsen en inblikken zijn “Balcony” en “City Cucumber” geschikt. Hun wimpers zijn vrij compact en de vruchten groeien in trossen uit de sinussen. Deze variëteiten onderscheiden zich door kleine vruchtgroottes, uitstekende smaak en aroma, geschikt om in potten te leggen voor de winter..

Zaailingen worden thuis gekweekt. Na de landing op het balkon wordt elke plant vastgebonden aan een draad op een hoogte van 1,5 – 1,7 m boven de doos. Van tijd tot tijd moet u de antennes verwijderen en de grond losmaken. Geef de komkommers op het balkon 2 à 3 keer per week water met water op kamertemperatuur. Het is raadzaam om de stelen op dezelfde manier te besproeien. Als de komkommers aan de draad groeien, knijp dan in de toppen.

blank

Twee soorten zijn geschikt om op de vensterbank te groeien: “Russisch” en “Rytova”, waarvan de zwepen tot 2 meter groeien.

Je kunt ze zaaien in februari, april, augustus en oktober. Er zijn 2 manieren om te zaaien: voor zaailingen en onmiddellijk naar een vaste plaats. Als zaailingen worden gekweekt, worden de komkommers pas op een vaste plaats getransplanteerd nadat 3 of 4 echte bladeren zijn verschenen.

De grond moet vruchtbaar zijn: 4 emmers tuinaarde, ¼ compostemmers, een halve liter as en grof zand. Je moet de komkommers water geven met warm water, de temperatuur in de kamer mag overdag niet lager zijn dan 25 ° C en ‘s nachts 17 ° C.

blankOngeacht de plantmethode wordt elke plant over het vijfde echte blad geknepen. Na ongeveer 20 dagen beginnen er 2 wimpers tegelijk uit de boezem te groeien, die moeten worden vastgebonden of naar een “ladder” van hout of metaal worden gestuurd.

De tweede keer worden de stelen geknepen als er 4-5 echte bladeren op zijn gegroeid. Er groeien weer wimpers uit de sinussen. Eerst zullen onvruchtbare bloemen (mannelijke bloemen) verschijnen, dan – met eierstokken (vrouwelijk). Bestuiving wordt handmatig uitgevoerd – een mannelijke bloem wordt aangebracht op een vrouwelijke. Onmiddellijk na bestuiving beginnen komkommers zich te ontwikkelen. Met de juiste zorg kunnen tot veertig vruchten van één plant worden verwijderd.

Inblikken van komkommerhybriden – video

Adblock
detector