Courgette correct bewaren - betaalbare en handige tips

Courgette in een doos Courgette is een veelzijdige en smaakvolle groente, zonder welke de eettafel in de zomer te saai oogt. Als je de geheimen kent van het bewaren van courgette tot het late voorjaar, dan kun je ze zo vaak voorbereiden als je wilt voor toekomstig gebruik. Gelukkig is het aantal gerechten dat van deze vruchten kan worden bereid zo groot dat ze minstens elke dag kunnen worden geserveerd. Gebakken met knoflook, gestoofd, gebakken, zoete courgette (de groentejam is uitstekend) – je kunt niet alles tellen.

Welke rassen zijn geschikt voor langdurige bewaring??

vroegrijpe courgettesoorten Om in de zomer geurig voedsel van deze groente te koken, is het beter om jonge, kleine courgettes van de bedden te plukken, waarvan de schil nog niet is vergrofd en gemakkelijk kan worden beschadigd door externe invloeden. Er zitten geen pitjes in de kern van een onrijpe groente, dus je kunt hem koken zonder het middenstuk te schillen..

Maar alleen volwassen courgettes van bepaalde variëteiten kunnen tot het late voorjaar met succes worden bewaard. Ze worden beschermd door een dichte, ruwe schil en de kern zit vol met zaden die kunnen worden gebruikt voor de volgende aanplant..

De volgende soorten zijn geschikt voor langdurige bewaring:

  • Peervormige. De courgette kreeg deze naam vanwege zijn eigenaardige vorm, die doet denken aan een peer. Heeft een uitstekende smaak. Donkeroranje kleur van het vruchtvlees. Gemiddeld gewicht – 1,3-1,5 kg.
  • Geelfruitig. Een veel voorkomende variëteit met uitstekende kiemkracht. Groenten zien eruit alsof ze net zijn geplukt tot de volgende zomer als je weet hoe je courgette met gele schil in de winter moet bewaren..
  • Neger kind. Een interessante en weinig voorkomende groente, die zijn naam dankt aan zijn zwarte en groene schil. Het vruchtvlees heeft een ongewone groene kleur. De heilzame eigenschappen van smakelijke pulp kunnen tot 2 maanden worden bewaard.
  • Luchtvaart. Een favoriete variëteit van tuinders, omdat de vruchten vroeg rijpen en binnen 1,5 maand nadat de eerste scheuten verschijnen, kan courgette met een donkergroene schil uit de bedden worden verwijderd. Ze behouden hun kwaliteiten tot 4 maanden opslag, terwijl ze een behoorlijk gewicht hebben – gemiddeld tot 1,5 kg.

De houdbaarheid van courgette hangt af van hun voorbereiding op overwintering.

Als je courgette bij nat weer plukt en meteen in dozen doet om te bewaren, zal de tuinman na een paar weken zwaar teleurgesteld zijn omdat de groenten beginnen te rotten..

Tips voor het bewaren van courgette tot de lente bevatten een handige tip: het fruit moet grondig worden gedroogd voordat het wordt gestapeld. Maar in geen geval mogen ze worden gewassen.!

gele courgette is goed houdbaarEen te kort afgesneden stengel kan de groente niet beschermen tegen het binnendringen van pathogene bacteriën die rotting veroorzaken. En de poot, waarvan de lengte minimaal 5 cm is, zal helpen om de courgette volledig intact te houden. Voor opslag zijn groenten van 15-45 cm lang geschikt, ze hebben een dichte dikke schil en een sterke steel. Courgettes die overrijp zijn, moet je niet stapelen, omdat hun smaak veel slechter is dan eerder fruit en ze veel slechter worden bewaard..

Courgette thuis bewaren?

bewaring van courgette voor opslagAls er geen kelder of kelder is, rijst een redelijke vraag: hoe bewaar je courgette in appartementsomstandigheden of in je huis?

Groenten worden perfect bewaard in een leefruimte als er een donkere, koele plaats wordt gekozen voor hun opslag. Om niet over de courgette te struikelen, moet je een vrije ruimte voor ze vinden, waar de aangelegde vruchten niet opvallen en het esthetische uiterlijk van de kamer bederven. Het is belangrijk dat ze droog en vrij van vuil zijn, maar ze mogen niet met water worden gewassen. De beste optie is een droge doek, waarmee je opgedroogd vuil gemakkelijk van de schil kunt verwijderen..

Dit kan een voorraadkast zijn of onder het bed. De vruchten kunnen in een speciale doos worden gelegd. Maar als er geen is, is het beter om de courgette in papier te wikkelen en in zo’n verpakte vorm in een afgelegen hoek te bewaren. Laat groenten niet in de buurt van verwarmingstoestellen of in vochtige ruimtes waar geen verwarming is.

Als u voor deze doeleinden een koelkast gebruikt, wordt de houdbaarheid van courgette aanzienlijk verkort – tot 1 maand..

Maar dergelijke omstandigheden zijn het meest geschikt voor vroege, onrijpe vruchten met een dunne schil die niet lang kunnen worden bewaard. Een groot aantal jonge courgettes past niet in de koelkast, en dat is ook niet nodig, omdat in de zomer heel snel nieuwe vruchten rijpen.

In de herfst moet je heel voorzichtig oogsten. Voor langdurige opslag zijn rijpe vruchten geschikt, maar niet overrijp of onderrijp. In overrijpe pulp krijgt het na korte tijd een bittere smaak en de vroege vruchten verslechteren door het ontbreken van een beschermend “pantser” dat de pompoen beschermt tegen extreme temperaturen en pathogene micro-organismen. Sappige, middelgrote vruchten met een dichte schil blijven perfect bewaard tot de lente..

Courgette bewaren – video

Adblock
detector